Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Growgli kyselina ničí bakterie stejně tak jako ocet... ja se naucil upravovat ph co nejmin, pokud mozno vubec a mam klid (posledni dobou nemerim ph vubec a hnojky leju "od oka"). Co sem přestal s upravovánim, tak mi odpadla většina výživovejch problémů co mě potkávala... za mě do hlíny nepatří žádná kyselina ani ocet.
Kohoutkovou necham odstat, trochu to spadne a po namichani hnojek sem vzdycky tak nejak v norme.
JJ vypada to na fosfor, ale je to fakt brutalni a ten problem asi nebude jen s fosforem. Navic to je moc rychly jak to postupuje, ja si fakt myslim ze odpalil koreny. Hlina z obi asi nebude buh vi jaky terno, ale tohle bych na ni nesvadel.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
crazyben nevím kde bydlíš ale bez úpravy vody bych byl v prdeli.... možná máte v kraji dobrou vodu. Jinak je to 100% fosfor, použil jsem více biobloomu a je to pryč.
Tím že si to prolil čistou vodou si vypláchl zbytek živin.
A řeč ohledně té kyseliny je kravina, pokud dobře upravíš, tak to máš prostě dobře a tečka... ale pokud si chuj a nemáš udělanou kalibraci metru..... )
Naposledy upravil JankoPanko2 28-11-2018 v 18:51 PM
Hlavně to,jablickari,nevzdávej Toto kolo bych asi na tvém místě ukončil a rychle na něj zapomněl. Připrav si na příští kolo kvalitnější hlínu a ideálně hnojiva stejné značky,jako je hlína. Například já mám biobizz light mix a na hnojky biobizz indoor pack(top max,bloom,grow) a přidej k tomu už jen kořeňák (biobizz ho taky nabízí) a calmag. Mi se osvědčil calmax od groteku. K těm hnojivům jsem dostal i tabulku s doporučenými dávkami hnojiv právě do toho jejich substrátu,které se +- držím a vše je v pořádku. Jediné,co měřím,je ph,které mi biobizz sám srazí na 6,2 ,takže i to měření je jen pro jistotu.
jižní čechy, ale řekl bych že voda jako všude jinde neni to nijak velký město ale voda tu teče stabilní (PH 7,2 - 7,5), na vesnicích můžou bejt větší výkyvy a je třeba víc hlídat to asi jo, ale takhle ve městech to bude +/- všude stejný asi...
Třeba biobizz to umí ty hnojky udržet na +/- potřebný úrovni a výrobce sám píše že při pěstování v hlíně neni třeba dál upravovat. Ale nepotřeboval sem upravovat ani u biocanny třeba. Metr ani nemam, když už tak si vystačim s kapkama ikdyž to neni nejpřesnější.
A o tý kyselině mi to nevymluvíš. Fakt si myslim že pomalu postupně zabijí půdní bakterie... proč by jinak canna vyvyjela organický ph-down přímo na hlínu? Dusičná a fosforečná patří k minerálnim hnojkám do hydra / kokosu. Ocet je prasárna a ani citronova mi neprisla zrovna vhodna (zkoušel sem kyseliny citronovy dokonce i mačkat citrony do vody jeden čas no šílenost když si vzpomenu)
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Ty kapky jsou fajn,až na to,že u nich určuješ ph podle barvy vody po přidání těch kapek. Tzn ph určíš jen u čisté vody,jakmile do vody naleješ hnojky,tak se obarví hnojkama a potom už test jaksik nefunguje
Čau dekuji všem za reakce nevzdavam to palice rostou a nafukujou...pošlu foto až budu teď jsem mimo ČR. Stan to nebude mám ho od dakrroom...jinak ano čistá voda mě napadla ale kytkam určitě něco chybělo tak ze myslim ze voda by nějak extra nepomohla...kořeny nevypadaly ze by uhnily...zespod květináče byly bílé...problém bude někde ale kde to nevím...a ano hlína byla asi chyba ale co už...tohle kolo rozhodne nesekmu dokud palice porostou a nebudou kytky ko...a další kolo už jede postavil jsem predpest dal neon kit 2*55w a už tam něco vylezlo hnojky nechám plagron a hlínu nejedu koupil jsem kokos ale o tom až to nějak pokroci tohle kolo snad nějak dojedu
jo je ale orientacne ti to povi ono, zeleny, zluty, cerveny ty hnojky nejsou, je to trochu jinej odstin ale zhruba se to odhadnout da.
Kdyz nepocitam co sem si delal rezy, tak uz rok sem ph vubec nezmeril a kytky frci. Tak nejak se v ty organice snazim podle citu nez nejakejch hodnot na papire a pestebniho planu.
Budu ted ale testovat mammoth tak si budu muset zase parkrat zkusit co to dela s vodou.
35 den kvetu nezabalil jsem to nějak to dojede...bohužel příčinu jsem nenasel a ani ty nové hnojky nepomohl nějaké kytky jsou lepší nějaké si drží ten svůj spatny standard...další kolo už jede v predpestu pod neon kitem 2*55w...ale o tom později...
No čoveče to by taky mohlo bejt, přece jenom je tam dost vysoká vlhkost, ale to už teď stejně nic nenadelas.... Do. Příště zkusit lépe poresit cirkulaci vzduchu nebo. Hodit odvlhcovacku
Ještě mě napadl jeden problém...ze začátku pestu mi tam litaly nějaké musky...dal jsem lepove pásky a byl klid ale teď je tam celkem hejno...myslíte ze tohle jsou smutnice ?