Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
No ja mam tiez takto listy opadnute dole, ale nie som si isty, ze je to koli velkemu mnozstvu vody, mne to skor pripada, ze naopak ... Dnes som nakupil nejake zaciatky a idem skladat skrynu damy a pani, tak drzte palce !!!
Původní příspěvek od Hugila Když na ně koukám, tak jim chybí hnojení, hlína taky nebude nic moc,
Koupena nova hlina, plus pisek plus perlit plus vermikompost neni ok?
citace:
zastřihlý už měli bejt,....
Rozhodl jsem se, ze je nebudu strihat vubec.
citace:
protože současný stav vypadá na týrání kytek....napřed to chce praxi a pak tady rozumuj a filozofuj do alelujá.........
protože jinak to asi nědělá moc dobrej dojem, chytrý řeči, polomrtvý kytky...
Ja myslel ze reci se posuzuji podle obsahu vet a ne podle obsahu skrine. Ser na imidz, ne? Na dojem ja kaslu.
citace:
jinak tohle sou taky 3 týdny starý kytky, na detailu je SS2...
Ja mam spise strach z prehnojeni, protoze ten vermikompost je asi docela plny zivin. Ale dam na Hughilu a jednu kytku zacnu zalivat vodou s hnojivem.
Co se tyce te hliny, tak je fakt perfektni struktury, sypka, propousti vodu, je tam pisek i perlit takze snad i vzdusna. Meril jsem ji pH i pH vody, kterou zalivam, vse vypada ok.
Mam jen pet kytek tak nerad delam experimenty, kdyz neumiraji. To s tim presazenim je docela drasticka operace. Sok pro kytku atd... Nejdu do toho. Navic by to chtelo takovou hlinu zvenci sterilizovat, doladit pH, atd... Ale dik za radu. :-)
Zatim mam dve teorie, budto jsem to prepalil tim vermikompostem, nebo to moc zalivam. Ale dokud rostou, necham je radeji tak.
Kdyz ted zastrihnu tak to co jsem odstrihnul nemam jak strcit do rizkovace.
Presazovani o kterem byla rec, melo byt presazovani s vymytim korenu od hliny, ne ze vyklepnu bal a zapustim do hliny. Toho se nebojim.
Pochop, ze to je moje prvni pestovani, tak to chci nechat rust co nejnormalneji, abych mel zakladni predstavu jak se to chova. Kdyz si to ted zkomplikuju spoustou vychytavek, tak budu vedet houbelec. Chci mit zakladni predstavu a pri dalsich sezonach si zkouset vychytavky jak se to bude lisit od te zakladni verze. Postupne si najit to optimum. Proste chci si ted vypestovat zakladni normal. A pak uz to jen zlepsovat. :-)
Taky moc nechapu, co za sok ty kytky presazenim utrpi. Pro ne to bude jen lepsi. Vyklepnes z kvetinace a i s tou hlinou to pichnes do vetsiho s novou hlinou. Korenovy system i se sarou hlinou tam nechas, takze kytka musi byt v pohode, neposkodis ji, jen ji das moznosti vice korenit, takze jsou to podle me neopravnene spekulace o soku.
Ja zasazoval zakorene rizky v te tablete, to mi prijde vic drasticke. Pokud je mas ale v hline a do hliny budes davat, neni duvod se obavat. Presazoval jsem uz more kytek. Kdyz jsem neuspel, tak vetsinou proto, ze v kvetinaci bylo vice kytek a korenovy system mely v sobe zapleteny a ja ho poskodil. To ale neni tvuj pripad.
Proboha lidi prectete si to poradne. Prectete si Jarduv prispevek na ktery jsem reagoval. Prectete si, ze mi navrhoval vymyvani korenu vodou. Nemluvim o normalnim presazovani.
Tak, velká přesazovací akce ukončena. 5 rostlinek už bydlí ve svých definitivních květináčích. Musím dát Hughilovi za pravdu, hlína byla prorostlá kořínky skrz na skrz. Rostlinky asi trpěly. Příště to vrazím rovnou do definitivních květináčů. Přináším vám fotoseriál jak Sinuhet přesazuje. Omluvte prosím sníženou kvalitu ostření. Mám jen jedny ruce a fotil jsem to skoro po tmě. Na přesazování jsem si svítil baterkou. :-)
1) Rostlinka konopí. Výška cca 11 cm. Stáří 3 týdny od namočení semínka, 2 týdny od vykouknutí klíčku z hlíny. Průměr květináčku 8 cm.
2) Nové bydliště. Květináč průměr 25 cm, obsah 7 litrů. 22,- Kč.
Miska průměr 23 cm. 19,- Kč. Obojí koupeno v OBI.
3) Na dno květináče nasypu vrstvu keramzitu tak, aby zakryla drenážní otvory a zabránilo se tak vyplavování hlíny z květináče.
Jak vidíte, byl nejvyšší čas. Hlíny je tam opravdu málo, zapomněl jsem, že na dně je vrstva keramzitu, která už z tak malého květináčku ještě ubírá prostor...
Zkusím položit rostlinku přímo na keramzit a přiměřím kolik asi hlíny musím dát na dno, aby když tam rostlinku zasypu, vykukovala tak, jak potřebuji. Při přesazení rostlinku zapustím o něco hlouběji, než byla v původním květináči. Prý ze zahrabaného stonku vyrazí další kořínky.
Nasypu na keramzit odhadnutou vrstvu pěstebního substrátu, postavím na ni rostlinku a dosypu zbylé volné místo. Poklepáním hlínu průběžně rovnoměrně utřepávám a dosypávám.
Pro dosypávání kolem rostliny by se asi hodil nějaký velký kornout z papíru, kterým by bylo možné směrovat proud hlíny tak, aby nezasypávala rostlinku, která stojí uprostřed. Jakž, takž to jde sypat rovnou ze sáčku, ale třeba rovnou z kýble už je to problém.