Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
ten slimak sa tam zasadne teleportuje, takze budes musiet pouzit silove stity 3. generacie. dohodni sa so spogom, ten ti isto poradi a mozno ti posle aj daky fazer, keby nahodou slimaky zistili frekvenciu tvojich stitov, aby si ich mal cim likvidovat. POZOR v pripade premnozenia slimakov z romulanskej zakladne ktora sa nachdza na qazare 4 v sektore 8 pomoze uz len presne mierene neutronove torpedo.
nechapu co furt mate se slimakama okolo pole jsem jich mel asi 20 a na kytickach ani jednu..
normalne jsem mel okolo udelanej plutek-pletivo s malymi dirkami + klacky jako stojany + dolu jsem nasypal sutry
byl vysokej asi po kolena takze sem tim vyresil vsechnu havet do velikosti kolen[slimaky,zajice...]
jo a kdo se bude vymlouvat ze nema pletivo staci zajit do zahradkarske kolonie a czekovat tam takove ty jejich skladky je tam vsechno-pletivo,prkna,opravitelne zahradkarske nacini ..
its easy
zdravim
Mně částečně škodili hlemýždi (foto). Nacházel jsem je až ve výšce přes jeden metr. Vybrali si jeden list a ten pravděpodobně zkonzumovali. Ten jejich sliz ničil stonky.
Jinak přes 90% slimáků je v půdě.
Slimáci se plazí po zemi a pak po stonku, takze proti nim plati nejake hrube povrchy, smirkový papír, skořápky, nebo co se osvědčilo mě je solit, ale nemá to dobrý vliv na zem, takže dobrý bude asi skořápky od vajiček, zaroven upravuji pH pudy.
na slimrstýny platí stoprocentně přípravek VANISH koppíte ho v každejch zahradnickejch potřebách.modrý granulky nasypete okolo pole a tři měsíce je klid,a potom už to kytky zvládnou i bez něj.tři roky to používám a slymáci nejsou problém spíš ta vysoká zvěř je kurva
je to nedávno co mi známý doporučil na zahradu něco proti slimákům co prý doopravdy funguje:
jedná se o parazitickou hlístici Phasmarhabditis Hermaphrodita o velikosti cca 1.1 mm která aktivně vyhledává slimáky v půdě a proniká do nich dychácímí otvory, vevnitř vyhrnou symbiotickou bakterii, bakterie se množí a spolu s hlísticemi slimáka usmrtí. Po dokončení vývoje invazní larvy začnou vyhledávat nového hostitele.
oblasti použití: skleníky,zahrady,trávníky,komposty atd....
způsob aplikace: zálivkou nebo postřikem na dobře provlhčenou půdu, při teplotě 5 - 28 stupňů (optimum 15)
dávka: 300 000 hlístic na m2
(ze zkušeností mého známého; prý dává dávky o něco menší)
skladovatelnost: ve tmě a teplotě kolem 5 stupňů max. 4 týdny od data výroby
balení: vlhký práškový substrát v plastovém obalu,12 000 000 hlístic na cca 40 m2
!!!! samozřejmě nelze kombinovat s insekticidi a podobným svinstvem !!!
cena: dávka 12 000 000 hlístic stoji 353,- (začnou se prodávat jakmile začne výskyt slimáků, v průběhu května, objednat můžete zde: http://www.biocont.cz/objednavka.html , nebo i na telefonu)
veškeré info a další spousta jiných biologických parazitů na nejrůznější potvory na http://www.biocont.cz/
Já osobně to určitě hodlám vyzkoušet,takže sem časem napíšu své poznatky a zkušenosti,aby tady taky bylo něco z praxe.
Klidanko si z domu zober cca 5 nadobek od masla a do vnutra nalievaj pivco aspon do polovice a rozmistni je po policku okolo kytek a uvidis ty hajzlici ti tam budou xodit kazdou noc jako na ozran party a pak je cca zaby prenes nekam jinam abo co ja viem hh ale oni tam aj tak urco skapu na otravu alkoholom hh
mas recht. Je to super method. Vzdy ked idem ja naliat novu varku piva cez leto,tak musim kupit aj jedno pifco sebe,bo v tom vedre by som chcipol asi :-)