Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
No to se spíš naopak pobavěj, až pochopěj, že hrozivě sesmažit zákonama tu půjde jenom babí, anžto zahrada je její.
Normálně se s babkou jako dospělej člověk domluv, že realita je sice hnusná, ale v průseru bude především ona, žádné pozdější braní odpovědnosti na sebe je ouřadovi dost jedno.
HydePark - White Phoenix
"Jo kámo, kdybych věděl co myslíš tim horizontálně nebo vertikálně. Každopádně porostou kolmo k zemi!"
Murphyho zákony nemusel vymyslet Murphy, nýbrž někdo, kdo se jmenoval stejně.
Nahodou, takova babi se zahradkou a nejlepe i bolavejma kloubama - co takhle ji vyrobit mast na klouby a domluvit se s ni, ze si to bude pestovat a ty ji s tim budes jen pomahat a delat ji tu mast? Prijdes o 20% matrose (na tu mast) a pomuzes babi - takze vlastne dobrej skutek.
Teďka řeším podobné dilema. Ty zákony se dost zmenily od doby co jsem na to naposledy koukal. Jak to vůbec teďka je? Když budu mít doma na balkoně třeba 3 kytky v 25l kvetináči no nebudou úplně nejmenší. A řekněme že by přijely třeba koncem zaří. Takže už by byly pěkně nakvetlí. A doma bych měl v suchém třeba jen gramík pro vlastní potřebu. Můžu za to jít sedět?
Trošku sem to tu pročítal ale k tomuhle sem nic nenašel. Vím že bylo možno 5 kytek na hlavu jen jako přestupek. A taky kdyby u mě našly třeba i cd kde mám nějaké fotky z předchozích let za to by taky něco hrozilo? Ale to bych při nejhorším zkartoval.
Nechci žádný zbytečný pblm ale něco pro vlastní potřebu bych si popěstit chtěl.
Do pěti kytek přestupek (je jedno jak jsou velký) + zabavení rostlin + pokuta do max. 15000kč. Do 10g sušiny, přestupek. Nevím, já tohle neřeším, nikdo mi nebude nařizovat co můžu nebo ne. Takže pokuď máš strach nepřekračuj tohle množství jak už rostlin, tak sušiny a v případě že tě někdo napráská, vyjdeš z toho ještě dobře..
Fotky pěstů z minulých let by jim podle mě měly bejt k ničemu, jelikož mi řekni jak by ti po několika letech chtěli dokázat, že to co je na fotkách jsi vypěstoval ty a navíc můžeš tvrdit že to byla technika... no stres..
Hoj a když jsou na bytě hlášené 2 plnoleté osoby (já a přítelkyně) tak je asi blbost jim říkat že každý má 5 kytek nee? Nevím jak to je tak se ptám jestli to je 5 kytek na hlavu nebo 5 kytek na "flek" kde to mám? Pls o radu díky moc a ať to pořádně roste!
Původní příspěvek od techem Hoj a když jsou na bytě hlášené 2 plnoleté osoby (já a přítelkyně) tak je asi blbost jim říkat že každý má 5 kytek nee? Nevím jak to je tak se ptám jestli to je 5 kytek na hlavu nebo 5 kytek na "flek" kde to mám? Pls o radu díky moc a ať to pořádně roste!
Tak to nevím. Ale ty bys chtěl mít doma na balkoně 10 kytek? Mě stačej i ty tři a občas si tam připadám jak v pralese. Navíc by se mi jich tam víc nevešlo. Jedině použít menší květináče a mít víc malejch. Ale to nechci pač pak nemaj takoví palice
Původní příspěvek od techem Hoj a když jsou na bytě hlášené 2 plnoleté osoby (já a přítelkyně) tak je asi blbost jim říkat že každý má 5 kytek nee? Nevím jak to je tak se ptám jestli to je 5 kytek na hlavu nebo 5 kytek na "flek" kde to mám? Pls o radu díky moc a ať to pořádně roste!
Zdravím.
Dokonce je tady na stejnou otázku téma: http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=2
Ale ani tam se s určitostí pravdy nedopídíš.
Jde o to,že kdyby to bylo 5 na hlavu,tak to by si "větve",přihlásily 50 lidí na bárak a pěstovali by vlastně legálně.lol
Jasně to je vlastně fakt... Takhle jsem nad tím nepřemýšlel... Díky za odpovědi...
Jo a na balkoně jsem měl loni 6kytek a v pohodě, letos jich zůstane na balkoně 9ks a kolem 120cm mít budou a loni jsem měl pěkné keře a docela v pohodě výnos... Mám to i v podpisu odkaz na ten můj počin balkonovy
Ja to moc neresim a nejak se o pravo v tehle věci nezajimam, ale rikala mi znama nedavno, ze od ledna plati vyhláška, která povoluje pestovani 5 kytek pro vlastní potrebu a o prestupek vůbec nejde. Studovala pravo, mam ji verit :-)?
no nevím, ale když nejde o přestupek a bylo by to povoleno pro vlastní potřebu, tak pak bys z toho sklidil třeba 300g suchého a 290g bys musel vyhodit protože je povoleno 10g u sebe...to mi nedává smysl...možná melu blbosti...nevím
Původní příspěvek od benjichaouat Ja to moc neresim a nejak se o pravo v tehle věci nezajimam, ale rikala mi znama nedavno, ze od ledna plati vyhláška, která povoluje pestovani 5 kytek pro vlastní potrebu a o prestupek vůbec nejde. Studovala pravo, mam ji verit :-)?
Podle mě bullshit. Nově je stanovený množství sušiny, který se zmenšilo z 15 g na 10 - do tohodle množství jde o přestupek. Co se týče kytek, je to podle mě tak, že když ti je sklidí, tak je usuší, dají na rozbor a vypadne jim z toho nějaký množství materiálu a dál se jede podle tabulek...
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
Původní příspěvek od benjichaouat Ja to moc neresim a nejak se o pravo v tehle věci nezajimam, ale rikala mi znama nedavno, ze od ledna plati vyhláška, která povoluje pestovani 5 kytek pro vlastní potrebu a o prestupek vůbec nejde. Studovala pravo, mam ji verit :-)?
techem -> Organizovaná skupina je od tří lidí a více že? Pokud jo, tak nevím jak by se to řešilo, leda že by jsi řekl že pět kytek je tvých a dalších pět přítelkyně, ale to ti nikdo neuvěří... Pokud by se oraganizovaná skupina brala už od dvou osob, tak by bylo lepší v případě nálezu to vzít pouze na sebe s tím že už by to byl sice tresný čin, ale druhá osoba by z toho vyvázla bez trestu (snad, v tomhle člověk nikdy neví...). U organizovaný skupiny budou asi vyšší sazby..
Jinak pěstovat do pěti kytek "můžeš", ale sklízet a sušit už nesmíš , případně zpracovat pouze 10g a zbytek zlikvidovat.. No je to ptákovina..
benjichaouat -> na 100% je to hloupost, zajímalo by mě jak na to přišla..
Původní příspěvek od gremlin101 techem -> Organizovaná skupina je od tří lidí a více že?
Taky jsem si to myslel,ale...
citace:
Původní příspěvek od Mr. Kalfas
[B] Organizovana skupina nejsou 2 ani 3 lidi. U organizovane skupiny se musi prokazat rozdeleni jednotlivych roli a ukolu mezi vetsi pocet lidi, coz by tady neslo...