Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Bárt A všechny....
Všechno to dozrálo pod 400W a kokos. Podle mě tyto hnojiva nejsou horší než jiné zahraniční hnojiva a dobře se s němi pracuje.
Ahoj,
chtel jsem se te zeptat na par veci.
Pouzivam Bubbler o 60l nadrzich s tvrdou vodou.
Stane se neco,kdyz vynecham davkovani (CERSTVE RIZKY) a klony budou rovnou v zalivce (SAZENICE) ???
Pokud to vadit nebude,predpokladam ze EC 1,2 (jak je v tabulce doporucene) je na nove rizky asi moc.
Napadlo me,ze bych dal EC polovicni.
Takze misto 26/16/8 dam 13/8/4.
Je ma úvaha spravna ???
Tabulku jsem vzhledem k memu systemu vydelil 3 a prepocetl na 60l v zalivce.
Dale jsem se chtel zeptat,
zarazilo me totiz davkovani u zalivky (SAZENICE) EC 1,2 : 26/16/8 a davkovani (RUST) EC 1,4-1,6 : 42/28/14
Nebudu mit EC v zalivce u (RUSTU) mnohem vyssi ???
Ahoj,
chtel jsem se te zeptat na par veci.
Pouzivam Bubbler o 60l nadrzich s tvrdou vodou.
Stane se neco,kdyz vynecham davkovani (CERSTVE RIZKY) a klony budou rovnou v zalivce (SAZENICE) ???
Pokud to vadit nebude,predpokladam ze EC 1,2 (jak je v tabulce doporucene) je na nove rizky asi moc.
Napadlo me,ze bych dal EC polovicni.
Takze misto 26/16/8 dam 13/8/4.
Je ma úvaha spravna ???
Tabulku jsem vzhledem k memu systemu vydelil 3 a prepocetl na 60l v zalivce.
Dale jsem se chtel zeptat,
zarazilo me totiz davkovani u zalivky (SAZENICE) EC 1,2 : 26/16/8 a davkovani (RUST) EC 1,4-1,6 : 42/28/14
Nebudu mit EC v zalivce u (RUSTU) mnohem vyssi ???
Budu ti vdecny za tvou odpoved.
Tak zkusím odpovědět já, protože si s bublerem a JIBD už nějaký měsíc hraji.
-míchání hnojiva na řízky jsem začal testovat před pár měsíci a přes nedůvěru k poměru 1:1:1 a EC 0,2 musím konstatovat, že je skvělý a takto ošetřené klony ztratí případný fialový stonek a krásně koření.
-když jsem začal s bublerem, tak jsem začal ze zvyku dávat běžné EC, ale pálito listy, tak jsem potom začal dávat doporučenou koncentaci 1/3 a je to paráda, ušetřím hnojivo, zálivka drží PH a katky jsou krásné.
-Takže první je fakt dobrý poměr na řízky a potom na sazenice, ale 1/3 koncentrace. U řízků nechávám EC 0,2 -0,3 a vyšší koncentaci jen přidáš po prokoženění do stejné vody. Jo návod na hnojivu má pravdu.
Tak dávám další model na ukázku.
Super Skunk 8 ks pod 400W v kokose.
Věnoval jsem se jim málo, koukl jsem na ně jen jednou za 2až 3 dny a kytky jsou nádherně zdravé, ty hnojiva jsou výborné. Žloutnutí velkých listů je jen z proplachu.
Dříve jsem zaléval, aby vytekla zálivka ven , ale už několik kol to nedělám a nemám problém s listy. EC, ale nepřekračuji 1,8 a zalévám jen s hnojivem, vodu až na proplach a i když v závěru květu změřím vodu na výtoku, tak nekecám , naměřím EC 3,5 i více a kytky jsou absolutně zdravé. Zřejmě jde jen o neaktivní zbytky hnojiv. Na závěr dávám proplach kolem 7-10 dní, protože nechávám kytky spotřebovat usazené hnojiva v kokose.
Je to hrozně jednoduché, jednodušší neš s hlínou a bez škůdců a s vyšším výnosem než v hlíně.
čau,
nechcete udělat někdo dobrej skuten a dát sem tabulku jako mr.chilli ale pro hlínu?sem z toho dávkování nějakej celej zmatenej....
díky a pěstu zdar!
Původní příspěvek od satanda čau,
nechcete udělat někdo dobrej skuten a dát sem tabulku jako mr.chilli ale pro hlínu?sem z toho dávkování nějakej celej zmatenej....
díky a pěstu zdar!
Pro hlínu platí poloviční dávkování jak je napsané na tabulce.
Jinak pro zajímavost, složka A je teď vylepšená.
