Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Konvenční Zahrádky » TEST- Hnojení lidskou močí .....(rajcata,papriky,okurky na okne ,vychodni strana).
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 5 6 7 8 9 »
Autor
Téma 
Madical-Strains
Stálý Člen

Příspěvek č. 97

Vsem sesti paprikam zloutnou lehce okraje po celem obvode.
Jedne zacina zloutnout spicka.

To rajce -semenacek od kamose tak tomu se silne krouti vrcholek.

Old Post 05-05-2017 v 11:42 AM
Madical-Strains je offline   Profil uživatele Madical-Strains   Find more posts by Madical-Strains   Foto galerie člena Madical-Strains   Click here to Send Madical-Strains a Private Message   Add Madical-Strains to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Madical-Strains
Stálý Člen

Příspěvek č. 98

A zde jsou detaily kazu na listech ktere jsem musel odstranit jelikoz se to siri.

Opravdu nerozumim co tomu porad je,vzdyt je ani jeste nehnojim a maji prirodni substrat lehce prednojeny na par tydnu.

Old Post 05-05-2017 v 11:45 AM
Madical-Strains je offline   Profil uživatele Madical-Strains   Find more posts by Madical-Strains   Foto galerie člena Madical-Strains   Click here to Send Madical-Strains a Private Message   Add Madical-Strains to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
L1st3r
Stálý Člen

Karma uživatele L1st3r - 92% PěstitelskáKarma uživatele L1st3r - 92% PěstitelskáKarma uživatele L1st3r - 92% PěstitelskáKarma uživatele L1st3r - 92% PěstitelskáKarma uživatele L1st3r - 92% PěstitelskáKarma uživatele L1st3r - 92% PěstitelskáKarma uživatele L1st3r - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 99

Čau, taky jsem na nervy z každýho kazu na listu co se objeví, i když po posledním kole jsem se trochu uklidnil, měl jsem všechno tak různě kropenatý a hrálo to všema barvama jen né zelenou a dojeli to v klidu. Papriky nepěstuju, ale vypadá to jak nedostatek dusíku, přece jen jsou to malý kelímky a možná by neuškodilo je drobet přihnojit. Ty nekrotický skvrny by s tím mohly souviset. Střílím jen tak od boku, třeba kecám.

Moje PECKY aneb jak se to nedělá
Kokos 600W s pojezdem
Jak na miminka aneb selekce maminy

Old Post 05-05-2017 v 14:42 PM
L1st3r je offline   Profil uživatele L1st3r   Find more posts by L1st3r   Foto galerie člena L1st3r   Click here to Send L1st3r a Private Message   Add L1st3r to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Madical-Strains
Stálý Člen

Příspěvek č. 100

Maly kelimky, vid? Mas urcite pravdu! Ted jak to rikas tak to zni logicky ,uz mohly ten dusik davno spotrebovat kdyz jsou oproti jinym semenackum tak obrovske,krome toho se ma kazdy semenacek presadit jakmile zacnou listy presahovat pres okraj kelimku a tady fakt presahuje uz hodne.
Vidis ,vim to ale neuvedomim si to protoze to malo co vim tak si to furt nejak vztahuju v souvislosti jen s konopim. :-)

V pondeli je teda presadim do 11l kvetinacu ale zkusim alespon dvoum dat dnes nebo zitra zkusebne poprve napit te me uriny co na to reknou.

A cim by mohlo byt to krouceni vrcholku rajcete?
Tim postrikem cesneku urcite ne protoze ani s pidi-paprickamy a mini-rajcatky to ani nehlo, snaseji to dobre.

Jinak dik za tip!

Old Post 05-05-2017 v 15:15 PM
Madical-Strains
Stálý Člen

Příspěvek č. 101

A JE TO TADY , DAMY A PANOVE !!!

Zrovna se mi chtelo na malou tak jsem toho vyuzil a hned pohnojil ty okurky a radeji vsechny.
Zvolil jsem opatrny pomer 1:25 , 18ml na 450 ml RO ale za to jsem to nechal nasaknout ze spoda az do zvlhnuti na povrchu.

Tak jsem ted zvadav.....

Obrazek.c.1- Moje chcanky.
Obrazek c.2-Zalevani do podmisky.
Obrazek c.3- Tady uz spokojene bumbaj........No,spokojene,to nevim to se jeste uvidi.

Naposledy upravil Madical-Strains 05-05-2017 v 21:25 PM

Old Post 05-05-2017 v 17:04 PM
odo
Stálý Člen

Karma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% Pěstitelská

Příspěvek č. 102

teda! som zvedavý! Inak tie planty uhoriek nevyzerajú vôbec zle. Kukal som na trhu a ani tie nevyzerali lepšie. Presadenie by im určite pomohlo. Uvidíš, že ako vyštartujú. Ten kelimok je určite komplet prerastený koreňmi.

