Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím,mám větší problém s listy za každou radu budu vděčný kiti jsou 30 12/12,model chronic,teplota den 26-30,noc 20-22,hlína light mix a ve spod keramzit který jsem zapomněl vyprat,ph snad 6 měřeno akva kapkami,hnojím hesi bloom dle návodu,už jsem zkoušel prolívat vodou,nehnojit,přesadit,zalívat jinou vodou,nechat vyschnout,zase zalívat naopak víc a zatím bez úspěchu.Některé jsou na tom hůře některé jsou naopak skoro zdravé.
Původní příspěvek od lopata Zdravím,mám větší problém s listy za každou radu budu vděčný kiti jsou 30 12/12,model chronic,teplota den 26-30,noc 20-22,hlína light mix a ve spod keramzit který jsem zapomněl vyprat,ph snad 6 měřeno akva kapkami,hnojím hesi bloom dle návodu,už jsem zkoušel prolívat vodou,nehnojit,přesadit,zalívat jinou vodou,nechat vyschnout,zase zalívat naopak víc a zatím bez úspěchu.Některé jsou na tom hůře některé jsou naopak skoro zdravé.
No mě to přijde jako nedostatek hořčíku, dusík to asi nebude...
Ahoj, dík za reakci vodu mám ze studny poslední dobou jí nenechávám odstát točím si jí rovnou teplejší cca 20c.Už zkouším zalívat jednu kiti neperlivou minerálkou nikde jsem čet že by to mohlo pomoc zatím ale nic.Nevíš jakým preparátem bych ho zkusil přidat ten hořčík?
Původní příspěvek od lopata Zdravím,mám větší problém s listy za každou radu budu vděčný kiti jsou 30 12/12,model chronic,teplota den 26-30,noc 20-22,hlína light mix a ve spod keramzit který jsem zapomněl vyprat,ph snad 6 měřeno akva kapkami,hnojím hesi bloom dle návodu,už jsem zkoušel prolívat vodou,nehnojit,přesadit,zalívat jinou vodou,nechat vyschnout,zase zalívat naopak víc a zatím bez úspěchu.Některé jsou na tom hůře některé jsou naopak skoro zdravé.
Zdarec,ještě jsem v boxu našel lino,kterým jsem měl podloženej větrák..Myslíte si,že by to mohl způsobit takovej kousek cca 10cm čtverečných?Než se ten box pokusím vrátit,tak bych chtěl vědět,že je to stopro tím boxem.
Původní příspěvek od Cham* Zdarec,ještě jsem v boxu našel lino,kterým jsem měl podloženej větrák..Myslíte si,že by to mohl způsobit takovej kousek cca 10cm čtverečných?Než se ten box pokusím vrátit,tak bych chtěl vědět,že je to stopro tím boxem.
Tak to asi budeš muset otestovat, ale tak malému kousku lina bych nepřikládal význam. Také jsem měl v boxu jedno kolo linoleum na podlaze, sice jsem ho nakonec vyhodil, ale to z toho dúvodu, že se pod ním zadržoval bordel a ten pak plesnivěl.
A jak to teď vypadá s tvejma kytkama.. předpokládám, že už jsi je přestěhoval, pozoruješ nějaké zlepšení?
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
Tak myslíš,že to mám ještě zkusit bez toho lina..kytky se zatim nemění jen jsem je vyndal z toho boxu. Dnes jsem chtěl postavit ten ligh a našel jsem tam to lino,tak se chci poradit jestli to mám ještě zkusit v tomto nebo ne..
Původní příspěvek od Cham* Tak myslíš,že to mám ještě zkusit bez toho lina..kytky se zatim nemění jen jsem je vyndal z toho boxu. Dnes jsem chtěl postavit ten ligh a našel jsem tam to lino,tak se chci poradit jestli to mám ještě zkusit v tomto nebo ne..
Shrnu:
Tak lino mělo 10x10cm, kolik zakrývala noha ventilátoru, navíc byl určitě na podlaze tak ho trochu stíní listí kytek. Světelná expozice lina bude malá a zrovna tak případná emise nežádoucích látek. Ten box je přeci jen přímo pod vlivem záření emitovaného výbojkou tam ty emise budou v mnohem vyšším množství.
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
Původní příspěvek od lopata Ahoj, dík za reakci vodu mám ze studny poslední dobou jí nenechávám odstát točím si jí rovnou teplejší cca 20c.Už zkouším zalívat jednu kiti neperlivou minerálkou nikde jsem čet že by to mohlo pomoc zatím ale nic.Nevíš jakým preparátem bych ho zkusil přidat ten hořčík?
Těžko říci, hořčík je přítomen v klasické kohoutkové vodě. Neznám přesné složení Hesi hnojiv, předpokládám ale že ten hořčík neobsahují
(třeba hydroponická hnojiva GHE, AH jsou dělána pro destilku tak obsahují všechny prvky).
EC tvé studniční vody? (pokud máš konduktometr)
Je taky možné že tvoje studniční voda je chudá na hořčík a má hodně vápníku. Záleží na lokalitě, každopádně před jakýmkoliv použitím bych si nechal udělat chemický rozbor vody (krajská hygienická stanice, či nějaká jiná akreditovaná laborka, případně šikovný chemik - stačí jednoduchá titrace vápníku a hořčíku chelatometricky).
Jak upravuješ pH?
Raději bych přešel na obyčejnou vodu z kohoutku, která musí splňovat určité limity v obsahu vápníku a hořčíku. Nechat aspoň 24h odstát, upravit pH kyselinou fosforečnou.
prosim pomoc mám critical + cca měsíc na růstu všechny kytky až na jedu jsou v pohodě ta jedna žloutne nevím vůbec proč má stejné podmínky i zálivku jako všechny ostatní neví někdo co s tim?
Jinak ten jejich popis to psal zase antichemik, když napíšou magnesium a následně vápník, tak buď všechno latinsky nebo česky, tedy hořčík/vápník či magnesium/calcium.
No nic, to jenom moje profesní deformace
Tak pokud mají hnojky i hořčík, tak má půda špatné pH...
Možná jsem to napsal blbě ta voda ze studny nám teče doma z kohoutku je kontrolovaná.Ph neupravuji podle toho testu má ph 6 což by mělo být v poho.Půdu mám plagron light mix jedině že bych si to ph v té půdě zkazil sám nebo ten keramzit který jsem nepropral.