Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
První příspěvěk je Orange Buda a druhý je Shaman jen pro upřesnění kdyby si někdo myslel že ten "blbbec to sem dal 2x"
Díky všem co se zapojí
Hnojeno Bio Flores od canna a green sensation.....
Davidino: Ukázková plíseň s kombinací problému ve výživě, použij Kuprikol ale máš už to fest napadený, nesmíš to nechat dojít takhle daleko.
Nepočítej s nějakým extra výnosem i když ti ho samozřejmě přeju.
čau, plně souhlasím s doxenonem, a napadá mě proč k tomu došlo: základem je problém s výživou, protože když si změříš ec u té canny při dávce 4ml na litr tak ti to hodí max.1,0(záleží na vodě), dle mého se musí používat celou dobu života i canna vega, která při 4ml/l udělá něco kolem 1.5...takže ti tam vznikly různé deficity a následně přišla neblaze známá plísen bramborová
PH +EC neměřím zalévám jen odstátou vodou z vodovodu. Teď už to daleko došlo to je mi jasné já doufal že se z toho kytí nějak dostanou... mám tam celkem 4 kousky ale tyhle 2 vypadaj uplně nejhůř mam tam ještě jednu OB a Durbana... Druhá OB je zcela zdravá a durban vypadá taky hezky, tak mi je to divný, protože jsem nejdřív myslel, že jsem to přehnojil... Zaléval jsem každý den 1,5l vody všechny 4 kvíta... Canna bio flores 4ml/l a sensation 1ml/l je doporučená dávka - Já dával do 1,5l 4ml canny a 2ml senzace, hnojil jsem ob den, tzn. jeden den čistá vody druhý den hnojky... Takže myslíte že chyba může být i v hnojivu jako takovém, že je prostě nedostačující?
Je to můj 1st Grow takže s chybami počítám, ale rád se poučím do dalšího kola...
Díky za rady
FLEKY--->Náhodně umístěné na spodních listech, na pohled jsou hnědé, na omak vysušené, ze spoda to až tak narušené není.
Rostlinky jsou malé, asi maximálně měsíc po nařezání z matek, před pár dny odstartováno automatické zavl. a silnější lampa z 38W zářivek přechod na 400W lampa je nejvýš, zatím nesnižuju, teplota , vlhkost, ph, ec vše v pořádku. Rostliny vypadají silně a zdravě až na ty fleky.
Den předtím aplikován postřik, rostliny pořádně smočené ihned po zasnutí lampy, bohužel jsem nebyl u toho když se začlo svítit a nevím zdali byli ještě mokré či suché, já už je viděl suché, ale nevšiml jsem si ničeho, až další den. Úpřímě bych byl rád kdyby to byl tento důvod. Vrchní listy mají malou plochu, určitě by vyschly dříve než ty spodní na kterých mohlo i něco zůstat. Bylo by to logické tak doufám že mi to někdo potvrdí nebo vyvrátí abych věděl že odstraněním můj problém neskončil. Děkuji
--->Nevím jestli sem zvádnu dát fotku, která se mi povedla.(nechci tohle forum napadat, ale tohle je jedno z nejsložitějších forumu na internetu, přitom už funguje tak dlouho a je dost aktivní, tak nechápu proč se to nezjednodušilo(je to tu napůl česky napůl anglicky, napsat zprávu je složité a nevím jak teď, protože sem už nechodím, ale dřív tu bylo hodně pomatené vyhledávání, které vůbec nefungovalo).
Ještě mám dotaz Kuprikol mohu používat v květu a nijak tím nekontaminuji kytku/palice??? A co radíte plíseň se rozšíří po listech dál do palic a půjde to háje??? Mám to radši setnout nebo nechat?
Původní příspěvek od Davidino Ještě mám dotaz Kuprikol mohu používat v květu a nijak tím nekontaminuji kytku/palice??? A co radíte plíseň se rozšíří po listech dál do palic a půjde to háje??? Mám to radši setnout nebo nechat?
Má ochranou dobu jen 7 dní, je to oxid mědi , je to dost neškodné, tuším, že se dá používat i v bio zemědělství.
