Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nova rada automatu GROWMAT WEB vam vyresi automatizaci, vzdaleny dohled a ovladani vasi pestirny. Diky aplikaci pro chytre telefony se okamzite dozvite o problemu. Mereni jsou ukadany pro snadnou analyzu a prehledne zobrazeni v grafech.
GROWMAT WEB se pripoji do vasi Wi-Fi site a komunikuje bud s verejnou sluzbou Thinkspeak.com nebo s vasim serverem. Kdekoliv kde budete pripojeni na internetu mate vse pod kontrolou.
Pokud neni Wi-Fi v miste instalace k dispozici vytvori si GROWMAT WEB vlastni Wi-Fi sit, ke ktere se muzete pripojit z chytreho telefonu nebo pocitace a zarizeni nastavit. V tomto pripade nelze pouzit vzdaleny dohled pres internet.
Zakladni verze vam pomoci radiem ovladanych zasuvek 15A/3500W zajisti sepnuti osvetleni v nastavenem case a ovladanim ventilatoru zajisti teplotu v nastavenem rozsahu. Teplotu hlida zvlast pro rezim svetla a tmy, cimz kontroluje i spravnou funkci osvetleni.
Zavadeci cena zakladni verze obsahujici zakladni jednotku, 2ks zasuvek a teplomer je 1990,-.
Snadna rozsiritelnost umoznuje objednat system presne podle vasich potreb a osadit napriklad cidly vlkosti, pH, EC, pozarnim hlasicem nebo merenim hladiny a ovladat vice vystupu jako naprikad topeni ci zalivku.
Demo zarizeni a aplikace je k dispozici pro vyzkouseni na strance http://growmat.cz/growmatweb/. Zarizeni i aplikace komunikuji se serverem jen jednou za minutu, proto odezva na povel muze trvat i dve minuty.
Uvazujeme podobne, puvodne jsem si chtel udelat reseni, kde by na vystupech byly stykace ovladane pomoci relatek, protoze jsem porad tak nejak neveril tem relativne levnym rele, ktere se daji pres arduino/rasppi ovladat. Pak me napadla prave tato varianta, ovladane zasuvky na 433MHz, vetisna je jich ale jen s vystupem 5A. Pokud tohle zvladne 16A, melo by to bohate stacit :].
Oddelit slaboproudovou cast od te silove je, dle meho, docela uzitecny napad.
Ale i tak by bylo asi lepsi napajeni svetel ovladat pres RF rele + stykac, myslis si, ze by tenhle novy growmat umel spolupracovat i s necim takovym? http://www.ebay.com/itm/-/371789732832 (RF varianta)
A na cem je to cele postavene, bylo by mozne doplnit i nejaky shield pro strukturovanou kabelaz? Wifi je pekna vec, ale bral bych to spise jako zalohu k metalice.
Dik za info, pokud se uz ptam na neco z neverejneho know-how, muzeme to pripadne probrat za mesic na vystavisti, pokud tam zase budes :]
Vyhoda GROWMAT WEBu je ze bezi autonomne i bez site a internetu. Ovladane zasuvky Sonoff patrne funguji jen ve spojeni s cloudem v internetu, mas s nimi nejakou zkusenost?
Zdravím pánové,
Potřebuji informací zda-li se ještě dělá growmat? Zakoupil jsem si jednotku ale mam nyní problém s jednou sadou čidel (vlhkost teplota světlo). Potřeboval bych opravu, reklamaci, je mi to jedno ale já to sám nedám . Do skříně jsem investoval dodatečně ještě spoustu peněz, a přeci to teď nevyhodim kvůli tomuto.
Díky za odpověď
Původní příspěvek od Lawor Zdravím pánové,
Potřebuji informací zda-li se ještě dělá growmat? Zakoupil jsem si jednotku ale mam nyní problém s jednou sadou čidel (vlhkost teplota světlo). Potřeboval bych opravu, reklamaci, je mi to jedno ale já to sám nedám . Do skříně jsem investoval dodatečně ještě spoustu peněz, a přeci to teď nevyhodim kvůli tomuto.
