Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
ta prvni fotka je prepaleni od hnojiv a ta druha vypada, jako by bylo rozhozene pH. Kytky nevypadaji, ze maji nedostatek nejakeho hnojiva, naopak podle te zlute krusty na povrchu hliny bych rekl, ze maji prebytek hnojiv.
Pozor na ten horcik - snadno zasoluje substrat a muze zablokovat ostatni ziviny. Vubec bych ho nepridaval takhle malym kytkam (pokud jsi zacatecnik tak bych ho nepridaval vubec - v hline by ho melo byt pro takovou malou kytku dostatek - to si radeji kup pH test za par korun a zmer si pH vody, kterou zalivas)
Zdar,
chtěl jsem ti poradit ale člen BloodyBeer mne zdá se předběhl s dost poddobným názorem
Ale i přesto:
na první fotce listy vypadají jako přehnojené. Listy máš dost tmavé. I hlína na druhé fotce tomu odpovídá-na povrchu sůl. Měl jsem s tím nedávno taky problém. Kdo ví co do té hlíny cpou za šit.
No a přelití se aspoň snaž vyhýbat. Radši ať to víc proschne. Přelité kytky jsou horší než lehce povadlé
pH vody měř alespoň kapkami. Stojí jenom pade a dá se to docela dobře odhadnout. Aspoň budeš mít jistotu a odpadnou ti pochybnosti. Já mám doma vodu přes pH 8 a to je dost a je stím problém...
Když tak ještě postni fotky celé kytky.
píšete o tom přehnojení, ale to vůbec nevím jak by to bylo možné, protože jsem to ničím nehnojil (pokud nepočítám, že jsem to 2x zalil hořčíkem). koupím teda ten pH test, jak píšete . fotky celých kytek postnu, jen co se dostanu pryč ze školy.
jinak děkuji všem za bleskové odpovědi
Původní příspěvek od gallop píšete o tom přehnojení, ale to vůbec nevím jak by to bylo možné, protože jsem to ničím nehnojil (pokud nepočítám, že jsem to 2x zalil hořčíkem). koupím teda ten pH test, jak píšete . fotky celých kytek postnu, jen co se dostanu pryč ze školy.
jinak děkuji všem za bleskové odpovědi
A ten substrát pro pokojovky? Není předhnojený?
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
tak jsem doma ze školy, takže info, co jste se ptali. ten pokojový substrát je od Agro, pH 5-6,5, nicméně EC tam není uvedeno a nebo je zákeřně skryté. substrát je předhnojený, což by asi vysvětlovalo, to co píšete zde. nicméně nový problém. na posledních dvou fotkách můžete vidět něco, co se mi zdá že je to začínající květ, alespoň to vypadá na malé začínající blizničky. čím to může být a co s tím? svítím 18/6, takže by přece kytka o tom neměla ani uvažovat že by začala nakvétat. může to být tím, že je blízko světelného zdroje? svítím úsporkama 20 a 21 W.
Zdravím mám tady pár kousků power planta... nevím co jim je, že tak sklápí listy... nejnovejší listy nevypadají vůbec vitálně a také jsou celkem zfialovělý řapíky....
nazdar pěstiči. začínám a mám hned dva problémy. nejdřív se začaly kroutit kraje listů nahoru a teď do toho ty skvrny, šíří se rychle a zdá se to být problém č.1.
19. den 18/6 z fem.semen white widow
skříň
SHP-TS 400W
Flora Series Tripack od GHE (Micro, Bloom, Gro) + Root stimulator od Advanced
skladba v hydroponickém květináči: keramzit, substrát pH 6-7, keramzit
pH zálivky korigována na 6, voda odstátá z kohoutku
teplota kolem 25C noc cca 20C
humidizer
zkoušel jsem magnesium, na to kroucení, teď jen odstátá voda s korekcí pH na 6 jako průplach, coby prevence pro případ přehnojení...
Zdravím, mám problém se žloutnutím celých listů. Našel jsem si, že to nejspíš bude nedostatek dusíku, jenže nevím jak to mám vyřešit. jsem začátečník a už opravdu začínám být zoufalý. díval jsem se do faqu a i jsem hledal, ale nenašel sem to. prosím mody, jestli by mohli tohle téma neházet hned do problémů s listama, protože tam moc lidí neodpovídá a já nechci aby kytí šly do kopru. jinak projistotu házím ještě fotky, jestli jsem se třeba nesekl v diagnoze.
Netreba byt zufaly, len lepsie citat. Urcite potrebujes vacsi objem kvetinaca, toto co je na obrazku je velmi malo, takze to co najskor presad. Ak nedostatok dusiku nieje sposobeny zlym ph, tak jednoducho staci pridat na hnojive ktore ho obsahuje. Najviac dusiku maju hnojiva na rast...Udava to pomer NPK na obale, prve pismeno je to, ktore ty potrebujes co najvyssie, cize udava pomer dusiku v hnojive.
no já bejt mod tak to tady smažu, další zbytečný téma
ve tématu ohledně problému s listama je toho o nedostatku dusíku napsáno mnoho, jen si najdi čas si to přečíst a nebuď línej, dozvíš se tam jak řešit případné další problémy...
Původní příspěvek od gallop Zdravím, mám problém se žloutnutím celých listů. Našel jsem si, že to nejspíš bude nedostatek dusíku, jenže nevím jak to mám vyřešit. jsem začátečník a už opravdu začínám být zoufalý. díval jsem se do faqu a i jsem hledal, ale nenašel sem to. prosím mody, jestli by mohli tohle téma neházet hned do problémů s listama, protože tam moc lidí neodpovídá a já nechci aby kytí šly do kopru. jinak projistotu házím ještě fotky, jestli jsem se třeba nesekl v diagnoze.
Gallop ty si asi sedis na vedeni - uz se to tu resilo - znas uz pH, kterym ty kytky zalivas? v tvem pripade by to chtelo mozna i odtoku, dost jsi to zadrel, jak jsi jim pridaval ten horcik (nebo co to bylo....) A jeste bych si hlidal, at to neprelevas - mas v tech kelimkach diry ??
byt tebou, tak bych to presadil a poradne si pomeril pH ....
Původní příspěvek od Jokerrr ták pánové copak je tento hnus? ... je to nějaká listová plíseň ?
Na fotce to možná vypadá jako vyžrané listy, ale je to jen na povrchu !
Podívejse do palic, zda tam nemáš taky plísen. Vem si třeba gum. rukavce at tam nešaháš jen prstama .. pokud by to tam nebylo, řešil bych to odstranení těch napadených listů a uvyděl bys zda se to šíří nebo ne ..
Pokud ano, tak posle toho jak je máš staré tak aplikovat nějakou chemku, pokud jsou před sklizní, tak bych to nechal už tak a jen obral co jde a snížil vzhkost.