Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od lopata Možná jsem to napsal blbě ta voda ze studny nám teče doma z kohoutku je kontrolovaná.Ph neupravuji podle toho testu má ph 6 což by mělo být v poho.Půdu mám plagron light mix jedině že bych si to ph v té půdě zkazil sám nebo ten keramzit který jsem nepropral.
Změř pH až po rozmíchání s hnojivem. Ta hodnota je dúležitá a pak změř ještě to co Ti proteče květníkem.
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
Původní příspěvek od Se7eN Ahoj .. Na par listech se mi delaji takovy skvrny ....Hledal sem ve FAQu ale nenasel sem podle obrazku nic takovyho .. Poradte prosim
Dle špiček listú jsi to malinko přehnojil, zalej jen upravenou vodou a pokud se to nebude šířit, opatrně s hnojivem, méně je někdy více.
citace:
zdar groweri,
PROSIM O RADU ZA ME KYTI..
zasazeno: Nothern light
Blue mistic
kliceni ze seminek rovnou do hliny, do malych kvetinacku delane na kliceni a rust prvnich pater
dnes maji 16 dni od prvniho vlozeni seminka do hliny, tedy 3-4 patro, mam je doma za oknem.zitra chci presazovat pod svetlo.pred 2ma dny byly v pohode. vratil jsem se k nim po zminenych dvou dnech a zjistil jsem zacinajici belani listu ve spodnich patrech od koncu listu smerem k duzine,bliznam (stredu kytky).poslal bych foto,ale nedari se mi ostre fotky.snad budou stacit pismena pro predstavu.
belani zacina temer u vsech kytek
prosim porad te mi v cem je problem. zalivam 2-3 den
Původní příspěvek od lolak
prosim porad te mi v cem je problem. zalivam 2-3 den
Jsi si jistý, že zaléváš do proschlého květináče? Že není suchý jen povrch a dole se nedrží voda? Má květináč odtok? A mají z čeho rúst? V jakém jsou substrátu? Nepotřebují třeba jen přihnojit?
citace:
to: bezdechu
kvetinace maji odtok,zda maji z ceho rust netusim,doufam ze jim chybi pouze ziviny,mam je zatim pouze v hline- substratu pro zelene pokopjove rostliny,bez jakehokoliv prihnojeni chci je hodit do plagronu beat mix,ktery je predhnojen na 6 tydnu.doufam ze se opet vse srovna.zalevam je do misek at si vodu zespod natahnou, zkusim je ted par dnu nezalevat.
koreny se zacinaji pomalu prodirat dirama ven. maji delku zhruba 3 cm.nektey koren je zahnedlej.
Původní příspěvek od lopata Možná jsem to napsal blbě ta voda ze studny nám teče doma z kohoutku je kontrolovaná.Ph neupravuji podle toho testu má ph 6 což by mělo být v poho.Půdu mám plagron light mix jedině že bych si to ph v té půdě zkazil sám nebo ten keramzit který jsem nepropral.
Jo keramzit když ho nepropereš je svině
I keramzit od canny jsem měl několik dní ve vodě a pořád přidával kyselinu na snížení pH, dost mě to překvapilo. Klasickej keramzit musí bejt ještě horší...
Jo keramzit když ho nepropereš je svině
I keramzit od canny jsem měl několik dní ve vodě a pořád přidával kyselinu na snížení pH, dost mě to překvapilo. Klasickej keramzit musí bejt ještě horší...
je to nastejno jde jen o cistotu a nedroli se tolik
Ahoj všem. Mám problém s listy, které od krajů jakoby usychaly.
Jedná se o feminizovaný model Vanilla Kush od Barney Farms Seeds.
Byl naklíčen ve vatě a poté koncem března vložen do hlíny na předpěstování. Jsou za oknem na jiho-jiho východ.
Substrát je kupovanej od Agra na pokojové rostliny. Je smíchán s kokosem a na dně květníku je keramzit. PH jsem neměřil a zatím ani nemám jak. Kytky mají už skoro 5 pater. Jde o to, že se mi na 3 kusech (z pěti) oběvil problém s listy a to prozatím jen na spodních patrech. Vodu používám obyč. z kohoutku a ještě jsem nepoužil žádné hnojky. Jednu kytku jsem vytáhnul, abych omrknul vlhkost substrátu, ale žádné bahno se nekonalo. Poraďte prosím, kde je chyba... díky
Zatím neumím vložit foto, tak jsem to nahrál sem: http://www.ulozto.cz/8616810/foto-rar
heslo pro stažení: grower
Zdar lidi ... Tak už to velice zlehka postupuje i na vrchní patra. Zálivka má ph nižší (aspoň dle těch nepřesnejch papírku). Dnes jsem aplikoval postřikem Agro Vitality Komplex.... Může to být nízkou PH ??? Jak tomu pomoci, když se substrátem toho moc neudělám?? Přesazaní by při týhle velikosti mohla být jejich smrt ....
