Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Dnes si predstavime velmi dulezitou kapitolu a to je tvarovani kytek, bez tvarovani se neobejdeme za oknem, na balkone a obecne na malych prostorech vubec
Cilem je ziskat co nejoptimalnejsi pocet topu(vrcholu), kde by meli vyrust hlavni palice
Dalsim nemene dulezitym cilem je vytvarovat kytku tak aby co nejefektivneji vyuzila slunecni svit
pomucky :kolinka,dratky,provazky ....
Metody:pouzivame nebo se aspon o to snazime metodu FIM zastipovani(vysvetleno jinde na groweru), ze zastipku vyroste pocet vetvy 2-10, ktere privazovanim a jinymi technikami tvarujeme....
Fotky :
1.-9.
Staci sledovat fotky a ucinky, ktere vyvolaji za cca 1-2 mesice
Tohle jsou moje kytky + 1 kamosova balkonovka stare cca 14 dni
musim rict ze jsem sam prekvapen, jak i za ne prilis idealnich podminek vyrostou nadherne, vetvene kytky....
velikost cca 103cm, planuju max 150cm = velikost okna
Fotky :
1.-2. moje nejlepsi kytka
ps:ten hroch(plysovka) ma 50cm, pro ilustraci velikosti
3. kamosova balkonovka
to originalTHC* :jj u te 3 kytky je to jasne videt nedostatek dusiku a malej prostor pro koreny, vona ale jak je u toho psano je to kamosova kytka, poradil jsem mu aby to radne pohnojil a uz je krasne zelena
Potrebuju ale vedet, ktery hnojiva na kvet by jste mi doporucili (budu aplikovat spolu s OBM), potrebuju udelat hlavne poradny salamy ! :
A)Plagron Bloom
B)Bcuzz PK13-14
zatim
Cus sem zase zpet a mam pro vas fota vsech tri slecinek pohromade
To je zajimavy to nikdo krome me nepestuje nebo se nezajima o Windoor ?
Na groweru je to docela opomijeny tema, ale podle me to jde i za ztizenejch podminek
Sam to beru jako novou vyzvu, protoze vypestovat Venku neco, je s prominutim pro blbce =p) , samozrejme vyjma corek to je nevyzpitatelnej element....
Pls potrebuju poradit s tim hnojivem viz jeden prispevek nahoru THX
Jak si psal ze je tu windoor opomijeny tak to mas pravdu,dokonce sem se setkal i s opovrhovanim(myslim ze to bYl snark),jelikoz i ja jedu windoor tak me to dost nastvalo...
takze i proto doufam ze se ti zadari....
Jinak
citace:
Původní příspěvek od orignalTHC*
zajimavy comment, ale podle me
docela nestastne napsane..
Nechci moc rypat, ale o co
slozitejsi je vypestovat neco
za oknem?
ahoj mas to dost pekne ... ktore su tie durbany? inac ked tak na to pozeram tak by to mozno chcelo este trocha vedsie kvetinace ... drzim palce nech mas peknu urodu a daj si pozor na svilusky...
to orignalTHC* :
Mam uz za sebou nekolik OUTdoru z nichz prvni je zde dokonce publikovany a ver mi Windoor je oproti outdoru docela fuska, pripada me jako bych ty kytky ke vsemu musel sam dokopat
Jinak dik za podporu, dalsi fotky budou az se neco podstatneho zmeni...
Jinak k tem fotkam nahore tak zleva doprava : D.P,D.P,Nebula
D.P. = Durban Poison
Jo a svilusky sem zazil uz dvakrat , naposledy pred tremi dny jsem je strikal Omite proti sviluskam = fuj hnojka
Doporucuju po cca 3 dnech od aplikovani postriku Omite kytky znovu cele osprchovat rozspracovacem, ale tentokrat jen cistou vodou
Jinak budou mit na listech bile fleky od Omitu, po omyti kytky opet krasne zezelenaji proste je videt, ze jsou rady, ze se te chemky zbavily
čus chlape, taky mám doma pár kytek v květníku "windoor" a svilušky se po 5 měsících vrhly i na moje byliny, někde jsem četl něco o přípravku "sumithion super", prej to není tak těžká chemie, můžeš to zkusit, já se ještě nedostal do civilizace, abych to pořídil, viděl jsem v eshopu 50 ml za 88,-....
citace:
Původní příspěvek od L0TRIK to orignalTHC* :
Jo a svilusky sem zazil uz dvakrat , naposledy pred tremi dny jsem je strikal Omite proti sviluskam = fuj hnojka
Doporucuju po cca 3 dnech od aplikovani postriku Omite kytky znovu cele osprchovat rozspracovacem, ale tentokrat jen cistou vodou
Jinak budou mit na listech bile fleky od Omitu, po omyti kytky opet krasne zezelenaji proste je videt, ze jsou rady, ze se te chemky zbavily
Cus lidi potrebuju H E L P
Na dvou kytkach se me objevily odlisne choroby, udelal jsem takovou prvni pomoc - umyti cele kytky ve sprse + proplach kvetinacu
(Myslel jsem ze je prehnojeno nebo to zpusobil Omite proti sviluskam - matka ho naredila a treba dala blbou koncentraci)
=>nepomohlo to ...
Na kytce c.1 se me objevily na listech nasledujici fleky ....
foto 1-2
Na kytce c.2 se konecky listu krouti smerem dolu + cela kytka je povadla + od konecku listu se tvori takovej tmave zelenej povlak a neustale postupuje dal ....
foto 3-5
Update:mozna to muze byt nedostatek fosforu viz zde : http://grower.cz/forum/showthread....5282#post365282
-zalil sem hnojivem OBM s velkou davkou fosforu zatim zadna zmena cca 3 hodiny po zaliti (ps nemuze to byt prelite ?, asi ne ze)
Pls co nejdriv mi pomozte hlavne s tou druhou kytkou to je uplne tim napadena
Diky moc
k te prvni fotce by to mohlo myt magnesium,nebo mangan pro kanabis vcelku dulezite,ale v hnojivej/substratech ho moc neni.Druhe fotky no tak to nevim,ale to preliti,jak si psal by to mohlo byt....
Drzim palce at se ti s tim podari nejak vyporadat