Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím, som úplný nováčik, a toto je moja prvá rastlinka. Problém je, že listy začali žltnúť a stáčajú sa smerom nadol, teda začali ovísať.. Neviete niekto v čom je problém?? Díky za odpoveď
Původní příspěvek od Tomak Zdravím, som úplný nováčik, a toto je moja prvá rastlinka. Problém je, že listy začali žltnúť a stáčajú sa smerom nadol, teda začali ovísať.. Neviete niekto v čom je problém?? Díky za odpoveď
Původní příspěvek od Tommy92
hele je to v substrátu b, a roste to v tom cca měsíc možná ani ne. a když to zaleju tak se ta voda drží na hoře chvíli trvá než se to vsákne do tý hlíny, tak že asi špatnej substrát.? dík za radu
tak mám přesazeno a pohnojeno, sem zvědavej . jakou myslíte že mám šanci že se to vzpamatuje?
Zdravim je mozne ked som dost prelial rastlinky a nemaju optimalne velky odtok ze sa im takto mohli stiahnut listky ? http://imageshack.us/photo/my-images/818/ganjal.jpg/
Teraz ked hu nepolejem zo 3 dni myslite ze sa narovnaju tie listky kedze bude brat vlahu zo spodku ?
zdravim mám ještě jeden problém kytku kterou sem měl doma ve květináči sem přemístil jen ven je tam 3 den a uplně jí zežloutli listy asi mám na to fakt smůlu.. nevíte čim to muže být? ze sucha to není určitě zalívaná byla normálně, kytka je ve vykopané díře a na tom mám položené staré okno
Původní příspěvek od bezdechu
To odpadní pH je jak pro hydro.. tam bych hledal problém.. jaký pH tam leješ?
Čest práci.tak jsem pátral po pháčku .Mam vodu ze studny v 25 litrovim kanystru a ta má ph 6.Když ji přeleju do otevřený nádoby, tak druhej den má 7,5.ta asi neni to pravý ořechový.Dneska jsem nachytal deštovku a ta má taky 5,5.Bych se z toho posral.Takže dneska upravit odstátou vodu z kohoutku kyselinou dusičnou na ph 6 a mělo by to bejt dobrý.Mám to prolejt nebo jenom zalejt a za jak dlouho se ty listy vzpamatujou.nebo mám ještě přidat vápenec???Za týden chci přepnout 12/12 ale nevim .dík za každou radu.
Čest práci.tak jsem pátral po pháčku .Mam vodu ze studny v 25 litrovim kanystru a ta má ph 6.Když ji přeleju do otevřený nádoby, tak druhej den má 7,5.ta asi neni to pravý ořechový.Dneska jsem nachytal deštovku a ta má taky 5,5.Bych se z toho posral.Takže dneska upravit odstátou vodu z kohoutku kyselinou dusičnou na ph 6 a mělo by to bejt dobrý.Mám to prolejt nebo jenom zalejt a za jak dlouho se ty listy vzpamatujou.nebo mám ještě přidat vápenec???Za týden chci přepnout 12/12 ale nevim .dík za každou radu.
To je právě ten problém že upravuješ dusičnou...
Kyselina dusičná se na vzduchu a světle rozkládá na vodu, kyslík, NO2 (poslední dva plyny, takže unikají z roztoku)
Vyčíslenou chemickou rovnicí je to:
4HNO3 → 4NO2 + O2 + 2H2O
Takže raději doporučím upravovat kyselinou fosforečnou i v růstu, vůbec ničemu to nevadí...
a nebo hned po úpravě roztoku kyselinou dusičnou pořádně zamíchat a hned zalévat...
Původní příspěvek od Ryan-cz A mam to prolejt hned, nebo to mam nechat vyschnout.A co ten vápenec?? jinak dík za rychlou radu.
Já nevim jakej máš problém, pokud pH, tak to hodně proplachni vodou s upraveným pH, srovnáš pH substrátu
Vápencem bych to nesrovnával - pokud máš hnojivo které obsahuje vápník (na hnojkách jako oxid vápenatý CaO). V půdě je vápník velice důležitý pro jeho pufrační schopnosti - udržuje stabilní pH.
Zdravim páni Groweři , jedu v kokosu , bohužel používám Plagron Alga Bloom protože mi zbyl z minule + bloombastic a sem tam přiliju PK 13-14 , max EC 1,8 (bloom koncentrace 3ml/l a 10ml/15l bloombasticu) Vstupní Ph držím na 5,6 - 5,9. 3 dny předtim jsem to přehnojil (spalene konečky listu) tak jsem udělal proplach (prolito 2l vody s 5,5Ph ) No a začaly mi žloutnout listy , jsou rozmístěne nahodně po kytkach , některe z palic , některe z prostředka . (ale ne na všech) Jestli se mi podaří přidat fotky , budou i fotky:P
EDIT: Tak jsem dneska meřil vodu co protekla do pottácků a mám ph 4,6-5,5 , jak jsem to slil byl průměr 5,2 :/
To power: Když jsi ten grow rozjížděl tak jsi měl pH .5.8-6.0
Rostlinám se dařilo, takže bych do nich lil 6.0 pořád a vždy... jinak proplach s 5.5 nevidím jako rozumný...
No voda s pH 7.0 by to rychle srovnala, ale zas šok pro kytky, podle mě nejjednoduší cesta pH 6.0 jak hnojky tak proplachy a nemůže se stát vůbec nic.
Zdravim ve spolek!
Chtel jsem se informovat, zda nekdo nevi co to mam na listech...
Teplota je horsi, box je ve sklepe, takze mezi 10-25 stupni podle pocasi.