Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Včera bohužel musel jít pod kosu shaman. Bohužel říkám záměrně, protože mu ještě do konce zbýval min. týden. Ležel na zemi a na palicích byly první náznaky plísně, takže jsem vůbec neotálel a okamžitě stříhal. Výnos skromný, ale vypadá a voní krásně. Posuďte sami...
Stejný osud jako shaman dnes stihl i papayu. Na vrchních palicích jsem objevil zárodky plísně, nic jsem nenechal náhodě a hned jsem kytku šmiknul. Do konce jí zbýval týden, možná týden a půl. Takže je téměř dobojováno-poslední osamělou bojovnicí je satori, kterou se ještě chystám z lesa přesunout do prostředí vhodnějšího k dozrání...
Ty jo, tak na Alfě nás taky postihla plísen, takže šlo všechno pod kusu, ta papaya je daleko víc plesnivá, než ta tvoja, tak z 50%, takže bud rad, že ti to s ní dopadlo aspon takhle...
No a v sobotu byl setnut poslední žijící kousek a to satori. Tohle je fotka vrchní palice a i když vypadá pěkně, zdání klame. Jelikož začla pozdě kvést a byla poněkud předčasně sklizená, je to pěknej říďák a budej z ní na pár brček...
V blízké budoucnosti bude ještě následovat nějáký menší smokereport a tím pro mě letošní outdoor skončí...
Všechno je již úspěšně sklizeno, usušeno, uskladněno a také zváženo...
voodoo(3 rostlinky) ... 102g
shaman ... 23g
passion#1 ... 18g
papaya ... 70g
corn skunk ... 35g(celekm 70g, ale 1/2 je JAHmaičanova)
satori ... 3 až 4g
-------------
+-250g
Sečteno a podtrženo tedy celkový letošní výnos činí plus mínus 250géček, neboli čtvrt kila. Což není mnoho, ale vzhledem k mojí vlastní spotřebě a faktu, že se nám už pod dvěstěpadesátkou smažej čtyři řízečky, je to ažaž...
Jinak přesnost vážení je, stejně jako minulý rok, dosti pochybná(viz foto)!
Tenhle neznámý modýlek si rostl od začátku v kukuřici a jelikož jsme s JAHmaičanem zmatkáři a palice vyhulené, taxme prostě zapomněli, čí tahle kyti je a o jaký model se jedná. A vzhledem k okolnostem(především vysoké procento samců a nájezdy divočáků), zůstal jedinou a taky nejmenší kytkou v kukuřici. Skoro jsme na něj zapomněli a po zhruba třítýdenní nepřítomnosti nám ukázal, že ho za outsidera považujeme neprávem-změnil se k nepoznání-ze začínajících palic najednou byly krásně dospívající kousky, těměř k nakousnutí, kterých byl keřík plný. Ihned dostal ripen a jelikož jsme se báli zemědělců s kombajny o několik dní později byl sklizen.
Teď už několik týdnů probíhají testy a musím konstatovat, že mi je smutno z toho, že nevím o jakou odrůdu se jedná. Stavově asi nejlepší letošní výpěstek-neusadí, ale povzbudí, rozjaří a dodá energii. Konzistence palic je kamenná, vůně jemná s čajovým ocasem a chuť taktéž velmi jemná...
Tak ta si holka něco prožila! Byla vysazena jako jedna z prvních někdy začátkem května-situována byla na místě pod zdechlinou. Stejně jako ostatním jí tohle místo evidentně vůbec nesvědčilo a proto byla přesunuta do kukuřice-to už bylo v půli června. Jenže nastal další problém a to paranoia ze zlodějů, protože se nám zdálo, že nás někdo z dáli sleduje. Následoval tedy další přesun-na kámošovu zahrádku, kde byla zasazena do starého prorezivělého kýble a tam už také byla ponechána. Ale díky tomu, že si prošla touto etapou přesunů byla výrazně zbržděna a pořádně se ukázala až v srpnu a poté v období květu.
Dozrála celkem bez problému, až na asi 3 plesnivé paličky a ukazála se jako silná bojovnice. A silný je také její kouř-po několika potáhnutích celkem rychle přichází opojení, které je spíše body stoned, ale ne zase úplně sedativního charakteru. Určitě není příliš vhodná do společnosti-raději doma k relaxaci u filmu nebo knihy... Chuť i vůně se vyznačují skunkovo-kořeněným nádechem a vzhled palic je nejlepší z mých letošních modelů.
Tenhle model se vyznačuje tím, že se ničím nevyznačuje! Abych to vysvětlil-jedná se o asi tak F14 kolující v našem městě mezi všemi pěstiteli, takže původní geny už nejsou moc zachovány. Například týpek, který mi sazeničky věnoval měl ze stejné várky kytky s úplně fialovými palicemi, což je pro voodoo jako pro zelenou odrůdu(psáno na Dutch-passion)dost netypická barva! No, prostě asi 100 různých phen a každý pes jiná ves. Povedlo se mi ke zdárnému konci dovést tři rostlinky-dvě naprosto řídké, třetí celkem solidní sativovitý keřík.
Stavy jsou docela body-stoned, což bych u sativy nečekal, ale může to být způsobeno jednak mírným přezráním nebo také geny otce. Je to asi nejsedativnější model, že všech mnou letos sklizených, ale lze docela dobře použít, když chcete mít od ostatních pokoj-prostě jim smotnete brčko a je to! Vzhled, konzistence, vůně ani chuť nic výjimečného...
Tady není moc o čem psát. Problémy s klíčením, růstem i pozdní nasazení květu zařadily tuto odrůdu na poslední místo v žebříčku mých letošních modelů. Kvést začala kolem 15. září, přičemž podle Mandaly má dobu květu 65-70 dní. Sklizena byla koncem října nedozrálá, takže palice byly malá a neprorostlé. Učinky jsem zatím neměl možnost vyzkoušet...