Původní příspěvek od Pecik FLEKY--->Náhodně umístěné na spodních listech, na pohled jsou hnědé, na omak vysušené, ze spoda to až tak narušené není.
Rostlinky jsou malé, asi maximálně měsíc po nařezání z matek, před pár dny odstartováno automatické zavl. a silnější lampa z 38W zářivek přechod na 400W lampa je nejvýš, zatím nesnižuju, teplota , vlhkost, ph, ec vše v pořádku. Rostliny vypadají silně a zdravě až na ty fleky.
Den předtím aplikován postřik, rostliny pořádně smočené ihned po zasnutí lampy, bohužel jsem nebyl u toho když se začlo svítit a nevím zdali byli ještě mokré či suché, já už je viděl suché, ale nevšiml jsem si ničeho, až další den. Úpřímě bych byl rád kdyby to byl tento důvod. Vrchní listy mají malou plochu, určitě by vyschly dříve než ty spodní na kterých mohlo i něco zůstat. Bylo by to logické tak doufám že mi to někdo potvrdí nebo vyvrátí abych věděl že odstraněním můj problém neskončil. Děkuji
--->Nevím jestli sem zvádnu dát fotku, která se mi povedla.(nechci tohle forum napadat, ale tohle je jedno z nejsložitějších forumu na internetu, přitom už funguje tak dlouho a je dost aktivní, tak nechápu proč se to nezjednodušilo(je to tu napůl česky napůl anglicky, napsat zprávu je složité a nevím jak teď, protože sem už nechodím, ale dřív tu bylo hodně pomatené vyhledávání, které vůbec nefungovalo).
Houbová nemoc, opět bramborová plisen , nebo něco podobného, nech vysychat květináče, to zpomalí a použij Kuprikol a nebo něco s mědí , je spousta přípravků, třeba Campion WP 50 a sniž vlhkost, šíří se to rychle a léčba je pomalá, možná něco pozdechá, špatně se to léčí.
Davidino:s těma žlutýma kytkama bez růst. listů už toho moc nenakouzlíš, spíš si dej bacha na plísně uvnitř palic, at k té braborové nemáš ještě bonus...a pro příště být tebou si zvolím nějakou značku hnojiv a držím se podle jejich tabulek, a substrátů je na trhu taky plno grow shopech tak se mi zdá zbytečné něco míchat, můsíš si dát bacha co vtěch substrátech je za hnojivo
Zdarec,prosím o pomoc a radu... pestuju v hlíně od agra, ph 5,5-7 a EC 0,6 a zalivam vodou ze studny upravenou na ph 5,8 a EC sem postupně zvýšil na 1,2.sem ve třetím týdnu a výtok sem nameril ph 7,4 a EC 2,4.čím to?kytky pomalu od spodu zloutnou,zastavily se a nevím co s tím. Minulý kolo po přesazení do 14 dnů ty samý hodnoty.
Napadá mě jestli to může být vodou, všude kolem je vápencové podloží, pred úpravou kys. Dusicnou má ph 8,2 a EC 0,5.nejsem chemik,ale co když je ve vodě moc vápníku a zvedá se postupně ph?pomohl by třeba nějaký filtr? Nemám moc možnost brát vodu jinde
No tak sem dneska přesadil všechno do novýho substrátu a v dohlednu bude deštovka vod kamoše....uvidíme ale stejně by mne zajímalo,jestli je mopžný že voda postupně zvyšuje ph když je moc tvrdá.např.večer naměřim 5,5 a do rána má 5,7ph.Co pak teprve za 3 týdny?
Na zalévání si dávám pozor,leju tak jen deci každý den, jen kolik si vemou aby to prosychalo. Tam si myslím chyba není. Presadil sem je předevčírem do novýho substrátu na dřeviny +pokojovky +keramzit, a vzorek sem prolil pitnou vodou z kšeftu upravenou na ph 5,9 a EC 0,5,dnes ráno namereno ph 6,3 a EC 1,2.tak snad vyřešeno, co vy na to?díky za reflexe :-)