Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Natty Dread Zdravím, nevíte někdo prosím, čím to, že kytce žloutnou listy? Kyti je venku(kompost),má asi 1,5m a v poslední době začala žloutnout.Hnojeno organicky podle potřeby. Jde to od spodu nahoru.
Chtělo by to foto keře, ale vypadá to na nedostatek dusíku.
Zdravím.
Známý má indoor. Hnojí alga dle tabulek.
Nedávno měl mušky, tak k hlíně nasypal popel z cigaret a nějaké vajgly.
Od té doby se mu mírně kroutí listy směrem dolu a na některých se utvoří suchá skvrna a později odumře celý list. Napadá Vás něco? Nedostatek živin by to být neměl. Prozatím jsem mu poradil dát do hajzlu ty vajgly a prolít kytky porádně vodou. Co myslíte? Díky Eda
Ty voe , jaky nedopalky ??? Tabákovej výluh od tabaku ne od vajglů , Při malém výskytu můžeme vyzkoušet babský recept na tabákový výluh – čtyřicet gramů tabáku zalijeme litrem vody, dvě hodiny vaříme a den necháme louhovat. Pak scedíme a výluhem potíráme spodní stranu listů. a ješte bych to naředil hodně. A i se to leje do substrátu , ....jestli to nefungovalo , jak tady píše , tak se nedivim , LOL .
Původní příspěvek od Natty Dread Zdravím, nevíte někdo prosím, čím to, že kytce žloutnou listy? Kyti je venku(kompost),má asi 1,5m a v poslední době začala žloutnout.Hnojeno organicky podle potřeby. Jde to od spodu nahoru.
Nechci se hádat s Bártem, proto se ho ptám podle čeho si myslí, že se jedná o nedostatek dusíku? Taky bych chtěl vidět asi tu kytku celou, ale osobně si myslím že se jedná o klasické odumírání listů od spodu a pomalé soustředění energie do vyšších částí kytky
Rád se však poučím...
Dělaly mi to vždy všechny kytky, které neprostříhávám. Reaguji na to tak, že buď nechám volně postupně opadat ty žluté(max. lehounce pomůžu). Nebo stříhám postupně světlající zelené nejstarší listy a to cca 5mm od hlavního stonku(oněch 5mm postupně uschne, až jdou také jemně odlomit). Hlavně prostě žádné trhání s častým odloupnutím již "skorokůry"
jeden vajgl pri v hozeni napr. do more znecisti nekolik tisic litru vody a podle jedne studie dokaze v 1l vody za 4 dny zabit rybu,tak co to asi udela s kytkou
Ahojte groweři, můžete mi prosím pomoci? Na mým letošním outdooru se mi skoro na všech kytičkách začali tvořit nějaké tečky. Tvoří se na listech a tvoří se jenom vždy na spodcích kytek. Max. cca do 1/3 kytky od země, pak už to je ok. Zdá se mi ale že teček na listech bohužel přibývá Nevíte prosím čímpak by to mohlo být? Jinak hnojím rybí emulzí od Plagronu, ale hnojil jsem to letos myslím jen 4x. Zdá se mi že se to začalo dělat, když jsem přepnul pitnou vodu na dešťovou, což se mi ale zdá jako blblost, jelikož vím že kytičky mají dešťovou vodu nejdradši . Jestli se mýlím, tak mě prosím opravte. Děkuji moc všem za cenné rady. Přidávám samozřejmě foto listu. Děkuji všem!
zdravim vsetkych pred troma dnami som zbadal ze mi na jednej rastlinke nejak zltnu listy a vytvaraju sa mi skvrny /vid foto/ tak som preventivne nezalial sa mi zdalo preliate , nepomohlo, zvysil som ventilaciu a odtah ubral chemky premiestnil kvetinky a robil vsetko mozne co som nasiel na faq ale jedine co som dosiahol bolo ze na druhej rastlinke sa mi pre istotu zacaly tocit konceky listou /next foto / na vrcholku. Po trojdnovom hladani som z toho celeho fakt kvalitne pomotany a netusim ci mam bit v klude ci uz zacat panikarcit pozrite a poradte pls
Hele, žádný zásadní problém nevidím. Akorát z té první fotky listu bych řekl, že je přehnojená dusíkem. A ty konce listů nevím na 100%. Někdy to je důsledek přílišného tepla, někdy je to způsobeno přelejváním kytky.