Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Krasna praca. Po nejakej pauzicke si chcem tiez postavit skrinu (predtym som pestoval v grow stane).Sice asi len na max 400 W, ale vyuzijem kopu tvojich rad. Len miesto sadrokartonu by som si nechal narezat na mieru desky z LTD (potrebujem to co najviac zamaskovat). Nemas nahodou s LTD skusenosti? A planujes sem hodit aj podrobnejsie fotky stavby setupu aj ked nedopadlo hlasovanie? Urcite by ti bolo dost ludi vdacnych. Kazdopadne karma +. Nech sa dari.
PS: prosim o zmazanie prispevku, mne to nejde. Nevsimol som si tvojho dalsieho treadu.
Původní příspěvek od zupan123 Krasna praca. Po nejakej pauzicke si chcem tiez postavit skrinu (predtym som pestoval v grow stane).Sice asi len na max 400 W, ale vyuzijem kopu tvojich rad. Len miesto sadrokartonu by som si nechal narezat na mieru desky z LTD (potrebujem to co najviac zamaskovat). Nemas nahodou s LTD skusenosti? A planujes sem hodit aj podrobnejsie fotky stavby setupu aj ked nedopadlo hlasovanie? Urcite by ti bolo dost ludi vdacnych. Kazdopadne karma +. Nech sa dari.
PS: prosim o zmazanie prispevku, mne to nejde. Nevsimol som si tvojho dalsieho treadu.
Ahoj Zupane, chci se jenom zeptat kolik te to vyslo dohromady a jaky rozmer? link by pomohl, taky link na ten kvakosuv novej thread, nejsem si jist jestli sem nasel ten spravnej.
Diky moc
T
ahoj kvakosi prosim te nedal bys sem nejaky foto ty spodny vany a treba i ty vrchni, jako je vyspadovana? taky to zapojeni toho dripu moc tomu nechapu z tech fotek. Dekuji mockrat.
@Kvakos
Z tohoto duvodu jsem zvolil po ruznych experimentech a rozmerech sadrokartonovy box s rozmery v200cm x s120 x h 100
Lze krasne nejruznejsimi zpusoby zakamuflazovat a stropni cast vyuzit jako odkladaci prostor, a kam si co privrtate,tam to mate.
Krasne odhlucni a lze s tim delat skoro vse.
Staci 4 plotny a jedna polovicni na strop, 2 bocny desky sem volil 9,5mm misto 12 pro odlehceni,box je mozne cely presouvat(ale neni to sranda), jako spojky staci do kazdeho roku dreveny hranol ci kovove L-ko. Na spodni hrany urcite nezapomente koupit plastove listy.
Ahoj
Chtel bych taky postavit skrin ze zadrose prijde mi to jako dobry a levny reseni.
Snazim se prijit na kloub jak jsi to cele pospojoval, tam preci musi byt nejake hmozdenky do kterejch to je privrtany ne? A panty na dvere mas normlane privrtany do toho sadrose? Nebo nejakej ram? Cemu rikas plastovy listy na spodek?
Omlouvam se jestli to jsou newebies otazky, ale nikdy jsem ze sadrosem nedelal.
Tie plastové lišty sa inak volajú :ukončovaci profil. Je to také plastové U-čko, ktoré nasunieš na kraj, máš to chránené a pekne ukončené. npr. tuto: http://shop.gipsol.sk/profil-pvc-ukoncovaci-p-90949
Na spajanie v rohoch můžeš použiť drevené hranoly, alebo priamo pozinkované plechové profily na to určené. Osobne mi príde stavba boxu z OSB dosiek jednoduchšia, bytelnejšia a univerzálnejšia, než zo SDK. SDK by som použil iba z důvodu, keď to má byť v byte a nechcem, aby to špatilo interiér. Obyčajný SDK je okrem toho nasiakavý. Ak použiješ SDk, tak radšej do vlhkého prostredia - ten zelený, ktorý je ale o niečo drahší.
diky panove za odpovedi a citace, trochu nestiham. Ale vsechno to tu je, i nakresy viz. KvakosBox, je tam videt i to dno.Spad je jako na nakresu. pouze podloz sadrosem a vytvorena mini vana ve vane
Pravda,do OSB se urco lip vrta,ale hur se reze ci opravuje a je drazsi.
Ale hlavni prednost proc sem pouzil sadros je, ze je nehorlavej.
Blbe hodiny,zasuvky,roztrojky a prodluzovacky,vetraky,predradniky atd.
Nehodlam nic riskovat....
Nejlepsi regulace je PWM- meni se frekvence sinusovky,ale tyto zarizeni jsou pro nase ucely zbytecne drahe. (cca 1200-3000kc)
Dalsi moznosti je trafo regulator, nevrci, ale ma pouze skokovou regulaci, obvykle 1-5 stupnu. Hure se shani a byva drazsi.Ma dobrou ucinnost. (cca 1500kc na 100w,ale da se sehnat lip )
Da se pouzit i reostat,ale nakej ten watik se vam premeni na teplo a je potreba dle typu motoru zvolit ten spravny. Byvaji drazsi.
Zustane tak asi triak a trafo.Funguji temer se vsemi ventilatory a jsou celkem levne, nevyhodou je male vrceni,ktere zacnou vydavat civky u triaku.
koupil jsem za 400kč do 100w, 5 skoků. uplnej luxus, můžu jen doporučit našel jsem na bazosi, s tim že byly nové, bez potisku výrobce atd...holá krabička. ale funguje luxusne
Ahoj, děkuji za info, jsem začátečník a většinu věcí jsem udělal podle tebe.
Mám jeden dotaz, zmiňoval jsi PWM regulátor. Ovládám box přez arduino, postupně přidávám senzory a funkce, před týdnem přibyl i display :-) . Nevíš jestli by nešlo ten PWM regulátor ovládat přez arduino a kde ho event. Sehnat, nikde jsem ho nenašel.
Ahoj, cece nevim, pred casem sem nekde videl skladacku asi za 3k. krmit neco arduinem by urcite slo, chce se to poradne rozhlednout. snad najdes, at se dari.
Palec nahoru za Thread,teď jsem na něj narazil..Asi bych neměl nervy na to se s tím psát,musím se i přiznat že jsem to ani nedočetl celé,jen jsem zalistoval Ale dobrý