Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
takže ak tomu správne rozumiem, z toho growshopu si objednám 5 týchto brikiet, čo bude približne 55 litrov... potom to nalámať a vmiešať tak ako to je alebo to aj namočiť? thx za odpoveď
edit/ ešte k tomu guánu... keď už ho mám 15 kg rád by som ho využil, koľko ho asi vmiešať?
Zdravíčko všem, vidím, že se diskuze rozjela. Tak jsem po rozmýšlení koupil 50L kokosového substrátu od ATAMI a hlínu od stejné značky (Kilomix). Už jen ta vůně té hlíny mě příjemně překvapuje, jaký má nádech a to jsem ji ani nerozbalil. Vypadá to moc dobře, trichodermu budu kupovat a keramzit zítra na spodek jako drenáž. Teď trochu vylepšuji ventilaci, protože jsem si koupil regulátor otáček s termostatem, abych mohl ovládat odtah, protože když jel vkuse tak moje 5. membránová zvlhčovačka byla k ničemu. Teď budou mít holky pořádné tropické podnebí.. 30°C pořádná vlhkost, kvalitní hlína a bohatá zálivka. Holky už vylézají z Jiffy tablet v mini skleníčku (10x Mazar od Dutch Passion).
Čao lidi. Nevím zda to tu už je,ale pročetl jsem toho dost a odpověd jsem nenašel...
Takže,dá se pěstovat v syntetickém rockwoolu,co se používá na stavbách? Či je pěst možný jen v přírodní minerální vlně...?? Podle mě je to asi jedno. Poradte dík.
Blbej dotaz, sice jsem si uz X-krat cetl, ze se to nedoporucuje, ale jak na idealni recyklaci substratu? (nejde me ani tak o prachy, ale o lenost a cas, preci jenom vymenit 6x25l v 4 patre bez vytahu je opruz-
Vyhodim tu hlavni korenovou cast z predchozi sklizne a na doplneni pouzit humus nebo kompost?
Jinak tam planuju dosypat jeste keramzit, skorapky a promixovat to se slepicincema nebo guanem.....
Zdar lidi, mam pro vas hodne stupidni dotaz, tuto sezonu hodlam pestovat v lese, bydlim na vesnici takze flek no problem, no neni to uplne vlese spis taky smiseny les kde je ve mozne, mam dobre misto ale lamu si hlavu, myslite ze kdyz treba vykopu jamy 30l do toho dam substrat napr light mix, ale nebudu tam davat hned kytky, jakoze 4 tydny priklad nez predpestuju v kvetinaccich malych tak muzu do tech mych jam dat substrat uz ? ja to myslim tak ze pokud se ty ziviny nebo co nic nestanu vite jak to myslim, hodim do jam substrat a za 4 tydny napr tam hodim sazenicky? Tudiz uz to budu mit pripravene a jen prijdu a hodim tam kytky, sory za prodlouzeni ale nwm jak jinak to vysvetlit, dik za odpoved, nemuzu si dovolit mit doma hlinu tak proto tento stupidni dotaz.
V lese je dobre pridat kolem kytek trochu vapna,ted je pomalu vhodny cas. Loni jsem na tri kytky vapno nedal,tri samci,stejna semena o kus dal,ale s vapnem,tri holky. Mozna nahoda. Jeste stradam celou zimu z vysavace chlupy z kocky,kterou mam doma,rozhazim kolem a zadny problem se zveri. At se dari.
Zdravím, chci se zeptat, jaký máte názor na univerzální substrát z penny(jel jsem v něm minulý rok ve skleníku..a je to taková půda i s rašelinou, takže jsem nemusel dávat ani keramzit a šlo to v něm krásně). Tenhle rok bych to viděl asi tak, že bych vykopal díru, do spodu dal kravský hnůj a na to tuto zeminu. Co na to říkáte?
UNIVERZÁLNÍ SUBSTRÁT*
20 l | s vysokým obsahem
organických látek |
pro pěstování
okrasných rostlin |
vhodný i pro
pěstování v truhlících
nebo mobilní zeleň
v kontejnerech.
čus, potřeboval bych poradit mám zahradu která vede podél betonového plotu a ve vzdálenosti cca 2 metry podél plotku je stále mokrá hlina , když více prší tak je to tam fest podmočené a to já nechcu tak se ptám co do hliny přimýchat ? něco za rozumnou cenu. ... díky
Původní příspěvek od chuta čus, potřeboval bych poradit mám zahradu která vede podél betonového plotu a ve vzdálenosti cca 2 metry podél plotku je stále mokrá hlina , když více prší tak je to tam fest podmočené a to já nechcu tak se ptám co do hliny přimýchat ? něco za rozumnou cenu. ... díky
To vypadá na pěknou makačku, vykopat do hloubky hlínu, nasypat štěrk s pískem, položit a vyspádovat drenážní trubky ať má přebytečná voda kam odtýkat,opět zasypat hrubším štěrkem a pak tam navozit dobrou zeminu a můžeš zkusit zasadit...
Náhoda je příjemný polštář k odpočinku pro všechny,kteří by chtěli vše to božské,naplněné smyslem a ukazující cíl,z kosmu vyloučit,a to ve prospěch jalové myšlenky,že vesmír postrádá účelné uspořádání a že vznikl sám ze sebe. H.FRITSCHE
nechci to najednou ?) stačí tam když při každém rytí něco přimíchám ale písek nebo štěrk a myslíš že tam budou potřeba ty trubky? přece když tam dám štěrk tak voda proteče skrze něj a hlinu níže a tam už me nebude vadit
Původní příspěvek od chuta nechci to najednou ?) stačí tam když při každém rytí něco přimíchám ale písek nebo štěrk a myslíš že tam budou potřeba ty trubky? přece když tam dám štěrk tak voda proteče skrze něj a hlinu níže a tam už me nebude vadit
Zdravím
Kup si květináče zahrab je do země naplň vlastním substrátem a hotovo.Než se s tím přerývat,pískovat,štěrkovat a kdoví co eště s nevalným výsledkem...nevím no...
Zdárek
po trávě se nechodí po trávě se směje
Základní pohyb všeho stvoření je prostý:tam a zpátky
dobrá rada,ale si trošku nerozumíme je to zahrada to znamená že jí chci normálně traktorem orat není to jen na ganju ,ale i na nějakou dobrou zeleninku