Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Piju pivo, pro jeho nazaměnitelnou chuť a taky proto, že je vždycky levnější než džus.
Nemám rád ženy, protože nevědí, co chtějí. A nemám rád politiky, protože velmi dobře vědí, co chtějí.
Hyena: no když píše, že přemýšlel, že si ji (cooltube) nechá slepit ve sklenářství, tak asi myslel komplet udělat - fakt odvaha...i když si taky myslím, že by jim v tom sklenářství mělo být jedno, k čemu to je, hlavně že platím, tak opačná je, bohužel, moje zkušenost - vždycky když jsem potřeboval nějaké sklo do pěstírny, tak jsem si musel vymýšlet, na co že to mám, protože se mě vždycky zeptali
Už se vidím, jak tam jdu s požadavkem na celou lampu ..."a tady bych potřeboval, kdybyste udělali montážní otvor na držák patice E40..."
Zdarec hele myslel jsem to s tou cooltube asi tak že to nebude tube,ale takovej hranol slepenej ze skla viz. obr .
No ale ted mě zase napadá jestli ten silikon by vydržel tu teplotu,nevím.
Ale jo, proč ne, už to tu pár lidí má, zkus si dát vyhledat "coolcube", mě jde o to, že bude asi rozumnější si to slepit doma sám a ne nechat si to udělat přímo ve sklenářství... Ten silikon by měl vydržet, samozřejmostí pro tu 600W nebo silnější výbojku je opravdu výkonný větrák (určitě ne z PC jako na obr.), ale to je asi jasný... Tak hodně zdaru, sám mám taky taky domorobo "cooltube" (k vidění v mém threadu Projekt šatník 150W) a myslím, že je to dobré místo, na kterém může průměrně zručný Čech ušetřit dost peněz...
Muzu pouzit na kyti tohle ? Je to v lampach verejnyho osvetleni a sviti to zrejme monochromatickou zlutou barvou. Ten obrazek byl na strankach philipsu,protoze tu lampu jeste nemam a nevim jeji presny oznaceni. Pro znamyho z Technickejch Sluzeb neni problem tu lampu "sehnat" takze nevim jestli ji muzu nad kytky dat, nebo si jenom poridit abstraktni osvetleni pokoje
To neva ze je to sodik nizkotlakej ? Nejlepci pro me by byla nejaka lampa na celou dobu rustu,abych nemusel mit vic vybojek v zasobe (jednu na rust, jednu na kvet...) A pokud je tahle good na kvet,tak na rust asi bude treba neco jineho co ?
Jestli je to nízkotlaká sodíková výbojka (od Philipsu bude mít označení nejspíš SOX), tak rozhodně není na pěstování vhodná vůbec! Ani na květ a už vůbec ne na růst. Tyto výbojky mají sice perfektní světelný výkon (až 200lm/w), ovšem také mají monochromatické (!) světlo o vln. délce kolem 590nm, což je pro pěstování rostlin úplně k ničemu...
Jako jediná výbojka na růst i květ se dá použít (a taky tomu tak u většiny growerů je) klasický vysokotlaký sodík, ovšem za cenu poněkud pomalejšího růstu (ve srovnání s růstem pod metalhalidovou výbojkou). Nebo by se dala použít jako univerzální i tzv. "Agro" sodíková výbojka s posílenou modrou složkou vyzařovaného spektra, ale tam by to bylo zase na úkor kvetení (a do toho asi grower se zdravým rozumem nepůjde )
Jeste k tomu rustu\kvetu. Mam cerstve sodik 150W Tungsram LU - udajne kvetovy spektrum. Mam shanet jinou vybojku pro rust, nebo to ( predpokladam ze jo) pod timhle taky vyroste. Resp. jakej bude vliv bude mit kvetovy spektrum na rustovou fazi?
Lepsi by byl metalhalid. Kvetovy spektrum je cerveny (oranzovy) a na to, aby rostly nizky patra a huste je lepsi modra.
Kazdopadne ti pod tim vyrostou taky...
Piju pivo, pro jeho nazaměnitelnou chuť a taky proto, že je vždycky levnější než džus.
Nemám rád ženy, protože nevědí, co chtějí. A nemám rád politiky, protože velmi dobře vědí, co chtějí.
lidicky zdedil sem lampu je to stinitko s objimkou a 400w tlumivkou BEZ STARTERU? a byla k tomu takova obrovska prej rtutova koule teda jako zarovka o 340 watech se starterem uvnitr ale je po ni a ja fakt netusim jakou a kde si do toho sehnat novou zarovicku. please help. chtel bych to na rust )