Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Na ohybani uz jsem se vyprd, to jsem podcenil a ponaucil se do budoucna. Obcas utrhnu nejakej nazloutlej list ze spodni casti. Jinak se kytkam asi dari dobre. Zalito ph 6,1 - 2ml/l Alga Bloom 1ml/l Alga Grow a 1ml/l Green Sensation - cca 1l ke kazdy kytce.
foto 1. - 21. den (kvet) - nektery kvety jsou nadherny
Tak jsem vycistil box a nafotil vsechny kytky venku. Celkem vypadaj dobre, az na jedinou co byla ze zacatku zakrsla. Ted na ni nejsou skoro zadny kvety a mam pocit, ze to bude hermacek. Uvidime, zatim jsem na ni nenasel zadny "koule" (4. fotka).
Zalito ph 6,1 + 3ml/l Alga Bloom + 1ml/l Green Sensation - cca 1l ke kazdy kytce, teplota je porad stejna. Ve dne 25°C, v noci 20°C, vlhkost se ted malicko zvysila, v noci 50%, ve dne 40% - a bohuzel niz ji uz nedostanu, tak to snad kytkam nebude vadit Taky se mi zda, ze na 25. den kvetu jsou palicky fakt maly, ale zatim kytky porad rostou, tak snad se to zmeni az prestanou rust.
hele jestli by ti nevadilo cca necele dvatydny zastaveni rustu zlomil bych hlavni stonek v pulce. ikdyz se ti na ty cca 2tydny seknou a nebudou rust ale zmencis rapidne jejich vysku a lepe prosvetlis.......
Pridal jsem jeden 12 V PC vetrak na privod vzduchu a vlhkost se v noci drzi do 40%, to jsem necekal. 1x za dva dny zalejvam, drzim se planu Plagron (Alga Bloom 3ml/l + 1ml/l Green Sensation) a cca jednou za tri cykly davam jen cistou vodu. Ph drzim okolo 6,1. Dneska jsem k ty jedny kytce co byla ze zacatku zakrsla, pridal jeste do zalivky Alga Grow (1ml/l), protoze ji zezloutlo hodne listu a myslim si, ze ji chybi dusik. Co jsem tady procital, je to celkem bezny problem, protoze hnojiva od Plagronu obsahuji malo dusiku. Uvidime jestli listy jeste zezelenaj.
foto 1. - 26. den (kvet)
foto 2. - 27. den (kvet)
foto 3. - 28. den (kvet) - nastesti uz se pomalu zacinaj nalejvat kvety
Původní příspěvek od Rogon Pridal jsem jeden 12 V PC vetrak na privod vzduchu a vlhkost se v noci drzi do 40%, to jsem necekal. 1x za dva dny zalejvam, drzim se planu Plagron (Alga Bloom 3ml/l + 1ml/l Green Sensation) a cca jednou za tri cykly davam jen cistou vodu. Ph drzim okolo 6,1. Dneska jsem k ty jedny kytce co byla ze zacatku zakrsla, pridal jeste do zalivky Alga Grow (1ml/l), protoze ji zezloutlo hodne listu a myslim si, ze ji chybi dusik. Co jsem tady procital, je to celkem bezny problem, protoze hnojiva od Plagronu obsahuji malo dusiku. Uvidime jestli listy jeste zezelenaj.
Ano to je pravda, že hnojiva od Plagronu do zálivky mají málo dusíku. Vše je ale kompenzováno postřikem phytaminu, což je dusíkaté listové hnojivo... výhodou je i to že se aplikuje na růstu a chvilku na květu, takže potom krásně omezíš dusík a stimuluješ kytky vyšším poměrem PK třeba pomocí greensensation.
Dneska slavim jubilejni 30. den kvetu. Kytky uz nastesti nerostou do vysky a pekne kvetou. Kazdej den utrhnu par listu ze spoda, zalejvam, ph drzim na 6,1. Zatim to vypada dobre, zacina to uz i krasne vonet. Tesim se az tenhle model smotnu.
