Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím všechny, chtěl bych Vás poprosit zda nevíte čím může být toto žloutnutí listů a skvrny na nich. Když jsem zaléval první várku kokosu, do kterého byly rostlinky v rockwoolu přesazeny, žádný problém nebyl. Poté co jsem přesadil do většího přestaly rostliny růst a začali takto žloutnout a kroutit listy. Konečky listů na Edovy jsou seschlé a listy mají fleky. Čím to může být?
Odp. 1,
Kokos sem pufroval v neupravené vodě rovnou z kohoutku, takže ph 7.5, možná je to tím. Když sem si to potom uvědomil, prolil sem rostliny pořádnou porcí upravené vody, trochu se to zlepšilo, rostliny začali růst, nové výhonky vypadají zeleněji ale lístky jsou pořád nažloutlé a zkroucené.
Odp. 2,
Jak všichni víme, vypadá to trochu jako náznak přelití, jedu poprvé ve 100 % kokosu a nevím přesně jak zalévat. Nechával sem ho ale proschnout a květiny jen zvadly, takže tím bych řekl, že to není.
Odp. 3,
Možná málo hnojiv? První zálivka byla čistá, druhá už o ec 0,7 mS a další 1 mS, takže tu bych taky vyřadil.
Budu moc rád za každou aspoň trochu podloženou radu. Díky
Špatný Phčko zkus ho stlacit pod 6 i kdyz me to krasne rostlo na 7 a ten kokos není na out ideal rychle vysycha. Ve foliaku skleniku to ale funguje ok tam je vyssi vlhkost ja měl kytky tam předloni v květinačích a parada. Byly tam az do začátku července a pak šly do hlíny řízlý kokosem.
No,měl jsem taky WW v cocosu, 2 měsíce rostla asi do 20 cm výšky,potom se zastavila a začla žloutnout,dnes,po 4 měsících jsem ju vyhodil.Nevím čím to je,ph sem neměřil.
Původní příspěvek od doxenon Miravlak: Tady máš ještě foto toho mýho již jednou nakvetlýho hybrida :-), dole zmutovaný listy (tříčepele) vypadá to jak nějakej salát a podívej jak se rozjela, vršky krásně narůstají.
Původní příspěvek od sw3ap No,měl jsem taky WW v cocosu, 2 měsíce rostla asi do 20 cm výšky,potom se zastavila a začla žloutnout,dnes,po 4 měsících jsem ju vyhodil.Nevím čím to je,ph sem neměřil.
Testoval jsem jednou takhle kokos... Od Groyou... Slisovaný dehydovaný...
Takže do 50ml vody s pH 6.3 jsem dal trochu kokosu aby lehce plaval změřil pH = 5.5
Ten samý postup, upraveno pH, hydroxidem draselnym pH 6.8 = výsledné pH 5.5 , poslední pokus pH 7.5 výsledné pH = 5.5
Poznatky, pokaždé byl použit nový vzorek kokosu.
Další poznatek, prolil jsem 5 litrů vody 0.5L kokosu výsledné pH 5.5 zdrojové pH bylo 6.3 .. hoši kokos neřešte, ten to zná...
Zdravím,pár dní z5 byla kytka OK ale ted se to začíná nějak kroutit a naskočili flíčky na listech..čím to může byt?co sem se tak díval tak nejspis nedostatek dusíku nebo vápníku?...
Původní příspěvek od miravlak Zdravím,pár dní z5 byla kytka OK ale ted se to začíná nějak kroutit a naskočili flíčky na listech..čím to může byt?co sem se tak díval tak nejspis nedostatek dusíku nebo vápníku?...
Přikláním se k doxenonovi. Ph bude příliš vysoké a kůli tomu tam bude i nedostatek vápníku.
Taky je vydět, že ti zeleň prodělala šok z výkyvu teploty.
Zkontroluj ještě kořeny, srovnej ph a pak teprve zahnoj