Old Post 05-05-2017 v 19:16 PM
odo je offline   Profil uživatele odo   Find more posts by odo   Foto galerie člena odo   Click here to Send odo a Private Message   Add odo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Madical-Strains
Stálý Člen

Příspěvek č. 103

Ty tu zeleninu Odo pestujes ,taky myslis ze jim chybel dusik? Ty svetle okraje a zluta spicka? Domnival jsem se ze se to projevi jako u konopi nazacatku zesvetle-zelenani listu ale po cele kytce najednou a casem zezloutnuti.
Je zajimave ze ta nejmensi okurka je jedina ktera nema zadny deficity Pravdepodobne proto ze je jeste mala a nestacila ten dusik jeste vycerpat.
Myslim ze ta mala potvrzuje co psal L1st3r a na 90% to tak bude, co myslis ty?

Uvidime za par dni .Otazka je , mohou za tech 13 dni uz byt nastartovane bakterie? Zadne jsem tam zatim nepridaval. :-) V akvarku je to udajne nejdrive za 30 dni.

Ale planuji objednat tohle ....je to levny a podle me houby jako houby...bakterie jako baktrie ...tak doufam ze to splni svuj ucel .
Mam na mysli Tarantulu a Piranu nebo jak se to jmenuje, podle me predrazeny znackovy.

http://www.ventura-venkov.cz/produk...-250g-detail-53

http://www.higarden.cz/doplnky-vyzi...s/bioponic-mix/

Old Post 05-05-2017 v 20:02 PM
odo
Stálý Člen

Karma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% Pěstitelská

Příspěvek č. 104

Môže to byť vyčerpané. Baktérie tam v tom substráte máš, pokiaľ nebol dlho vyschnutý, tak sú aj aktívne. Tarantula a Piranha je na pokus so zeleninou drahá. Kľudne skús to, čo si postol. Vyzerá to zaujímavo. Budeš tam mať aktívne baktérie a huby tiež.
Nitrifikačný proces v akvarku je podľa môjho názoru odlišný, ale vodu z fungujúceho akvarka tam kľudne môžeš liať.
KeĎ dopestuješ, tak časť aktívnej zeminy môžeš použiť do ďalšieho growu primiešanú k čerstvej a cca 2 týždne takto odležanej.
Ja pestujem jahody a zeleninu vonku v NFT. Pár paradajok aj v hline na porovnanie. Vnútri pestujem pokusne nejaké feferonky a rozhodne to neprežívam. Čím viac na to kašlem, tým viac sa tomu darí...

Old Post 05-05-2017 v 20:10 PM
odo je offline   Profil uživatele odo   Find more posts by odo   Foto galerie člena odo   Click here to Send odo a Private Message   Add odo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Madical-Strains
Stálý Člen

Příspěvek č. 105

Ja jedu ted zeleninu uplne poprve a chtel bych si ji udrzet celorocne kdyz to pujde abych nemusel kupovat tady u nas bio-papriky, mimo sezonu u nas stoji 200g -90 kc a bio-rajcata 300g za 69 kc.
Je to predrazene a jeste k tomu pred nedavnem ve zpravach rikaly ze u nas v CR Bio-farmy maji povoleny chemicky postrik proti skudcum a plisnim i kdyz pestuji Bio a udajne toho hojne vzdy vyuzivaji a uz to neni Bio kdyz je v tom chemie.
Jaky je rozdil v chuti te zeleniny z hliny VS zeleniny z NFT? Je znatelny ?

No ja chci SS dat do hliny jelikoz je ted v hline a kdybych daval korenovy val z hliny do kokosu nevim jesli by to delalo dobrotu ale jeho klony chci pestovat v kokosu s Vermikompostem ale zeleninu necham taky v te hline.

Ty plisne a bakterie jsou hlavne pro SS ale k zelenine taky pridam.

Old Post 05-05-2017 v 21:21 PM
odo
Stálý Člen

Příspěvek č. 106

Minulý rok som šiel vonku súbežne paradajky v NFT s JIDB a hneď vedľa aj v hline. V chuti som rozdiel nerozoznal. V NFT som vonku pestoval jahody a papriky až do mrazov. Tiež boli chuťovo výrazné. Podľa můjho názoru limitujúcim faktorom je slnko a zrelosť. Pokiaľ sa to oberá a konzumuje zrelé, tak v chuti nerozoznáš rozdiel. V Deep Water systéme pestujem bazalku za oknom celoročne. Tá je počas zimy dosť nevýrazná. Za oknom to mimo sezónu nemá šancu dozrieť a tak sa chuťovo zvýrazniť. Chce to dosvetlovať lampou a to už je v domácich podmienkach neeokonomické.

