Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím. Jak dlouho (baj voko) prosím vás trvá, než se ukáže rostlinka když nevyklíčené semeno zasadím rovnou do hlíny? Ve středu jsem zasadil dvě semena a furt nejsou venku, vlhkost jsem udržoval, možná že byla moc zima? Jsou to naštěstí jen dvě semena takže žádná velká ztráta, ale mám na ně ještě pár dní čekat, nebo už sadit další? Díky
Hele dej tomu ještě čas.. semeno tě klíčí třeba i 3-5 dní (horší kvality ) a než ti proleze na povrch tak nějakej den to taky bude trvat.. záleží jak hluboko si to šoupnul.. dej tomu pár dní a uvidíš..
Popřípadě pro příště to semínko dej mezi dva namočený kapesníky a dej to na teplý a tmavý místo.. Mě takle klíčí semena do 24h. nebo 36h. a pak dávam do hlíny a vylejzají za dalších max. 48h... a vim že je u semínka klíček venku (takže když nevyleze tak vim že je chyba někde jinde než v klíčivosti semene)
Rád bych se podělil o zkušenost s klíčením. 1. jiffy + parník - výsledek 1 shnilo ještě než stihlo vyklíčit, druhé shnilo v rané fázi růstu a 3. neodolalo molicím, takže za mě 0 b.
2. Co se mi opravdu osvědčilo: základem jsou čerstvá kvalitní semena, sázím přímo do substrátu (květinový substrát + kokos 3:2) na vrchu nechám asi 3 cm vrstvu kterou tvoří převážně kokos (kvůli vyšší vzdušnosti) do něj prstem udělám důlek 0,5-1 cm zkypřím vodou pomocí rozprašovače vložím horizontálně semínko zakryju a trochu pokypřím a za 3-4 dny vyleze, ZATÍM 100% klíčivost.
1. DEN semínka hodím na 24 hodin do vody ( např. jak se prodávají semínka v těch plastovejch zkumavkách, tak jsem ji prostě naplnil vodou a nechal to být)
2. DEN semínka vyndám z vody (některá již budou prasklá) a dám je do substrátu těsně pod zem
3. DEN vylezou klíčky nad hlínu.
Ty nechám pár dní se vytáhnout a opatrně dosypu substrát. Po čase je rozsadim podle potřeby.
jaka úspěšnost je u koupených semen, koupil jsem si dvě přímo ze seed bank a jedno mi už i vyrostlo ale druhé nechtělo puknout, tak sem mu pomohl kleštěma, pak sem ho nechal ještě chvilku ve vodě a na druhý den sem ho hodil do sadbovací kostky a čekám už asi týden nato jestli něco vyleze.
A předpokládám že to dělám správně- semínka naházím do čisté vody a pak na tmavé místo potom kontroluji lupou jestli pukla a hned jak puknou tak je dávám do sadbovací kostky a ještě je nechávám ve tmě dokud mi nevylezou pak je přemístím na světlo.
Jak kleštěma? to už je u tebe druhej "názor" kterej mě celkem zaráží.. Já nikdy nepomohl semínku puknout.. řiká se/slyšel jsem že u semene může puknutí trvat i 5 dní.. takže si tomu měl dát čas a né násilně to "rozlousknout" jinak podle mě ti nic nevyleze.. a do sadbovací kostky to dávam až když je i ten klíček trochu vylezlej..
uz nekolikrat jsem pomáhal seminku puknout.bud ziletkou opatrne naziznout obal nebo prsty a opatrne zmacnout tak aby lehce puklo ve spoji.letos sem to delal u dvou a obe nakonec bez problemu vyklicily.
Ahoj, mám tři semínka AF Auto Jack od Paradise seeds a chtěl bych se zeptat jak by bylo nejlepší je zasadit? Četl jsem že pro AF není moc dobré přesazování takže uvažuji že je zasadím přímo do hlíny, ale bojím se že mi nevyrazí všechny proto nevím jestli to není lepší předtím předpěstovat v ubrousku. Předem díky za odpověd.
těch možností je spousta, někdo sadí přímo do hlíny bez předpěstování, většina nechává klíčit.
Ale pokud jich máš málo, tak je asi nejlepší nechat semínka naklíčit a pak je dát rovnou do finálních květníků, popř. do zěmě. O klíčení je tu toho hafec, o sasazení taky. A FAQ to jistí
GL
------------------------------------------- Nepěstovat pro radost, to je jako schovávat si sex do důchodu. Kategorická BLBOST...
dám do malý misky vatu nebo pár papírových kapesníku poleju to vodou z kohoutku a udržuju vlhký .. nikdy nebyl problém, jestli tohle někdo nezvládne tak bych se radši do dalšího pěstování vůbec nepouštěl
Přesně tak taky je nedávám namáčet jen prostě dva ubrousky do krabičky jeden polejt tak aby byl dost vlhkej přiklopit druhym a pak dát do teplejšího tmavého místa a zachvíli jsou venku Když se podíváš na muj letošní pěst tak tam hned první fotka je jak vypadá semínko při klíčení touhle metodou.
ako by ste poradili klicit, ked mam feminizovane semena, ktore chcem pestovat v keramzite? naklicit a potom dat do keramzitu, alebo pouzit RW kocku alebo nieco podobne?