Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj,
právě jsem objednal tohle chlazení: http://www.profi-elektro.cz/klimati...zduchu/hf-668rc
Až to dorazí a použiju to, tak se ozvu se zkušenostmi. Mám v bytě skříň cca 1,5x2x1,6m a svítím na květ sodíkem 400W Sylvania grolux a teď o těch vedrech mi začaly zasychat horní listy. Kromě toho jsou tam celkem 4 větráky, jeden táhne potrubím do komína, další otvorem od okna dovnitř, pak jeden na rozptyl vzduchu uvnitř a pak jeden malý fouká na výbojku, ale stejně to nestačí. Pod výbojkou bylo o vedrech až 40st a to je pro ně smrt. Snad se mi podaří zachránit úrodu .-)
zkus do skrine vkladat chladici bloky pro prenosne lednicky, nebo si zmraz neco vetsiho.. je moznost dat ten blok k IN-Take ventilatoru aby to nasaval pekne dovnitr a kytky ofukoval.. ale zase to neprehanet..
Zamrazil sem cca 3litrovy nadoby a 4kousky sem dal do skrine a jako nepozoruju zlepseni, to by jsi tam musel dat kubik ledu. Navic ti to roztaje a ta voda ti z tepla a topi, takze to je na h...ty to mas vyzkouseny ?
Ahoj, v celku zajimavy, tak pak napis jak to funguje atd. Dik
citace:
Původní příspěvek od brocak Ahoj,
právě jsem objednal tohle chlazení: http://www.profi-elektro.cz/klimati...zduchu/hf-668rc
Až to dorazí a použiju to, tak se ozvu se zkušenostmi. Mám v bytě skříň cca 1,5x2x1,6m a svítím na květ sodíkem 400W Sylvania grolux a teď o těch vedrech mi začaly zasychat horní listy. Kromě toho jsou tam celkem 4 větráky, jeden táhne potrubím do komína, další otvorem od okna dovnitř, pak jeden na rozptyl vzduchu uvnitř a pak jeden malý fouká na výbojku, ale stejně to nestačí. Pod výbojkou bylo o vedrech až 40st a to je pro ně smrt. Snad se mi podaří zachránit úrodu .-)
Ahoj, chci se zeptat, jestli ma nekdo zkusenosti s genetikou Jack Herer a jeji reakci na vysoky teploty? Problem je, ze mam doma teplotu kolem 32 stupnu, takze jaksi nemam moc cim chladit :S Pres den (i.e. pod lampou) tam mam ~37 stupnu, ale kyti nevykazujou zadny znamky spaleni. Vlhkost mam kolem 40%, myslite, ze tyhle podminky prezijou v poradku? Dik
Taky to tak nějak mám..
Mám jen 250ku a telploty u vrchu kytek az 38 stupňů.
Kyti vypadají v pořádku, jen roztok v bubláku se pěkně vaří!
Ale peroxid ty plísně pěkně hubí:-)
A už mi tak přežívají skoro 2 týdny.. Určitě se to podepíše na výnosu, ale nedá se nic dělat. Jen to dojet a rozjet opět v zimě.
Ale nemám zkušenost co na to bude říkat Jack.
Já mám v bubláku SAGE a ty to moc dobře nedávají, tak sem tam jen tak prdnul jednoho rusáka a ten si v tom libuje
mno to sice ano ale musim to nějak ohřat kytky jsou krany zeleny v poho ale jsou hybernovaný koření 2x-3x tak dlouho a pod ale vymyslel jsem top už pro klony kupil jsem par květníku z keramiky plus jejich misky z keramiky otočil dnem vzhuru na to jsem vrazil misku opět dnem vzhuru a do nich jsem nacpal 75W žarovky a do pařníku jsem dal termostat a fachčí to jak ma klony mají furt těch 22°C na kořínky a do 10 ti dní krasné kořeny ale co mi to dalo to vymyslet za 190 Kč topení pro 5 pařníčků :-D
Zdar growers, procetl jsem cely tento th a chtel bych s vama poresit problem NIZKE teploty v boxe. Chystam se postavit box, ktery pojede na kvetu v zime. Hotove zakorene a presazene rizky prijdou pod CLF 200W. Bude to moje druhe kolo pod CLF a nedal bych ji z ruky, ale otom jinde. Ale zpet k problemu, mistnost s boxem bude nevytapena (alespon ne klasicky topenim, jedna se o nebytovy prostor) a tak v zime muze teplota klidne klesnout kolem 5°C. V dobe sviceni bude 12h teplota v pohode, to uz si vyklimatizuju jak bude potreba, ale co v noci (pro rostliny)??? Hlavne me zajima, jakou nejnizsi teplotu rostliny v kvetu zvladnou? Vim ze by teplota v boxe mela co nejmin kolisat, filovy potom stonky a rapiky listu, ale to neuhlidas...
