Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
30cm nad vrcholkami je fajn, mozno aj menej, ja mam 400W HPS 30cm nad rastlinami a je to v pohode. Ale mam fen ktory ofukuje ziarovku a dobru vymenu vzduchu, co pomaha.
Doctors smoke it...nurses smoke it...judges smoke it...even the lawyers too...so you gotta legalize it....birds eat it...ants love it...fowls eat it...cooks love to bake with it....it's good for the flu...it's good for asthma...good for tuberculosis...even numara thrombosis
jestli máš silnej odtah tak myslim že bys mohl sklo připlácnout až ke stínítku... pak budeš mít efektivnejší odtah... já má od svý 150W asi 1,5-2cm a sklo mám 4mm a bez problémů..a u 250W sem to měl asi 2,5cm a taky bez problemů zaklad je mít fakt dobrej odtah od lampy... třeba i mírně předimenzovanej..
btw... taky dej lampu blíž kytkám až pořešíš odtah dvě pade prosvíti efektivne 30cm takže kytky můžou bejt klidně 40-50cm a při 15-20cm bych přepínal... samo můžes použít scrog třeba... lampu jak rika walkingspace tech cca 20-30cm a postupně zvedat... avšak záleží na teplotě a vlhosti..kterežto kontroluj....jinak kytičky vypadají zdravě jen tak dál ...
jo a co jsem vypozoroval:
6 stejne starych rizku jsem dal do 4ech velikosti kvetinacu(kyblu).Uz v patem dni rustu slo videt,ze velikost rizku je umerna s velikosti kvetinacu.Priste sup rovnou do co nejvetsich kvetinacu.
Keptn:
odtah zatim neni zadny.Proto jsem se ptal jak udelat tu diru.
Zatim jen foukam primo na vybojku(viz prvni foto,prispevek c.19)
+ to ze je pootevrena skrin(teplota zatim idealni 24-26).
Jak ale prestaly venku mrazy zvedlo se mi to ve skrini asi o dva stupne.Dokorigoval jsem to obcasnym,ale PRAVIDELNYM oteviranim okna.
Mam to stesti,ze okno je asi 1 m celne od skrine a da se s tou teplotou zatim hybat.
Nekdy kytkam vypnu vetrak(za svetla,v noci necham kyti spat),uzavru malou mistnost,otevru okno,privru skrin(tak abych videl na teplomer)a necham kytky vyudit bez cirkulace vzduchu,ale jen na 30 stupnu,pak zapinam vetrak.Toto jim delam 1 az 3x za den podle nalady(docela to trva)
dnes rano mely kytky 15cm,odpoledne 17 :-))
ale chapu,ze odtah musim udelat.Az bude venku tak 25 stupnu,neuchladil bych to
Původní příspěvek od xerthon Keptn:
odtah zatim neni zadny.Proto jsem se ptal jak udelat tu diru.
Zatim jen foukam primo na vybojku(viz prvni foto,prispevek c.19)
+ to ze je pootevrena skrin(teplota zatim idealni 24-26).
Jak ale prestaly venku mrazy zvedlo se mi to ve skrini asi o dva stupne.Dokorigoval jsem to obcasnym,ale PRAVIDELNYM oteviranim okna.
Mam to stesti,ze okno je asi 1 m celne od skrine a da se s tou teplotou zatim hybat.
Nekdy kytkam vypnu vetrak(za svetla,v noci necham kyti spat),uzavru malou mistnost,otevru okno,privru skrin(tak abych videl na teplomer)a necham kytky vyudit bez cirkulace vzduchu,ale jen na 30 stupnu,pak zapinam vetrak.Toto jim delam 1 az 3x za den podle nalady(docela to trva)
dnes rano mely kytky 15cm,odpoledne 17 :-))
ale chapu,ze odtah musim udelat.Az bude venku tak 25 stupnu,neuchladil bych to
čus... takže zkus zastipnout kytky a zacit je roztahovat ..at vyuzijes prostor a svetlo ti pak sviti tam kam nema... pak odtah udělej co nejrychleji to je hodně duležitý... kytkám bych vetrak nevypínal.. a týrat to vůbec, na to je mám moc rád.. a další rada při zalevej až tehdy kdy je půda vyschlá a kdytka nemám daleko do toho aby povadla ... samo zalevej do podtacku.. kořeny by meli smerovat dolu...
Presadim to tedy.Velke kvetinace jsou nejak drahe,ale neva-v horbachu maji bile,10ti litrove kybly za 23,-kc.To uz tacky pod kybly byly drazsi :-)
diky za rady
to jsem si taky rikal.Uz jsem je ale presadil.Byl to sice porod(koreny byly za tech par dnu vsude kde mohly),ale je to ted hezci a hlavne praktictejsi-ted muzu zkouset kyticky ohybat.Ted zrovna moc nerostou,ale jsou teprv vcera presazovane,tak maji mozna sok a taky jsem je poprve zastrihnul.Do budoucna toho zastrihavani nebude moc treba,protoze kytky se vetvi samy.
dratkama se to roztahuje lip nez kolikama na pradlo.Poridil jsem vazaci drat z teska za 59,- (50m)
listy ktere stini novym vyhonkum nemilosrdne striham proto vypadaji kytky spatne(ridce)je to doufam jen opticky klam i proto,ze jsou roztazene.Poradne jsem je roztahl az dnes.Uvidime za par dni