Díky za odpověď
A ten kdo to vyrabi ti neodpovida? Kdyz jsi to kupoval, tak jste museli byt nejak v kontaktu, ne? A psal jsi mu PM tady?
Je možný že je má dovolenou, počkám a uvidím. Asi půl roku jsme ho nepoužíval a pak po zapojení mi na displeji ukazují hodnoty pro teplotu vlhkost a světlo 0.
Původní příspěvek od Lawor Je možný že je má dovolenou, počkám a uvidím. Asi půl roku jsme ho nepoužíval a pak po zapojení mi na displeji ukazují hodnoty pro teplotu vlhkost a světlo 0.
Hmm...pokud je zapojeno urcite spravne, tak bych zkusil zkouknout kontakty - je mozny se to zkorodovalo a nekde neco nesedi. Da se to ocistit kontaktolem a usni tycinkou.
Zdravím chci si zaridit cbd indoor místnost ve sklepě a nevím jestli mam použit klasicky například malapa rozvadec a každý komponent napojit do zásuvky prez digitální casovac
Nebo pořídit malapa mdz3 digitální rozvodnici
Omlouvám se jsem uplny lajk ale zkusím popsat co bych potreboval vědět
Jde mi o to ze u té mdz3 nejsou asi všechny zásuvky spinane.
A já potřebuji mít dvě zásuvky na světla dvě na přívod a odvod vzduchu jednu na topení jednu stálou na cirkulaci
Potom dvě zásuvky na zvlhcovac a odlvhcovac to vše se na TKM dá nastavit ? nebo co to tedy vůbec umí ?
Pro mě asi lepsi koupit rozvadec gse nebo ten malapa a do zásuvek dat digitalni casovac a vše pak nastavit a vychytat teplotu a větrání
Komponenty mám zatím lumatek attis 300w pro 2x….
Zavlahu chci řešit prez nádobu a kapilarky s čerpadlem takže čerpadlo do casovace ?
Dale je to ve sklepě takže budu kupovat tubove topení 80w nápojim do casovace ?
Velikost prostoru mám 2.3m2 ale bohužel ve sklepě takže chci vychytat poměr topení a větrání jak při svícení tak při noci
Je to správná možnost nebo se neobejdu bez těch sond jako je hygrostat a termostat ?
Prosím o jakoukoliv radu
CBD22
Naposledy upravil CBDzacatecnik22 08-12-2021 v 15:26 PM
mdz3 od Malapa toho vlastne zas tak moc neumi. Je to hloupej merak a spinac, bez historie, bez grafu, bez vzdaleny kontroly a nastavovani. Cokoliv na tom ladit je vlastne trosku sazna do loterie a hokus pokus co to udela. Ne ze by to neslo, jen je to rekneme trosku predpotopni zpusob.
Par veci se mi tam dost nelibi a do Malapy uz jsem kvuli tomu psal - nic menit nehodlaji. Napriklad ze muzes mit topeni 2600W a svetla 1200W - to je 3600W, tedy 16A. To je na tom privodnim kabliku pri stalym odberu naprosto jasna cesta do pekla i kdyby to bylo 3x1,5mm2. Uz jen kvuli tomu, ze bys to musel mit na samostatnym jistici minimalne 16A, spis 20A, kde po ceste nebude zadna jina zasuvka a ni nic dalsiho pripojenyho. Proste cela jedna faze jen pro tohle, se zvlastnim privodem a jistenim.
Ale pro tebe by to mohlo stacit, jako zaklad. Bohuzel tenhle zaklad je dost drahej si myslim. Oproti tomu Growmat a nebo moje Growduino za podobny prachy hraje uplne jinou pisnicku.
Je možnost externě regulovat výkon předřadníku pro výbojku? Příadně lze to nějak udělt? šlo by to udělat následovně: okouřit předřadník na max a regulovat to až pak dalším prvkem?
Pripadne kdybYch mel klimu s odvlhocovanim, je nejaka sance, ze bych prepinal funkce na ty klime pomoci arduina? Asi jo, kdybych si nasel kontakty ne?