Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Samozrejme by to pri dlouhem vareni slo i bez prazeni; jde zde o
rychlost reakce v zavislosti na teplote.Pri vareni to probiha cca.
pri 100 C a pri prazeni pri cca. 120 C a jelikoz to zavisi pres exponencielu ... je to proklate rozdil ...
jo škraloup bych asi taky vyblil ale když budeš míchat než to zchladne tak žádnej nebude, nebo ten škraloup můžeš potom rozmixovat mixérem a rovnou si uděláš koktejl :-))
Takle delam mliko ja: hrnec s mlikem dam do vodni lazne, pridam ganju varim 2 - 3 hodiny (voda se musi doplnovat) pak scedim, naleju do konvice, pridam kakao a skorici (jenom trochu na vuni) dam do lednicky a pak mnam....
zdravím.Tak Ono mlíko co mě donutilo k tomuto rozhodnutí jsem vařil asi ze dvou hrstí malých ulepených lístečků který jsem ostříhal s paliček.Původně jsem to chtěl na hash,ale nechtělo se mi s tím srát,a tak mlíko bylo jediným východiskem.Vypil jsem dvě deci,a mazec,kámoš který moc nehulí,si dal 0,5cl,.Už po čtvrt hodince jsem něco zlehýnka cítil.Za to co se dělo po třech hodinách,prostě jsem myslel že už je konec,že tohle nemůžu rozchodit,šílený halucinace,seděl jsem v pokoji,a von celý šíleně dýchal,dokonce to šlo i slyšet.Co půl hodinky jsem omdlel,no brutal,tak jestli přece jen chcete vařit mlíko,tak max 1 hodinku,na mírném ohni,1 sáček obyčejnýho listí,nejprve vYvařit ve vodě,pak šups do mlíka,přidat kostku másla,a vařit za stálého míchání hodinku,to je pak skvělý.Pozor na extremy he he
[Edited by Koblihostrom on 27-10-2001 at 08:11 PM]
Sušené paličky asi tak o velikosti půlpalce opražíme na přepuštěném másle cca 2-3 sec. Poté omočíme v medu a dáme sušit na nit. Med na vzduchu zcukernatí. Produkt vložíme do sáčku a jdeme na příjemnou procházku po městě.
pet vajec rozmixovat.nakrajet dva rohliky na kolecka a nechat napustit ve vejci.na rozpalenou panev date ty napustene kolecka rohliku pekne vedle sebe at vam vytvori velky kruh a zalijete zbytkem vajec.nechame trochu zapect a pridame na drobno ganju.kdyz se to smazi tak tam dame trochu ,ale fakt jenom trochu horcice a na to nejaky salam.je dobry sunkovy ale asi je to jedno.na to platky syra a trochu kecupu.az se zacne tavit tak to hodte na talir a dobrou chut.
Drive jsem moc nevaril, tedka varim kazdou chvilil a muzu jen potvrdit a doporucit to co se zde uz psalo, pred varenim prevarit huleni aspon 4x ve vode.
Kdo todle opomene cpe do sebe potom pekny shit, hnusne to chutna a wubec je to FUJ :-)
...proste kdyz si predstavim tu sracku ktera zustane v hrnci po prvnim prevareni tak je mi este ted blbe 8-)
"Je na case, aby clovek prestal pusobit jako neochotny spravce zoologicke zahrady na Zemi a konecne se stal tim, cim ve skutecnosti je - dalsim druhem, ktery touzi prezit nikoliv na ukor, ale ve shode s ostatnimi organismy na teto planete."
1) Pred vlastni pripravou nacpu material do hrnce s deklem. Na dva litry mlika asi dva litry cerstvyho, volne sypanyho listi a nejaky ten srot z palicek, ale to nemusi byt, pokud je listi samicove.
2) Zaliju varici vodou (pouzivam rychlovarnou konvici, t.j. neco pres 2l H2O) a dam varit dalsi vodu.
3) V uzavrenem hrnci se louhuje zeleny curbes. Za chvili zacne varit dalsi voda, coz je signal pro sliti vznikle smrdute kapaliny z hrnce - nezdrzuji se s cednikem, pouzivam system brambory (jen pres poklici).
4) Pokracuji bodem 2 - cely cyklus opakuji, dokud je vylevana voda zelena, hnusna a smrduta, coz je nekdy 4x, vyjimkou vsak neni ani 8 az 10 cyklu - zalezi na tom, kolik mam casu a nalady se s tim drbat, je to na dost dlouho - treba i dve, tri hodky.
5) Vysledny temer rozvareny produkt se muze dale zpracovat - pouzivam bud mliko, nebo maslo.
A) Mliko: prileju 1 l mlika, pokud mozno 'cervenyho', event. pridam smetanu nebo ctvrtku masla.
Hrnec zadeklim a strcim do dalsiho, vetsiho hrnce - zarazi se za ucha a zustane viset kousek nad dnem. Velky hrnec napustim (horkou, at to dlouho netrva) vodou a varim cca 2 hodiny. (Kdyz vari dcerka, tak i 5-6 hodin). Je-li treba, doplnuji vodu do velkyho hrnce. Obcas (radeji dost casto, at se mlecne sadlo lepe dostane k materialu) promicham obsah mensiho hrnce. Po vyse uvedene dobe sleju pres cednik mliko a vymackam z hmoty, co se da. Hmotu vratim zpet do hrnce a prileju dalsi 1 l mlika - opakuji od zacatku. Z travy tak dostanu temer vsechny latky, o ktere nam jde.
