Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Krteček1 Supr, dekuji za pomoc! Kdyby se ti nekdy chtelo tak sem nahraj fotku, at jsou videt i jine moznosti
Ahoj tak snad ti to bude k necemu..
Ja mam nahore na skrini rezervoar na 50 litru pro kazdy nft. Dole je napousteci ventil na WC. Plovak mi hlida hladinu kterou jsem si nastavil. Je to vsechno mechanicky a tudis jednoduchy. Kdyz potrebuju nekam odjet zvednu plovak nahoru a nft nadrz napustim plnou. Vydrzelo to i 10 dni, zalezi v jakym je kytka zrovna stadiu. Jestli vidis nad tim rezervoarem tu dratenou hadici, tak tou to napoustim privodem z vodovodu. V kazdym rezervoaru je jeste cerpadlo na promichani.
Co by ti mohlo delat problem je ze to je z kovu, jak ventily tak vsechny spojky. Rikaj to tu, ja stim problem nemam. A zkusim najit, nekdo mi to tu postoval v plastu.
Moje zkusenost je, nahore si udelat trochu slabsi hnojku a ph casto ani neupravuju, takze je z vodovodu s AHackama asi na 6,5. Dole je pH upraveny kolem 5,7. Tim mam jistotu ze to nepresolim a PHcko se bude drzet. Pac jinak mi klesa. Dole to jen obcas zmerim kdyztak zvysim EC. Da se rict ze to tak drzi celou kazdou fazi. A treba na rust si naplnim jen nft a v rezervoaru si necham odstat vodu a pripravim na zacatek kvetu.
Jinac to mas libovy. Ten stonek vypada jak naroubovanej 😁
Dekuji za pochvalu, jako kazdemu muzi mi to dela dobre :-). Cil byl 160g, to bych bral jako velky uspech, na konec vse shrnu a napisu, bohuzel se mi ani zdaleka nepodarilo vyuzit potencial, ktery toto ma. Ale i tak to vypada o hodne lepe, nez minule a jak mi groveri rikame, nemusi prset, staci kdyz kape :-).
Jako nejvetsi vyhodu pestovani jedne kvetiny vidim pravni hledisko, prestupek je to do peti kytek...A jsem presvedcen ze by zaplnila i 80*80cm, chci to zkusit :-).
zde přikládám fotky výsledku po usušení, asi jsem to usušil moc, dal jsem to na plechy a pustil na to ještě ventilátor. Nicméně jelikož to nekouřím, tak to zas tak moc nevadí...
Výsledek:
1) velké palice - 200g, ale 2 palice ponechány v celku se stonkem, proto odečítám 20g a započítávám 180g.
2) střední palice - 60g.
3) spodky - 50g
To je dohromady 290g, což předčilo i moje největší noční můry :-). Výkon světla odhaduji na 200w, z toho mi vychází 1.45g/w, a na plochu to dává 806g/m2.
Na poslední fotce chybí ještě jedna sklenička se spodky, jinak ty velké sklenice jsou ty velké od okurek....
Ještě chystám jeden příspěvek, kde shrnu své zkušenosti a postřehy do dalších kol.
1) 65 * 55cm prostoru je málo, příště zkusím tak 80*80, bylo hrozně moc spodků, už nevěděla kam ty další květy dávat
2) zvolená watáž byla zbytečně moc vysoká (použil jsem cca 600w/m2) květina na mne působila"přepáleným dojmem, příště zkusím cca 400w/m2
3) při vyšších výkonech světel je potřeba zvětšit rezervoár, a nebo použít jiný systém, od začátku květu mi začaly hrozně létat hodnoty, hlavně ph a objevovaly se různé deficity, korigoval jsem to 2x denně a bylo to málo často jsem změřil neskutečné hodnoty (příště 50l, 25l roztoku bylo málo)
4) od začátku použiji 3000k 90CRI, modré světlo to hrozně moc rozvětvilo, to sklízení pak bylo za trest.....
5) na sklizeň nebyla žádná rekace, udělal jsem něco špatně?
Ať už máš celopéro, hátéčko, nebo žiletku, všude se musí makat... A to nemluvim o fetbajku!