Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim vsechny priznivce pestovani.
Po nejakych zkusenostech s outdorem jsem si rek, ze je cas rozjet taky nejakou malou skrinku.
Takze jsem poridil takovou sestavu:
Dark Room 60 - rozmer: 60x60x140cm
250 W GIB Lighting Flower Spectre HPS - kvet
250 W Philips HPI-T - rust - (opraveno diky HurricaneGeorge)
250 W predradník Pro-V-T (GIB Lighting)
CoolTube 125mm
Zvlhcovacka SENCOR
PH - Milwaukee ph-600
combiconnect průměr - 125mm
Ventilátor s klipsnou - ofuk
2x PC ventilator 12 V - pritah / odtah
Teplomer s vlhomerem
Teku čtyřhranný květináč 6,5 l
Plagron Royalty Mix 50l
Zakořeňovací tableta Jiffy 7
+ drobnosti - trafo 12V, retez, sponky, kabely, spinaci hodiny,,,,
Hnojiva:
Plagron Bio BOX
- Alga Bloom 1l
- Alga Grow 250ml
- Green sensation 250ml
- Phyt-amin 100ml
- Roots 100ml
- Ph minus na kvet 1l
Teplota: maximalne 33°C (pres den) / minimalne 17°C (v noci) prumerna cca 24°C
Vlhkost: prumerna 55% maximalni 85% (v noci bez odtahu)
Dnes zalito cca 0,3l ciste odstate vody. Pres noc jsem zapomnel zapnout odtah, takze rano byla vlhkost ve skrini cca 90% .
Kyticky zacinaj vyrustat ze zeme, ale nejak moc se vytahujou. Myslim, ze na tom ma podil sviceni sodikem na kvet a chybi jim modry spektrum svetla.
Dneska jsem proved zasadni zmenu. Za nekrestansky peniz jsem poridil a ihned namontoval 250 W Philips HPI-T - ktera ma modre spektrum urcene na rust. Duvodem byl i dotaz, na ktery mi bleskem odpovedel Hlava a neprimo mi doporucil poridit Metalhalid - timto mu jeste jednou dekuju za rychlost a ochotu. Doufam, ze se kyticky prestanou vytahovat a zacnou poradne rust.
jo metla je dobra vec! jak jsem jednou koupil nechci dat z ruky taky jsi mohl sahnout do kapsy a sefnout na rozjezd zarivky nebo nejakou usporku at nepalis tolik na male sazenicky.....
Byl jsem nucen prestehovat skrin do jine mistnosti diky hluku. Na teplotu by to nemelo mit zadnej vliv. Kyticky se porad nebezpecne vytahujou. Nejspis je budu muset presadit niz - to bych nerad. Taky jsem zacal postrikovat 3ml/l Plagron pyth-amin. Poridil jsem novej zdroj 12V na PC vetraky - odtah. Teplota je ted pres noc okolo 18°C ve dne cca 25°C
Takze dneska se stalo to co jsem predpokladal a co jsem si nepral. Protoze jsem prestehoval skrin a otocil sem ofukovaci vetrak tak si dve kytky pod jeho naporem lehly (nefoukam primo na ne a sila vzduchu neni nejak zavratna). Takze jsem jednu kytku presadil. Snazil jsem se jemne, tak snad se to povedlo. K ostanim jsem pridal trosku hliny. Ofuk na par dni nasmeruju nahoru a snad se to vzpamatuje.
Timto jsem dohnal moje manko vkladani prispevku sem na foru. Protoze jsem tu vzdy jen cerpal cene informace, rad bych to nejak vratil. Chtel bych, aby se pripadny novy pestitel ponaucil z mojich chyb, stejne jako se ponaucim ja do dalsiho pestovani. Budu rad za kazdou radu. Snad z toho neco bude.
--> MastrModa: teplota je myslim ok
--> Kus hoven: nemam tiskarnu na prachy, ted uz musi stacit to co je
Máš to pěkný, sem zvedavej na genetiku. Pisou mostly indica, jako u L.S.D., Vanilla Kush, atd...Nicmene pane me z toho vyrostly nadherny asi 150cm sativy, snad 100%, ani naznak indiky...
A taky sem koukal ze nemas zrovna vysokej stan, tak je krot uz od mala, chtelo by to sit
Kyticky se porad pokladaji i po presazeni. Jedny jsem tim presazenim neudelal moc dobre. Je to ponauceni do priste nechat to byt. Bohuzel jsem zjistil, ze tenhle model roste hodne do vysky. (viz.: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=52064 ). Prodejce uvadi vysku 55 cm. Takze ted hledam jak je hodne zabrzdit. Pokud mate nekdo nejakou radu, budu rad. Premyslim o siti, ale s tim nemam zadny zkusenosti. Taky nevim jestli pomuze prepnuti na kvet o neco driv, ale to zalezi jak ted porostou. Dalsi ponauceni je, ze nez zacnu neco pestovat zjistim o odrude jak vysoko roste.
Kyticky rostou, jedna je porad zabrzdena, ale snad to nebude tak spatny. Dneska jsem upravil casovani odtahu ted se zapina kazdych 15 minut a 15 minut je vypnuty. Duvodem byla nizka vlhkost. Je s podivem co dokaze jeden 12V PC ventilator. V noci se zapne jen na 15 minut kazdy dve hodiny. Docilil jsem tim vlhkosti 50% pres den a 90% v noci. Teplota se pri sviceni zvedla na 30°C, ale jen na chvilku, prumernou drzim na 27°C v noci cca 20°C.