Vytezek je temer 2 l lehoucce zelenyho mlicka, ktere jeste prefiltruji pres husty hadr (pouzivam perlan), ochutim skorici s cukrem, nebo medem, nebo se z nej vyrabi vajecny cognac dle notoricky znameho receptu. Jeste se nikdo nepoblil.
Je pravda, ze tento postup nam zabere cely den - ale kdykoli muzeme praci prerusit a po vystydnuti obsahu hrnce jej ulozit do lednice: pokracovat lze druhy den.
Vysledny efekt je silne zavisly na dobe vareni - kdyz varim ja, je to strasne, kdyz vari dcerka, je to příšerné !
B) Maslo: Maslo nejprve roztopim na panvi (pouzivam wok) a lehce prihrivam, Tvorici se penu sbiram velkou derovanou lzici. Ustane-li tvorba peny, maslo vrazim do hrnce s materialem z bodu 5, prileju vodu (2 l) a zahrivam pod poklici k mirnemu varu po dobu nekolika hodin - na primem ohni, vodni lazne netreba, pripaleni nehrozi. Obcas zamichat! Pak vse sleju pres cednik, vymackam, material zpet do hrnce, pridat dalsi maslo, ze ktereho jsme meli dost casu sebrat penu...., pridam 2l vody varit, varit, varit. Mezitim vystydne voda s maslem z prvniho vareni, takze ji soupnu do lednice a ztuhle maslo z povrchu seberu. Totez po nekolika hodinach provedu s druhou varkou masla.
Z vysledneho produktu, ktery se maslu prilis nepodoba - je daleko tuzsi a neda se mazat, je vhodne upeci cokoli, co nam chutna.
Opet musim upozornit, ze vysledek je znicujici ! (Ale zatim se jeste nikdo nepoblil )
Takze oprava - uz se nekdo poblil: listi se zdalo byti nepotentnim (konec 6. mesice = rust), takze se uvarilo z mega mnozstvi asi 2.5 l mlika (2l mliko, zbytek smetana). Bylo nas na to 4, patymu jsme nechali 0.5l a vyslopali to vsechno. Ojojoj, hruza hruzouci, listi se ukazalo byt potentnejsim, nez se zdalo ! Po pozdeji provedenycm testu na zbytku pro patyho, ktery si konzumaci pote, co nas spatril, rozmyslel (nedivim se), se zjistilo, ze staci 2 maly panaky (2 x 2 cl). Letos to jede nejak moc fest.....
Vylepseny recept na kulicky: Podle postupu (masloveho) vyse uvarit 100% tuk, z 1/2 vznikleho mnozstvi upeci susenky (nemusi byt vzhledove nic moc - viz dale), susenky trochu podrtit a pouzit jako napln do vanocnich kulicek misto piskotu. Smichat se zbytkem tuku, cukrem, rozikami, orechy, kand. ovocem, kakaem, rumem a obalit v kokosu. Upecenim supersusenek se vyhneme nutnosti jako plnivo pouzit zcela nepotentni piskoty, ktere zbytecne redi vysledek naseho usili. Nejlepsi jsou tak tyden, dva zalezene v lednicce. Mnam !
Čus, taky sme teď nedávno vařili mlíko, ale vařili jsme to tak 2 hoďky a síla nebyla nic moc. Takže sme tam pravděpodobně dali málo hlavní přísady. Taky možná to bylo tím že to mlíko bylo polotučný ?
No tak se chci se zeptat kolik tak trávy dáváte na litr mlíka aby to bylo drsný ale zas nás to nezabilo.Ď
2 ziki: Já dávám tak tři až čtyři hrsti na litr, hoďku vařím ve vodě, sleju, do vařícího plnotučnýho mlíka hodím tak čtyři lžičky másla (a samozřejmě travku) a vařim to tak hodinu až dvě. Pořád (hodně často) míchat. Ale bacha, něco se vyvaří, takže k získání 1l potřebuju asi 1,5l mlíka. Jinak osobně mlíko miluju, hlavně ten nájezd. Tak po dvaceti minutách začnou lehce brnět nohy a adios, odlétám...
Kouř těžko snáším a tak dávám přednost pojídání. Zatím se mi osvědčilo trošku na oleji osmahnout matroš, k tomu knedlíček a vajíčko - aby toho nebylo moc. Problém je ale s odhadem účinku, když jsem si to udělal poprvé, špatně jsem to odhad a ještě druhej den jsem se do práce vydal až odpoledne. Ale obvykle je to příjemný. Proč si huntovat plíce?
Nepodporujte organizovaný zločin, pěstujte si sami
Jestli joint zkouří 4 lidi a při kouření se spálí 70% THC, tak uvařený matroš na jednoho jointa by měl "zhulit".....ech... globálně vzato víc lidí !
ŽE JO ??