Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
a to je máš venku nebo za oknem?? každopádně jestli něčim nedosvicuješ tak chcípnou..pokud sou ze semen, tak ta kytka se pokusí o něco jako rychle trochu vyrůst udělat semena(palice) a umře-bohužel při tom jak je ted krátká perioda nestihne ani jedno pořádně takže je to bezvýsledný..kdybys měl řízky tak ty ti vykvetou za oknem
jestli to máš venku tak za chvíli zmrznou-jestli už neni pozdě
takže ktomu stříhání ti asi neporadim..pokud nenapíšeš víc, popř. foto.
peace
celé sem to tu nečetl, ale pokud chcete opravdu pálky, tak k nim musí světlo > stříhat. a eště bych doporučil - odmlada kytku pokládat na zem ať stonek "leží" na zemi a halůzky rostou hore > víc světla k jednotlivým halůzkám. přece jenom světlo de ze tří stran, takže halůzky na severu jsou celkem v nevýhodě.
Já jsem popravdě ještě na 100% nepřišel na to, jestli šmikat či ne... Já fakt, že se spíše přikláním ke šmíkání lístů v průběhu kvetenství a to cca po prvních 3týdnech v květu, zdáse mi, že i menší šišky jsou pak lepší, ale naopak vrchní paldám něco chybí, takže to má své + i - dle mého názoru...
Původní příspěvek od plha Já osobně nestříhám listy vůbec, nebo beru ty kompletně zastíněné, co ztrácejí barvu. Názor "aby svítilo na palice" - Na co ty květy světlo vůbec potřebují? Důležité jsou elekrárny v podobě listů.
Presne-na co kvety potrebuji svetlo,podle me ma jediny vyznam listy ostrihat nejdrive 14 dni pred sklizni za ucelem potrapeni kytky tzn. boji se o budoucnost rodu a chrani palice pred slunickem pryskyrici...cili jeste musi byt slunecno,aby to melo vyznam...Muj nazor,nevnucuju...
No asi mas pravdu v tom,ze zroj zivin je koren,ale na co ti tam jsou ziviny pokud kytka nema(ma malo)energie(tj. podtlaku ktery se vytvari odparovanim v listech)ji dostat nahoru?.Ano jiste je zde otázka jesi tech listu nestaci i méně aby celou výživu rostliny "v klidu utáhly".
Jediny mozny duvod proc srihat kytce listy nekdy pred 30. dnem kvetu(nevim presne ale pryskyrice se nevytvari behem kvetu rovnomerně,ale produkce postupem casu stoupá) by podle me nastal v prípadě,kdy list toho kytce bere vice nez ji dává-podle mě,ale takové listy neexistujou,pokud nejsou nějak napadene ci podobne(muj nazor,biologii rostlin jsem nestudoval )
To by bylo z hlediska kytky,ale jak vime pestiteli nejde o to aby kytka měla nejlepsi podminky k vyvinu,ale o to aby mnoztvi pryskyrice bylo co nejvetší.No a z toho důvodu kytku nejprve nechávám tak jak je,aby byla co nejvetší a nejzdravjejší(aby bylo potenciální množtví vyprodukované pryskyrice co nejvetsí) a ke konci květové fáze se ji snazim potrapit(aby se tento potenciál promenil v real)
No jak rikam,školy nemám,je to only muj selsky rozum.
xpap
No ja nevim.Podle me ta kytka neni zas tak blba(co je tohle za formulaci... )a pozna ze uz se blizi konec jejiho zivota,tedy pokud ji ostrihas listy v pozdni fazi veg. vyvoje tak uz se nebude starat o listy(ze ji chybi),ale o ochranu sveho rodu,tzn. ochranu kvetu,tzn. o tvorbu pryskyrice.No a co se tyce toho objemu a mnoztvi palic to je druha vec;ciste teoreticky by jich prece v pomeru k listum melo byt porad stejne mnoztvi(x listu uzivy y palic),ale asi to(soude podle zdejsich prizpevku)neplati.Dokazes tento fenomen vysvetlit teoreticky?
No jinak vim ze teorie je bez praxe na nic a tudiz ti drzim palce pri tvych experimentech.Hod sem pak link at se muzu juknout.
xpap
No k ty pryskyrici,vycetl jsem to asi tady na G
Jinak myslim ze je to ochrana proti neprizni pocasi....hlavne proti slunicku....cili proti suchu...nejsem si ale na 100 procent jist.
No a ktem novim vetvickam-na to ja pouzivam techniku zastrihavani.... ...ale stonku ne listu(jasne ze nejakej to taky odnese)
Původní příspěvek od PETREF .Já jen doufám,že nikdo nebude bručet,že jsme se tu tak rozkecali.Ještě pořádně nevím,jak to tu chodí
Hi...a od ceho by potom G byl...?
No sejne si asi neporozumime....k te hustote ...treba me ted napadnul tenhle blbej priklad....kdyz na jabloni(jahode,vinne reve...) zacnu otrhavat listy,bude se pocet jablek(jahod, hroznu...)snizovat nebo zvysovat?Podle me je odpoved jasna....
mno, minulý rok sem se průběžně zbavoval těch největších listů, kytka vypadá ze začátku hole ale konečný výsledek stojí za to. Jde o to, že velké listy zastiňují palice a těm se nedostává dostatek slunce.