Původní příspěvek od Ratatabum Zdar lidi ... Tak už to velice zlehka postupuje i na vrchní patra. Zálivka má ph nižší (aspoň dle těch nepřesnejch papírku). Dnes jsem aplikoval postřikem Agro Vitality Komplex.... Může to být nízkou PH ??? Jak tomu pomoci, když se substrátem toho moc neudělám?? Přesazaní by při týhle velikosti mohla být jejich smrt ....
Ahoj,
vypadá to na přehnojení... těžko říci, nevím jak moc je předhnojený substrát.
Každopádně tím postřikem jsi tomu moc nepomohl... listy jsou dost náchylné na přehnojení a ten Agro Vitality Komplex je NPK hnojivo s mikroprvky.
Raději si přečti tohle, postřikem toho možná více zkazíš než zlepšíš, pokud netrpíš akutním nedostatkem některého prvku. http://grower.cz/forum/showthread....3909#post933909
a taky se blbě radí když ani pořádně nevíš jaký máš pH substrátu a zálivky...
Původní příspěvek od witchie prosim pomoc mám critical + cca měsíc na růstu všechny kytky až na jedu jsou v pohodě ta jedna žloutne nevím vůbec proč má stejné podmínky i zálivku jako všechny ostatní neví někdo co s tim?
Ahoj,
vypadá to na přehnojení... těžko říci, nevím jak moc je předhnojený substrát.
Každopádně tím postřikem jsi tomu moc nepomohl... listy jsou dost náchylné na přehnojení a ten Agro Vitality Komplex je NPK hnojivo s mikroprvky.
Raději si přečti tohle, postřikem toho možná více zkazíš než zlepšíš, pokud netrpíš akutním nedostatkem některého prvku. http://grower.cz/forum/showthread.p...3909#post933909
a taky se blbě radí když ani pořádně nevíš jaký máš pH substrátu a zálivky...
Ahoj.. díky za názor. Asi v tom máš pravdu. Budu ti moc rád za radu, jak tomu pomoci?? Mám tady substrát od Agra na výsev a množení (řízkování)(ph 5-6,5) smíchanej s perlitem. Mám to do toho přesadit?? Pomůže to? Tam by tolik hnojek být nemělo.
Vím, že by mělo stačit to prolívat vodou, ale to nemůžu, neboť slunce vůbec nesvítí, tak bych nerad, aby to bylo moc namočený...
Tak co tedy radíš ??
Mám tady další semena a už mám strach je do něčeho dát.
Dřív sem vždy zapích semeno a bez problémů to rostlo ...
Ahoj.. díky za názor. Asi v tom máš pravdu. Budu ti moc rád za radu, jak tomu pomoci?? Mám tady substrát od Agra na výsev a množení (řízkování)(ph 5-6,5) smíchanej s perlitem. Mám to do toho přesadit?? Pomůže to? Tam by tolik hnojek být nemělo.
Vím, že by mělo stačit to prolívat vodou, ale to nemůžu, neboť slunce vůbec nesvítí, tak bych nerad, aby to bylo moc namočený...
Tak co tedy radíš ??
Mám tady další semena a už mám strach je do něčeho dát.
Dřív sem vždy zapích semeno a bez problémů to rostlo ...
No ten substrát pro výsev by měl být v pohodě, ale pozor na perlit!
Perlit má dost vysoké pH, myslím že kolem 8, takže výsledné pH půdního roztoku bude mimo rozmezí 5,5-6.
Buď tedy použít pouze ten substrát samotný, nebo perlit napufrovat (nechat ho ponořen v roztoku o pH 3-4, pak v roztoku o pH 5,5 a smíchat). Horší pokud to budeš mít už namixovaný, to pak nezbyde než proplachovat roztokem o pH 5 až do reakce na výtoku 5,5, následně nechat proschnout a dát do květináčků, tak aby byl kyprý a kořeny měli dost kyslíku....
A pokud to budeš mít dlouho v tom substrátu a kytky budou mít nějaký deficit prvku (dusík ptž to bude odspodu žloutnout) tak lehce pohnojit, nebo přesadit do větších květináčů se směsí agra substrátu, napufrovanýho perlitu a třeba se zbytkem substrátu pro výsev. Následně lehce přihnojovat, postřik pouze v nejnutnějších případech jako rychlé doplnění deficitu některého z prvků...
HurricaneGeorge -
Tak jsem koupil měřák Ph - http://www.melichar.cz/produkty/zah...-4-v-1-flo.html
Původní půda měla asi 5,5 (pokud se tomu měřáku dá věřit).
Nová směs substrátu pro sázení s prolitým perlitem má asi 6,5, takže by to mělo být v pohodě... Uvídíme. Snad kytky přežijou přesazení... budu čekat a doufat ve sluníčko a úspěch. už mi klíčej další semena, tak snad vše bude ok ....