Old Post 06-05-2017 v 05:18 AM
Madical-Strains
Stálý Člen

Příspěvek č. 107

Polaci co maji u nasich hranic obrovske haly a pestuji rajcata ,sviti s HPS coz zere vic nez led a nepestuji Bio tak nedostanou tak dobrou cenu jako za Bio .
Prodavaji rajcata levne a sviti s HPS draze ,nejsem se si jist jesli je to tak moc neekonomicke, proc by to tak pestovaly? Polaci jsou vychcany narod ,urcite kdyby se to nevyplatilo,by to nedelaly.
O tech halach v Polsku co pestuje rajcata byla reportaz v TV a ja se na to dival.

Dnes okurky zareagovaly, neco se s nima opravdu deje.
Udelal jsem ale chybu ,mel jsem pulku okorek pohnojit Biobizzem a druhou chcankama abych videl rozdil.
Na listech se delaji hnede fleky a jako by usychaji kraje.

Ted nemam cas to nafotit az vecer dam fotky.
Nejsem si jist jesli je to teda spalene tou urinou nebo se jen dal rozviji ten deficit tech svetlych okraju.

Domnivam se ze na to aby se projevilo spaleni by kytka preci potrebovala par dni, ne? Hlavne u organiky. Tak se spise priklanim k nazoru ze vcera se rozjel deficit a dnes jen pokracuje a urina s tim nema nic spolecneho.
Skoda ze me nenapadlo pojnojit pul na pul s tim Biobizzem.

Old Post 06-05-2017 v 07:55 AM
Madical-Strains
Stálý Člen

Příspěvek č. 108

Tak 4.ks okurek vypadaji porad stejne dobre ale dve z tech 6. brutalne rychle nabraly nejakou nemoc. :-( ,jako by to vypada uschle.

Prvni fotka je ze jsem mel svettlo v zadech a ty dalsi fotky jsou ze jsem dal ty listy proti svetlu. Ty vady vypadaji na vsech listech skoro stejne jen proti svetlu vypadaji jinak.

Nemyslim si ze by to bylo spaleni od tech chcanek jelikoz ostatni ctyri okurky jsou ok,dokonce i ta mala. (alespon zatim)

A ted , babo rad.
Mozna nejaky druh plisne?

Jsem z toho zmutnej, tak krasne vypadaly jeste predevcirem, vcera rano zlute okraje a dnes tohle....

Naposledy upravil Madical-Strains 06-05-2017 v 19:49 PM

Old Post 06-05-2017 v 17:19 PM
Madical-Strains
Stálý Člen

Příspěvek č. 109

Ty dve hodne nemocne okurky jsem presunul radeji na okno.

Zde zbytek , zatim jeste zdrave osadky.
Z tech 4 zbylych okurek ma jedna zlute ohraniceny list vic nez vcera pred hnojenim tak si myslim ze to s ni pujde taky rychle z kopce.

Naposledy upravil Madical-Strains 06-05-2017 v 19:47 PM

Old Post 06-05-2017 v 18:28 PM
odo
Stálý Člen

Příspěvek č. 110

Myslím, že tá posledná uhorka v prísp 108 je hladná.... 109 detto
presadiť do vačšieho. Pidipohár už bude totálne prerastený. Uhorka rastie a žerie, jak prasa!

Old Post 07-05-2017 v 12:38 PM
Madical-Strains
Stálý Člen

Příspěvek č. 111

Okurky uz nestihnu presadit do 11l .
Vecer dam fotky.

Old Post 07-05-2017 v 15:26 PM
Madical-Strains
Stálý Člen

Příspěvek č. 112

Tak celkem ze 6 okurek zbyly uz jen dve.
Viz foto.

Pokud lehnou i ty dve posledni tak si zacnu myslet ze hnojeni moci je pekna picovina. Samozrejme ze to pak jeste prubnu na paprikach, vypada to ze jich tam mam tedka nejmene 8ks ,tak mohu jeste 3-4 odrovnat.

Na dotek ten substrat u okurek pripomina ted dratenku, trochu sem je zalil ,( tim se zjemnil ) pokud by se chtely jestenahodou zpamatovat. (cirou nahodou)

Je mi ale zahadou pokud by to zapricinila ta moje moc a spalilo se to tak....
1.- proc nelehly vsechny stejnym zpusobem?
2.-Proc nelehly vsechny v jeden den?

Je to zahada, dve mely fleky ,mozna tim ze uz vycerpaly mineraly ze substratu z kelimku.
Dve zase naopak zadne fleky nemaji ale zase se svrkly.
A dve vypadaji zatim uplne normalne.

Jen tak se ale nevzdam !!!

Old Post 07-05-2017 v 17:36 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 01:03 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 5 6 7 8 9 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás