Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
To Patule:
Salvia nemá ráda teplo a sucho.V p?írod? žije v horskej oblasti v jungli, takže má ráda teplotu kolem 20°C max. však 25° ne víc.Potom vadne a ?ernají jí konce list?, jak už tady n?kdo zmi?oval.Prost? musí se jí dop?át velká vlhkost a když ne, tak co nej?ast?ji rosit.
S t?ma ko?enama je to fakt nahovno.Hrozn? rychle se roztahujou a zabírají kv?tník.
Mám doma malé šalvějky - akorát se mi teď v hlíně objevily takové malé bílé potvůrky (je jich tam hodně) a strašně moc rychle běhají sem a tam - nevíte někdo, co jsou zač a jak na ně?
But maybe that sheriffs also smoke kif or sniff coke, when
already also a pope takes dope!
Vlček: Juju, dík za tip. Měl jsi pravdu - byli to chvostoskoci. Už nejsou - šalvějky byly ještě malý, tak jsem úplně vyměnila hlínu, vymyla kořínky a vypadá to, že je to v pohodě. Akorát kyti měli asi trochu šok, byli nějaký zchlíplý, ale už se vzpamatovávaj. :-)))
But maybe that sheriffs also smoke kif or sniff coke, when
already also a pope takes dope!
vážení šalvějáři:nám dotaz jako pěstitel začátečník :
Jak rychle vám v tomto období roste šalvěj?Já pokud neodtrhnu dole největší list ,nahoře žádný nerašej,nebo než vyjedou tak ty starší listy dole začnou osichat.>vliv teplého a suchého vzduchu od topení(i když jí rosim jak často můžu.
Rostlinka má cca 20cm(vyrostla tak o 10cm za 2 měs,ale hnojil jsem ji pouze jednou,EC 1,2 ) - je to normální ?
Zatím mám qětník cca 12x12x15,snad to stačí najaře jí předadím do většího.
hm, mě jela jak nafetnutá steroidama - za ty 2 měsíce tak vo půl metru (+-), v květníku tak 8 litrů (?) - rekl bych ze chce na koreny vic mista nez konopi...
Nazdarek lidicky, mam prosbicku...poradte míle, prosim, kde bych mohla sehnala salviu divinorum (salvej vesteckou, divotvornou). Moc bych ji potrebovala.
wecinou ju maji w gruwsopech za rizek chcou wecinou kolem peti kacky coz bywa cena rw kostky we kere sou rizky zasazeny nebo by se daly urcite sehnat prez gruwr a to celkem w pohode pac je to este porad legalni tagze pri wymene se neni ceho bat
Co se tyka mych zkusenosti se salveji, tak mohu jen potvrdit ze je potreba vic mista na koreny. Co se tyka zakorenovani, tak bych vubec netvrdil ze ji to trva nejak dlouho, nebo ze s tim jsou potize. Parkrat se mi stalo, ze sama spontane pustila koreny uprostred stonku od vetve - musi mit ale vlhko. Ja rizky macim v Stimulaxu III a potom pichnu do rockwoolu, nebo jen do sklenicky s vodou - tam koreni este rychleji. A hlavne necim priklopit - je dulezita vzdusni vlhkost, ne vlhkost substratu - lehce zacne uhnivat. Dobry vysledky jsem mel s bublerem (jina hydroponie by byla asi este lepsi - aeroponie- myslim ze vzduchovaci kaminek se korenum moc nelibi ) - hafo mista na koreny a pres keramzit stoupa z kybliku vlhkej vzduch nahoru skrz rostlinu. Kdyz je rostlina starsi da se zvyknout i na vic suchej vzduch - treba v panelaku - ale postupne!! Nad topeni bych ji ale urcite nedaval. Koupelna se ji musi libit, kdyz je tam aspon maly okynko.
Hnojeni snasi dobre. Dokonce bych rek ze si ho vyzaduje.
Co se tyka ucinku, tak mam podobny zkusenosti jak tu uz nekdo psal - horko a trochu divnej pocit - asi to chce fakt spravny nacasovani a rozpolozeni . Potencial tam urcite je. Rizky ted bohuzel nemam, co jsem mel jsem rozdal. Kdyz zas budou tak se ozvu - kdyby mel nekdo zajem.
A nevíš, kdy by jsi to asi tak měl zas k možnosti? Mám to totiž na vědecký účely - dělám o tom odbornou práci a potřebovala bych v tom chemicky(chromatografí) dokázat právě tu psychotropní látku - Salvinorin.
určo se kdyžtak ještě ozvi: ma_ja@atlas.cz
fakt moc dík a čím dřív, tím líp