Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Čus ja by jsem si nekoupil asi ani jeden ten první jenom na použití do hlíny ten druhý jestli-že tě baví reklamovat tak si ho pořid no a ten třetí mi to připadá strašně drahý tak asi tak. Mrkni třeba sem http://www.bigmall.cz/ph-metry/
Původní příspěvek od black No ja vim o jednech jeste lepsich cenach.
PH/EC monitor + teplomer za 2700 kc, nahradni ph sonda 500, to myslim, ze nema chybu:
Zdarec bojs, kdyz si otevrete http://www.bigmall.cz/ph-ec-monitory/ph-ec-monitor , tak zjistite, ze davaji registrovanym clenum na GROWER.cz 25% slevu, coz uz vypada lepe. Plus jeste dostanete 3 % slevu, kdyz se registrujete. Jo a jeste maji dopravu zdarma vcetne dobirky. Staci jen cist
ahojte mam aj ja pH meter Essential spokojnost.Mam ho uz asi dva mesiace kalibroval som ho raz ako mi prisiel od clena z GROWER.CZ(dakujem Sirus).Dnes som kecal z inym clenom a dozvedel som sa, ze elektroda by sa mala udrzovat v roztoku KCL-chlorid draselny.Ja som do dnes pH meter po kazdom merani otriasol nasadil ciapocku a nechal tak, cize elektroda uschla.Dnes som skusil merania v kalibracnych roztokoch a na prekvapenie v roztoku 7 som nameral 7,1 a v roztoku 4 som nameral 4,2 cize merak je spolahlivy.
Otazka vsak znie ako sa starate o elektrod, ci ju mate namocenu c roztoku alebo v ciapocke od tohto meraku su dve ako keby trubky ktore mi pripadaju ze ked zalozite ciapocku tak elektroda vojde do tej trubky ako do puzdra.Mate niekto skusenosti, ze ste tam nakvapkali kvapki roztoku.Dakujem 291
Ahoj matko291, tentýž pH metr mám koupený v r. 2007 nový. Ze začátku jsem se snažil nalít pár kapek udržovacího roztoku do krytky a pak postavit do rohu skříňky kde mám nádobíčko. Roztok vždy vystříkl a přetekl při umístění do krytky. Potom krytka začala téct (je ze dvou plastů), teď už to neřeším a nemám to namočené v ničem oproti všem doporučením. Kalibroval jsem za celou dobu asi třikrát a vždy hodnoty seděly. Nepěstuju pořád a tak při zahájení pěst. cyklu elektrody očistím štětečkem namočeným v GRL-100 a pak nachvilu do kádinky s dest. vodou. Myslel jsem, že s tímto přístupem půjde brzy do elektronického nebe, ale asi to byl dobrý kup. Snad Tě to pomohlo.
tak mi to nedalo a mrknul jsem na faktury z g-šopů kolik a kdy jsem čeho kupoval a mrknul na zásoby kal. roztoků. Kalibroval jsem vždy jen v pH7 a to čtyřikrát. Loni mi to bylo už podezřelé, že není žádná odchylka a tak poprvé byl kalibrován i v pH4 a zase bez odchylky. V únoru se chystám zas něco rozjet, tak jsem zvědav jak na tom bude. Ještě, že jsem se na to mrknul už mám poslední pH7 a čtyřku žádnou.
Digitální měřič vodivosti, konduktometr
Praktický měřící přístroj k jednoduchému zjištění elektrické (měrné) vodivosti (tzn. sumarizačního parametru rozpuštěných pevných látek) vody. Konduktorměrem lze změřit čistotu vody nebo kvalitu vody jak v různých technologických provozech tak i v domácnosti.
Rozsah měření: až 9999 uS/cm, rozlišení: 10 uS/cm, přesnost: 1 %
Automatická teplotní kompenzace: 0..50°C
Možnost jednobodové kalibrace
Rozměry: 158x40x34 mm, hmotnost: 85 g