Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdarec ldid , tag sem se dneska byl juknout do pestirny a prvni ceho si fsimnu je ze nadobka v ktery mam vodu na odparovani proste bublala.Tag sem k ni pricichnul no a malinko smrdela a jak sem k ni cuchal tak sem si smocil spicku nosu a von me zacal asi po pul minute palit.Normalne me zcervenal a palil.No a tak sem votevrel rozprasovac a zkouknul vodu v nem zdala se bejt normalni tag sem malinko polil prvni rizek a jakmile voda dopadla na substrat tak silene zacala bublat jakoby se tam uvolnovalo sileny mnozstvi kysliku.Tag sem ryhle prestal a sel pro novou cerstvou vodu.Ta uz nebublal . Npo a tedka me zajima cim to bylo , dys wim zarucene ze se k ty vode nemoch nigdo dostat.Faqt to nechapu ale tedka uz vim co me ZABILO ty moje 4 kyti jak sem je mel v galerii,protoze ta voda to delal taky ale sral sem na to.Prosim pomocte co s tim , zatim budu rizky polejvat vodou kupovanou nez na todle prijdu.Dikec za fse , zdar Houmboj
P:S - toudle vodou sem normalne uz zalejval 3 dny a nedelala to a pak sem ji nechal 2 dny bejt a dneska ......
Jo a taky ta voda trosku smrdela ale ne nejak silene
Je pravda, že čerstvá voda z vodovodu má pH asi 4, jak ji z hygienických důvodů chlorují. Proto se obvykle zalévá odstátou vodou, aby chlor vytěkal a voda přestala být kyselá. Ale efekt, který popisuješ, ukazuje na mnohem vyšší, makroskopickou koncentraci kyseliny nebo jiného svinstva v té vodě. V souvislosti s pěstováním se, pokud si vybavuji, někdy používá HNO3 a H3PO4 jako pH- (HNO3 v růstu, H3PO4 v kvetení, pochopitelně). Nemohlo ti to tam nějak ulítnout z toho pH-?
Díkec lidi za rady ale do ty skrine se faqt nnigdo dostat nemoh a ja tam zadnou chemku nedal ,jedine ze by byla nejaka chemka f ty vode a najednou se pod tim sodikem nejak uvolnila ale nechapu to protoze ta voda uz tam je ctvrtym dnem a predtim byla normalni a najednou to tagle zacalo bublat.Faqt nevim a je to pro me zahada Cus Houm
...ale neco podobneho se mi stalo, kdyz jsem jeste mela hlinu a mela jsem vodu v kyblu vic jak 2 dny, tak zacala kvasit..bublat..nebo co, jednou jsem to tim zalila, a nastala podobna reakce jako tvoje, zbytek sem radsi vylila a usoudila, ze se ta voda asi kazi, tak jsem tam dala motorek z akvarka, aby honil vodu hadickou nahoru a ta pak stekala do kyble a okyslicovala vodu, od te doby je to fajn, a tohle kvaseni nebo bublani u vody na hlinu prestalo...co vy na to?
Blackberry: Nebylo by jednodussi tu zalivkovou vodu zakryt nejakym nepruhlednym deklem? Ja mam za to, ze to je uplnej zaklad, vzdyt ve stojaty vode se ti taky delaj rasy a ruznej bordel. Zvlast pod svetlama, navic ti tam muze neco spadnout...
pozor na to: při vyžších teplotách se z plastu uvolňují jedy a pokud je v plastu voda tak se to uvolňujě do vody....... toto je možné vysvětlení. Záleží na tom o jaký jde plast - ty levnější to dělaj určitě (viz pet vlaška s pytím nechaná na slunci - nedá se to pít......)
GROW.....GROW...... HIGH TIME.... HIGH LIVE......
PS: pokud to co jsem napsal, nedává smysl nebo je to nesrozumitelné..... tak jsem zhulenej já...(!) nebo vy....(!!!)
No to s tim uvolnovanim jedu z plastu bych veril a neco podobnyho sem si chvilku i myslel,ale porad nemam tu jistotu esli ta chybicka neni negde jinde , no vod tedka uz teda budu teda tu flasku davat na nejaky tmavy misto,kvuli tem rasam.Faqt dikec moc a ozvu se dyby se to eshte negdy stalo.K+ to all Houm
jediný co mě napadlo je, že bych vzal kus tý vody někam do hygienický stanice a tam si ji nechal votestovat, (rozbor) jinak asi nic kloudnějšího nevymyslíme...
čus
přiklání se k názoru, že by ten rozbor neměl bejt moc drahej. ale myslim že to něco stát bude, no a ta hyg.stanice by měla bejt v každým větším městě, trochu zapátrej a uvidíš,čus a hodně zdaru
jestli se objasní co s tou vodou bylo, tak to sem napiš, sem zvědavej!
Pokud se nepletu a ty si z Pardubic(pokud ano,tak promiň že plýtvám místem) tak
a) Laboratorní odbor Krajské hygienické stanice Pardubice je v Kyjevské ulici 44.
b) na stránkách KHS v Liberci jsem našel ceník a myslím že ty by jsi potřeboval Základní chemickou analýzu vody na rozpuštěné látky, která tam stojí 70,-
Hodně štěstí
Advokát s kufříkem dokáže ukrást víc peněz, než tlupa chlapů s pistolema.