Ano to je pravda, že hnojiva od Plagronu do zálivky mají málo dusíku. Vše je ale kompenzováno postřikem phytaminu, což je dusíkaté listové hnojivo... výhodou je i to že se aplikuje na růstu a chvilku na květu, takže potom krásně omezíš dusík a stimuluješ kytky vyšším poměrem PK třeba pomocí greensensation.
Phytaminem jsem strikal kytky naposledy ve 14. dnu kvetu. Pak uz by se strikat nemelo (to jsem nekde vycet). Ale to zezloutnuti listu bylo na jediny kytce a zhruba ve 25. den kvetu, takze postrik uz nebyl moznej. Ted se to zlepsilo, ale jeste pristi zalivku dam ty jedny kytce Alga Grow. Nebo muzu pridat ten Phytamin do zalivky misto Alga Grow? A bude to mit lepsi ucinek?
V nedeli bylo na case poradne uklidit skrin. Dneska zalito jen cisou vodou. Ph 6,1, teplota pres den 25°C, v noci 20°C, vhlkost: den do 40%, v noci do cca 45%. Nejvyssi kytka meri 98 cm.
Palicky se nalejvaj. Teplota den 26°C, noc 20°C, den i noc 40-45%. Zalejvam prad podle planu Plagronu (Alga Bloom 3ml/l + Green Sensation 1ml/l). Vyska kytek max 100cm.
Teplota den 26°C, noc 21°C, den i noc 50-60%. Porad drzim zalejvani podle planu Plagronu (Alga Bloom 4ml/l + Green Sensation 1ml/l). Horsi je to s tou vlhkosti. Ted je v prumeru 58% a nevim jak ji snizit delam co se da. Pro jistotu jsem pridal jeste velkej vetrak jako ofuk. V 50. dnu bych chtel kytky vic ostrihat, ale nevim jak hodne. Poradi nekdo?
Ahoj,
mám jenom pár poznámek ohledně hnojení.
Jestli už jsi 45. den v květu tak bych výrazněji omezil množství přidávaných hnojiv. Vysoké riziko přehnojení a kosa už je blízko...
Úplně bych vysadil základní hnojivo bloom (obsahuje dusík) a používal pouze GS v konc. 1ml/l.
Jde o to že dusíkaté složky hnojiv nejvíce ovlivňují chuť - respektive jsou to metabolity nahromaděné v rostlině, především aminokyseliny...
Deficit mikroprvků nehrozí, rostlina už neroste a nyní jsou ty kovy součástí všech potřebných enzymů důležitých pro fotosyntézu.
Celkový příjem hnojiv se v této fázi rapidně sníží, takže přidávat pouze PK a to i v malé koncentraci. Dusík nechat z půdy vstřebat rostlinou (pokud sekera bude brzo tak udělat proplach vodou).
S tím souvisí i tvůj dotaz na stříhání listů. Tím že rostlina spotřebuje dusíkatá hnojiva z půdy a začne ještě pro své minimální nároky spotřebovávat zásobní látky co jsou v listech (začnou žloutnout). Ty nejvíce postižené odstraň, vše stejně bude postupné - zapříčiněno 10-14 dní trvajícím flushingem na čisté vodě (úprava pH kyselinou fosforečnou, ne dusičnou).
Palicím se nic nestane, pokud to dobře naplánuješ nebudeš muset stříhat ani jeden zelený list.
Rostlina bude pak nádherně přecházet do podzimních barev, nehledě na to že vysoké množství dusíku může způsobit prodloužení doby květu klidně i o týden.
Po tom všem se ti kušák odmění vynikající chutí...
EDIT: Rozhodně listy nestříhat, ikdyž budou zelený, pořád probíhá dozrávání a kytka potřebuje energii z fotosyntézy...