Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Fotogalerie Indoor » N.y.c.d Scrog 250w
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 4 5 6
Autor
Téma 
Host
Host

Příspěvek č. 81

el barto: Ahoj,nijak se ventilace neměnila,je to stále stejné a celou dobu v pohodě. Zdarec M

A díky všem za K+

Old Post 23-03-2009 v 20:07 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 82

63 DEN KVĚT

Konec se nepřetržitelně blíží!!! :-) Na poslední fotce malá palička ze zdola,která bude dnes odpálena! :-)

Old Post 27-03-2009 v 22:56 PM
Calzone
Stálý Člen

Karma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% Pěstitelská

Příspěvek č. 83

citace:
Původní příspěvek od flatboy
cauec chtel sem se zeptat, jak to mas vyresene s tim odtahem? ja mam taky 12V PC vetracek, ktery na plny vykon odvetra asi 130m3/h, ale nedovedu si predstavit ze by foukal jeste pres pachac...

Takový PC větráček bych chtěl vidět. Musíš si uvědomit, že v soustavě vznikají tzv. tlakové ztráty a zrovna PC větráčky mají tlakovou charakteristiku dost mizernou, takže pokud tam dáš větráček co má papírově 130m3/h, tak to znamená, že ten výkon 130m3/h má takový pouze za ideálních podmínek, když vzduchu nestojí nic v cestě. (jaký tak může mít ve skříni reálný výkon ale netuším, tipoval bych tak 1/3 - 1/2, to ale fakt střílim od boku)

Zkus si tam dát třeba nějaké ufo s podobným výkonem a uvidíš jak moc je ta tlaková charakteristika ventilátorů znát.

Calzonova odhlučněná skříň - návrh a stavba
Můj první indoor (sklizeno)
Calzonův balkón 2008 (sklizeno)
Calzoneho druhý grow (sklizeno)
Calzoneho třetí indoor (sklizeno)
Calzoneho balkón 2009 (sklizeno)
Krásně to začalo, krásně to skončí, lidi a zvířata, budou si rovni.
Stres - Lidé a zvířata

Old Post 28-03-2009 v 06:29 AM
Calzone je offline   Profil uživatele Calzone   Find more posts by Calzone   Foto galerie člena Calzone   Click here to Send Calzone a Private Message   Add Calzone to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 84

No já ufo nemám a když mi to jde i takto ,tak na co ho tam mám dávat ? A vůbec nevím co je to tlaková ztráta? :-) Já tam mě dřív úsporky a na ty to stačilo a jak odzkoušeno stačí to i na 250w hps. Nechám to tak :-) Dík za k+Zdarec

Naposledy upravil 28-03-2009 v 06:50 AM

Old Post 28-03-2009 v 06:37 AM
Calzone
Stálý Člen

Karma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% Pěstitelská

Příspěvek č. 85

Mildar:
měj si tam co chceš, pokud ti to roste a vyhovuje ti to.

Tlaková ztráta způsobuje snížení průtoku vzduchu ventilátoru. Způsobují jí překážky v cestě vzduchu, takže třeba nerovné potrubí, různé kolínka, věci ve skříni, přítah apod.

Jde o to, že ten PC větráček se sice točí rychle, ale nemá takovou sílu, aby dokázal utáhnout soustavu, kde je hodně překážek tak aby zachoval dost ze svého výkonu. Takže to vyřeší tak, že se zpomalí.

U každého ventilátoru jsou ty tlakové charakteristiky napsané, takže se to dá mezi sebou poměrně dobře porovnávat.

Máš to to samé jako převody na kole. Když si to dáš vzadu na to nejmenší kolečko, tak po rovině to sice jede jako blázen (tj jako ideální stav ventilátoru bez překážek) a když by jsi s tím chtěl jet do kopce (tlakové ztráty), tak už na to nemáš sílu a jedeš o to pomaleji.

Pokud by jsi dal ty PC větráčky 2 za sebe, tak maximální průtok vzduchu (v ideálním prostředí) zůstane zachován (nebude 2x větší jak by si někdo mohl myslet), ale zlepší se pouze tlakové charakteristiky toho dvojvětráčku.

Stres - Lidé a zvířata

Old Post 28-03-2009 v 06:49 AM
Calzone je offline   Profil uživatele Calzone   Find more posts by Calzone   Foto galerie člena Calzone   Click here to Send Calzone a Private Message   Add Calzone to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 86

No už chápu co je tlaková ztráta:-) dík A teď se zeptám jestli se u mě nějakým způsobem tlaková ztráta projevila a jestli ano tak jak se to pozná? Dík

Old Post 28-03-2009 v 06:53 AM
Calzone
Stálý Člen

Příspěvek č. 87

Jde o to, že pokud někdo volí průtok ventilátoru jenom podle toho papírového výkonu, nepočítá s těma ztrátama a má ho zvolený tak aby vyměnil ten vzduch těch 20x až 30x jak píší ve FAQ, tak mu to ten vzduch za tu hodnu vymění méněkrát.