Zdaar Bárte, mohl by jsi prosím po čase zhodnotit tato hnojiva, rád bych je začal používat. Můžeš třeba na něčem porovnat v čem je jidb lepší oproti jiným hnojkám co jsi v minulosti používal? Jak se tady často probírá, jsem taky názoru že výnos neni vázán na hnojiva ale pokud člověk hnojky neumí použít tak nic nevypěstuje... díky moc
Původní příspěvek od bobcat Zdaar Bárte, mohl by jsi prosím po čase zhodnotit tato hnojiva, rád bych je začal používat. Můžeš třeba na něčem porovnat v čem je jidb lepší oproti jiným hnojkám co jsi v minulosti používal? Jak se tady často probírá, jsem taky názoru že výnos neni vázán na hnojiva ale pokud člověk hnojky neumí použít tak nic nevypěstuje... díky moc
Ahoj, doufám všechny značkové hnojiva budou kvalitní a rozdíly až tak velké asi nebudou. U těchto hnojiv mužu potvrdit jejich vysokou kvalitu, co dělám za pěsty, tak si nemůžu stěžovat na výnos, jednoduše se dávkují, mají velmi příznivou cenu a mají velmi dobrý vliv na výslednou chut trávy, dá se dělat velmi krátký proplach a v případě nejakého problému, tak mužeš bez rizika dát jen krátký proplach a výsledná sklizen nebude chutově postižená. Jsou také ohromě universální, jsou k použití do hlíny, kokos i hydro, pro mateční rostliny, klony... a tak nepotřebuješ spoustu lahví různých hnojiv, jen měníš koncentraci podle použití. Také nepotřebuješ kořenový stimulátor atd...
Já pěstuji převážně v kokosu a u tohoto hnojiva už dlouho zalévám tak, že bych nenechám spodem vytéct část zálivky. Prostě jako u hlíny jednou za 2-3 dny a kytky mám vždy pěkně zdravé až do konce. Takže nedochází k zasolování substrátu. Každou zálivku dávám hnojiva, nestřídám to s vodou, jen u závěrečného flushingu začnu zalévat jen čistou vodou s upraveným PH, asi 10 dní před koncem a tak si kytky ještě spotřebují živiny z květináče a po pěti dnech začne žloutnutí a odhazování listů, to je už známka spotřebovaných hnojiv z květináče a po několika dnech už sklízím a je hotovo.
Zkušenosti mám s hnojivy Metrop, Canna, AH , takže by se tady asi našel někdo jiný s většíma zkušenostma, ale jak jsem psal víše, používám je proto, že mají slušnou cenu a protože vše funguje jak má, tak u nich zůstávám už i možná ze zvyku :-). Koupí určitě nebudeš litovat.
Původní příspěvek od pan_chodny Hoj lidi.
Uvažoval jsem na jaké hnojiva přejít.
Klečka už moje staré hnojky nedodává a doporučil mi Canna a Metrop.
Zavzpomínal jsem na školní léta a pohrál si s kalkulačkou a porovnal to i s Junglama v rámci mých možností.
Tady je výsledek:
Setup - Bubler 2x80l, výměna roztoku každý týden.
Canna Složky a jejich spotřeba za 12ti týdenní cyklus dle jejich doporučení (bral jsem vždy max hodnoty) Aqua Vega A + B - 2784ml (5l A + 5L B - 1258Kč) Aqua Flores A + B - 6400ml (5l A + 5l B - 1258Kč) Rhizotonic - 1760ml (5l - 3499Kč) CannaZym - 4400ml (5l - 1999Kč) PK 13/14 - 240ml (1l - 379Kč) CANNABoost - 5120ml (5l - 6999Kč)
základní investice - 15 397Kč
cena za sklizeň - 11 404Kč (nejdražší je CANNABoost, ten vyjde na 7167Kč)
základní investice - 11 695Kč
cena za sklizeň - 2 082Kč
Jungle In Da Složky a jejich spotřeba za 12ti týdenní cyklus (u bubleru třetinová dávka hnojek dle návodu a počítáno pro měkkou vodu) A - 917ml (5l - 891Kč) Mikro - 1568ml (5l - 1215Kč) B - 2219ml (5l - 891Kč)
základní investice - 2997Kč
cena za sklizeň - 940Kč
fuj, jsem se ale zapotil
nevím na kolik se to dá porovnat, protože první dvě jsou bio hnojky a Jungle minerální (jestli jsem to dobře pochopil)
P.S. omlouvám se pokud jsem někde udělal chybu a bude vděčný za opravu
no nevim mozna mas jen nejaky nenazrany setup,CANNA je premium quality,premium veci byvaji drazsi ale kdyz je pouzivas spravne mnohdy vyjdou levneji,,te canny bys tam nelil tolik,drzi ec paradne,hnojim MAX 2x do tydne,jinak jen voda...booster a enzim to same,citis ze tam toho je mraky a v bublaku bys mel cernou vodu kdybys tam lil jak pises...,liju tam tak 1/5 mozna min,na zacatku podle planu pak se to zasyti,poprve kdyz sem jel podle planu tak ec 9 ++- nevim kolik ani display to nebral,kytky vykazovaly jemne znamky prehnojeni,kosa me vyjde kolem dvojky,driv mi prislo ze vsechny modely chutnaji hodne podobne,no to se s prichodem canny dost zmenilo,je potreba to zkusit a nebat se,jinak znam i krystalonb,ab extrakt na rajcata,maj kvet i rust zvlast,80 korun litr v baumaxu,roste to paradne kdyz uz chces setrit,je to plevel,akorat me vzdycky po takovym huleni naskacou jebaky a skrabe jazyk
Jedu stále s těmito hnojivy, ale musím se trochu pochlubit, protože se mi podařila dost slušná úroda.
Zvláštností je to, že toho bylo 13ks the Ultimate pod pojezdem na ploše 1x1,6M a světlo jen 400W . Byly v řadě po třech, rostlo to za oknem a byly dost slabé a vytahané a na květu pod lampou stonky hodně zesílely a velmi málo se kupodivu vytáhly. Takové mikrofony jsem zklidil, takže slabší světlo v růstu nemá na výnos vliv. Teprve se suší, takže na hmotnost čekám.