Původní příspěvek od Darkness Zdar growers, procetl jsem cely tento th a chtel bych s vama poresit problem NIZKE teploty v boxe. Chystam se postavit box, ktery pojede na kvetu v zime. Hotove zakorene a presazene rizky prijdou pod CLF 200W. Bude to moje druhe kolo pod CLF a nedal bych ji z ruky, ale otom jinde. Ale zpet k problemu, mistnost s boxem bude nevytapena (alespon ne klasicky topenim, jedna se o nebytovy prostor) a tak v zime muze teplota klidne klesnout kolem 5°C. V dobe sviceni bude 12h teplota v pohode, to uz si vyklimatizuju jak bude potreba, ale co v noci (pro rostliny)??? Hlavne me zajima, jakou nejnizsi teplotu rostliny v kvetu zvladnou? Vim ze by teplota v boxe mela co nejmin kolisat, filovy potom stonky a rapiky listu, ale to neuhlidas...
mnoo pokud tam budes mit 5°C tak se na to asik vyprdni... Bo tam pritapej.
Kytky jakztakz jdou do tech 12-15°C. pak uz stradaji
Jen ta věc je ztracena, kterou člověk vzdá sám.
S lidmi je to jako s noži, když jsou tupí, jsou nanic.
Muhehehhe
Jo tak ja na to radsi seru, zarivku rozdupu na prasek, hnojky vyleju do kanalu budu radsi kupovat sisky od prekupniku za nekrestansky penize. Nebo vis co, radsi prestanu kourit marienku uplne
Ne v pohode, beru to s rezervou. Myslim ze na tech 15°C se musim nejak dostat, i kdybych mel pritapet. Mistnost bude slouzit jako dilna, takze se zahreje vyskytem cloveka a jinymi spotrebici vydavajicimi teplo. Tech 5°C je extrem ktery muze nastat kdyz bude tuha zima. Navic pocitam s tim ze cely box zateplim bud polystirenem nebo isoverem + dam si zalezet na poradny utesneni boxu vcetne zpetnych zaklopek na vzduchotechnice, aby zima nesla dovnitr kdyz vetraky nepojedou. Nejsem zas takovy zelenac jak mozna vypadam
Původní příspěvek od Darkness Jo tak ja na to radsi seru, zarivku rozdupu na prasek, hnojky vyleju do kanalu budu radsi kupovat sisky od prekupniku za nekrestansky penize. Nebo vis co, radsi prestanu kourit marienku uplne
Ne v pohode, beru to s rezervou. Myslim ze na tech 15°C se musim nejak dostat, i kdybych mel pritapet. Mistnost bude slouzit jako dilna, takze se zahreje vyskytem cloveka a jinymi spotrebici vydavajicimi teplo. Tech 5°C je extrem ktery muze nastat kdyz bude tuha zima. Navic pocitam s tim ze cely box zateplim bud polystirenem nebo isoverem + dam si zalezet na poradny utesneni boxu vcetne zpetnych zaklopek na vzduchotechnice, aby zima nesla dovnitr kdyz vetraky nepojedou. Nejsem zas takovy zelenac jak mozna vypadam
Mnoo ja osobne jsem mel ventas zaply porad. Ony kytky dychaji i kdyz je tma.... a na kvetu vypoti docela dost vlhkosti, tak aby ti to nezaclo plesnivet
Jen ta věc je ztracena, kterou člověk vzdá sám.
S lidmi je to jako s noži, když jsou tupí, jsou nanic.
Muhehehhe
To mas urcite pravdu ze vypoti dost, taky z duvodu aby pachac porad fungoval by byla dobry vetraky nevypinat, nejlepsi by bylo je ztlumit na 25-50% vykonu aby se kvitka neudusili... Napadlo me, nez topit zarovkama, levnejs by vyslo, jednou za hodinu 15min foukat (koupit casovanou zasuvku za kilo) do boxu malym fenem a ohrat primo vzduchem treba kvetinace. Slysel jsem nekde ze zimou trpi nejdrive koreny a muze jim to vic ublizit. Co je na tom pravdy? Nebo je jedno na jakou cast je kytce zima aby dostla rymu?