Pokud ta výměna klesne pod tu kritickou hranici, mohlo by to mít neblahý vliv na růst rostlin (pomalejší růst, nějaké jiné problémy se zdravím a v nejhorším i smrt rostliny).

Také to má vliv samozřejmě na teplotu, s menším výkonem ventilace jde teplota nahoru.

Pokud si nezpozoroval žádné problémy se zdravím rostlin, rostou jak mají a teploty máš v pohodě, tak to řešit nemusíš.

Stres - Lidé a zvířata

Old Post 28-03-2009 v 07:06 AM
Host
Host

Příspěvek č. 88

Jediný v čem byl problém bylo to,že jsem musel mít neustále otevřenou ventilačku balkonových dveří aby do pokoje šel neustále studený vzduch který byl hned nasáván do skříně a obávám se až bude venku tepleji stačit to nebude,ovšem jestli budu v létě svítit ve skříni toť otázka. Dám letos asi něco ven a skříń rosvítím až na podzim až bude venku zase chladněji :-) Aby to tak vyšlo na Vánoce :-) Příští pátek bude KOSA :-) zdarec

Old Post 28-03-2009 v 07:30 AM
flatboy
Stálý Člen

Karma uživatele flatboy - 95% PěstitelskáKarma uživatele flatboy - 95% PěstitelskáKarma uživatele flatboy - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 89

citace:
Původní příspěvek od Calzone

Takový PC větráček bych chtěl vidět. Musíš si uvědomit, že v soustavě vznikají tzv. tlakové ztráty a zrovna PC větráčky mají tlakovou charakteristiku dost mizernou, takže pokud tam dáš větráček co má papírově 130m3/h, tak to znamená, že ten výkon 130m3/h má takový pouze za ideálních podmínek, když vzduchu nestojí nic v cestě. (jaký tak může mít ve skříni reálný výkon ale netuším, tipoval bych tak 1/3 - 1/2, to ale fakt střílim od boku)

Zkus si tam dát třeba nějaké ufo s podobným výkonem a uvidíš jak moc je ta tlaková charakteristika ventilátorů znát.

cau, ty vetraky mam dva jeden na CT a druhy na konci aluflexky... na skrin takove velikosti si myslim ze je to v poho...

FlatGrow Round II.

Old Post 28-03-2009 v 08:11 AM
flatboy je offline   Profil uživatele flatboy   Find more posts by flatboy   Foto galerie člena flatboy   Click here to Send flatboy a Private Message   Add flatboy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 90

moc pekny k+ .. gl a hf =)

Old Post 29-03-2009 v 19:44 PM
Host
Host

Příspěvek č. 91

67 DEN KVĚT

Zdarec tak dneska jsem jednu kytku uřízl a dal na věšák sušit :-) Jsem zvědavý,jaký bude rozdíl mazi těma ostatníma,kterým dopřeji do pátku tmu a setnu je :-) je to nádhera. zatím Zdarec

Naposledy upravil 01-04-2009 v 19:43 PM

Old Post 31-03-2009 v 15:20 PM
Host
Host

Příspěvek č. 92

Konečně mi šel trochu net,tak jsem dal nějaká fota .-) Zdarec

Old Post 01-04-2009 v 19:49 PM
Host
Host

Příspěvek č. 93

69 DEN KVĚT

Zdarec. Na víkend odjíždím pryč a tak jsem si dovolil ty moje New Yorky setnout už dnes v 69 dnu květu(per.12/12). Takže až to všechno uschne,zvážím to a potom se na čas rozloučíme :-) Zdarec

Old Post 02-04-2009 v 19:11 PM
Host
Host

Příspěvek č. 94

Zdarec. Tak máme usušeno a zváženo:-)

1 fotec šišky v miskách rozdělené na malé a velké
2 fotec velké šišky zblízka
3 fotec velké po stole
4 fotec drobotisko před zvážením
Celkem toho bylo 244 krásných gramíků, 181g velkých tvrdých palic a 63g drobného měkkého a řídkého kam se nedostala 250tka. Jinak velká spokojenost a můžu říct že veliká síla:-) Tím se s váma loučím,přeji všem mnoho zdaru a budu se těšit příště(nejspíše na podzim:-) Všem co poslali K+ děkuji a slunce nejen v duši ale i ve skříni. Zdarec M

Naposledy upravil 12-04-2009 v 10:48 AM

Old Post 07-04-2009 v 14:35 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 22:17 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 4 5 6  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
23-06-2006 - 2nd BIO SCroG 150W - 48 odpovědí
26-02-2002 - Big Bud - ScrOG 250W - 10 odpovědí

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás