Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
S repti tady lidi zkoušej svítit v květu, aby vyhnali z kytky co nejvíc pryskyřice... V růstu je to zbytečný, ikdyž by to mělůo mít vliv - reptilight svítí i v modrý, ale to už by bylo jednodušší zvětšit watáž lampy.
Celou fotoperiodu znamená, že reptina svítí celou dobu, co svítí sodík
Piju pivo, pro jeho nazaměnitelnou chuť a taky proto, že je vždycky levnější než džus.
Nemám rád ženy, protože nevědí, co chtějí. A nemám rád politiky, protože velmi dobře vědí, co chtějí.
Hi all ! Předem se omlouvám , jestli se na to už někdo odpovídalo , ale já nic nenašel ! Chtěl jsem se zeptat jestli má cenu pěstovat pod 25 Wattovou UV žárovkou??? Dik
ne v žádným případě, tenhle typ záření je záření tepelné, třeba jako horské slunce, řekneš si , to je to co kytka zrovna potřebuje.. Lae není to pravda, kytku akorát spálíš... no s těma 15 minutama, nikdo ti nemůže říct jestli to doopravdy fzunguje nebo ne, takže na to kašli a kup si za ušetřený peníz nejlíp sodík...
Ultrafialové záření (UV) je na energii bohaté elektromagnetické záření, které se svou vlnovou délkou od cca 10nm po 400nm nalézá mezi viditelným pásmem slunečního záření a pásmem záření rentgenového.
Podle závislosti na různých účincích paprsků se rozlišují následující pásma:
Při působení UV záření na biologické organismy je rozhodující rozsah vlnových délek od UV-A do UV-C. Příčinou tohoto jevu je Grotthus – Draperův zákon, podle kterého jsou účinné pouze ty složky paprsků, jež jsou pohlcovány. To znamená, že musí docházet k absorpci, a to v nejdůležitějších složkách biologické hmoty – v proteinech a nukleových kyselinách. Asi z dvaceti aminokyselin, z nichž jsou sestaveny proteiny, mají tři charakteristickou absorpci UV paprsků ( tryptofan, tyrosin a fenylalonin ). Přibližně stejné absorpční spektrum s maximem cca při 280 nm mají proteiny.
UV záření vyvolává u DNA (genetického kódu) fotochemickou reakci, při níž dochází k tvorbě dimerů tchyminových bází, čímž je blokována vazba thyminu na adenin. Tím je znemožněno množení buněk, jejich látková výměna a organismy jsou umrtvovány. Každý organismus je jinak citlivý vůči záření. Citlivost organismů na UV záření ovlivňuje nejen jejich druh, ale i fyziologický stav a vlastnosti okolí.
Rozhodujícím kritériem pro účinnost UV záření je stanovení minimální dávky aplikované při daném provozním stavu na desinfikované medium. Dávka se definuje jako součin intenzity záření a doby ozáření a udává se v mJ/cm2. K desinfekci dle druhu media se vyžaduje minimální dávka 30 mJ/cm2 .
Tady se používaj reptilight nebo reptistar. Diskotéková má bůhvíjaký luminofory, ale zkusit to můžeš. Ta UV žárovka mě láká hlavně kvůli velikýmu výkonu.
Ty reptiny maj totiž v UV výkon 4W
Ta žávovka se dělá až do 300W
A s tou dobou osvitu. Záleží především na ploše porostu, výkonu a době svícení. Vzhledem k tomu, že reptinou se dá svítit pořád, zase takový citlivky asi nebudou
Ale je jasný, že svítit 300W na jeden metr je jasná vražda do minuty
Piju pivo, pro jeho nazaměnitelnou chuť a taky proto, že je vždycky levnější než džus.
Nemám rád ženy, protože nevědí, co chtějí. A nemám rád politiky, protože velmi dobře vědí, co chtějí.
čus chtěl jsem se zeptat sehnal jsem si ultrafialovou zářivku, mám chvíli před sklizní slyšel jsem že je to snad dobré to tam dát před sklizní a prej se to pak pěkně obalí plyskyřici nemám s tím žádné skušenosti. díky za radu a hlavně jak na to svítit jestli současně nebo střídavě a jak dlouho.
Ultrafialova zarivka, takove to fialove z diskoteky podle me poc UV neni. Ale budiz. Existuji dohady, ze vyssi UV zareni zvysi tvorbu pryskyrice. Sviti se musi opatrne, protoze uv zareni dokaze kytku zabit velmi rychle. Zkus treba prvni den minutu, dalsi den dve, tri, atd... Pomalu a opatrne. Ale jak rikam, myslim, ze fialove zarivky moc uv nemaji, jinak by ses na party musel mazat opalovacim kremem.
to Sinuhet: Tys nigdy nebyl na dyskošce? Tam maj přece modrý světla a ne fialový, to ví přece každej
Pěstuji, tedy jsem குவியெடோன BUDOUCNOST PATŘÍ AEROPONII !!!! ...jeden kubík stačí, když tě můra tlačí...
I do my thing and you do your thing. I am not in this world to live up to your expectations and you are not in this world to live up to mine. You are you and I am I.
And if by chance we find each other, it is beautiful...
.:::::BONSAI BROTHERS:::::.
myslíš že opravdu jen po minutách a né dýl ? je to takové to světlo od diskantů co ve tmě svítíš bíle když máš něco světlého. Poraďte někdo jak s tím časem ? dík