Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Hoj týpci,
tak jsem debil a prostě mi ten výživovej problém nejde vyřešit. Už jsem tedy přešel z Plagron Alga grow na Cocos A+B a kytí zajásaly, ale zloutnutí se úplně nezastavilo. Subtrát tedy kokos + perlit. Teď dávám 1,6 ml A složky + 1,6 ml B složky. Podle nějakých jejich tabulek jsem si spočítal, že EC který tam leju by mělo být okolo 1,4 (počítáno i s vodou z kohoutku, která má asi 0,35). pH leju zhruba (pH kapky) 5,6 a ven teče zhruba 5,9. Viděl bych to na nedostatek fosforu (červené stonky), možná v kombinaci s nedostkem draslíku...nebo jsou přehnojené? Na těch dvou nejbídnějších kytkách se těžce podepsaly pH problémy, jež jsem měl na začátku, pochybuju, že to ještě nějak solidně rozdýchají, ale co ten zbytek? Kdyby měl někdo chvilku, tak prosím mrkněte a napište mi svůj názor. http://www.uloz.to/8458496/kytiproblem-zip
Původní příspěvek od The Chemical Hoj týpci,
tak jsem debil a prostě mi ten výživovej problém nejde vyřešit. Už jsem tedy přešel z Plagron Alga grow na Cocos A+B a kytí zajásaly, ale zloutnutí se úplně nezastavilo. Subtrát tedy kokos + perlit. Teď dávám 1,6 ml A složky + 1,6 ml B složky. Podle nějakých jejich tabulek jsem si spočítal, že EC který tam leju by mělo být okolo 1,4 (počítáno i s vodou z kohoutku, která má asi 0,35). pH leju zhruba (pH kapky) 5,6 a ven teče zhruba 5,9. Viděl bych to na nedostatek fosforu (červené stonky), možná v kombinaci s nedostkem draslíku...nebo jsou přehnojené? Na těch dvou nejbídnějších kytkách se těžce podepsaly pH problémy, jež jsem měl na začátku, pochybuju, že to ještě nějak solidně rozdýchají, ale co ten zbytek? Kdyby měl někdo chvilku, tak prosím mrkněte a napište mi svůj názor. http://www.uloz.to/8458496/kytiproblem-zip
Hoj , koukám že některé se pěkné daly do kupy .. jinak já bych řekl že fosfor jak jsem ti již ríkal.
Ohledně těch stonku já bych byl v klidu , myslím že to je genetikou , taky mám fialové
Ahoj, potřebuju poradit. Na listech se mi objevily takove fleky velikost cca 0,5-1cm, působící jako prach. Mám tušení, že by to mohla být plíseň. Jsem ve 35 dni květu, palice zatím nejsou zasaženy, proto se mi už nechce aplikovat nějaký postřik. Máte s tím někdo zkušenosti, jestli má nebo nemá cenu to něčím postřikovat. Mám strach aby se to nějak nepříjemně nerozjelo..... Foto dodám. Díky
Původní příspěvek od FialForever Ahoj, potřebuju poradit. Na listech se mi objevily takove fleky velikost cca 0,5-1cm, působící jako prach. Mám tušení, že by to mohla být plíseň. Jsem ve 35 dni květu, palice zatím nejsou zasaženy, proto se mi už nechce aplikovat nějaký postřik. Máte s tím někdo zkušenosti, jestli má nebo nemá cenu to něčím postřikovat. Mám strach aby se to nějak nepříjemně nerozjelo..... Foto dodám. Díky
Jo, přesně ono. Máš s tím osobní zkušenost, můžeš mi poradit co s tím v takové fázi. Vypadá to, že to teprve začína, má to cenu postřikovat? Nechci aby to postihlo palice.
Původní příspěvek od FialForever Jo, přesně ono. Máš s tím osobní zkušenost, můžeš mi poradit co s tím v takové fázi. Vypadá to, že to teprve začína, má to cenu postřikovat? Nechci aby to postihlo palice.
postrik uz nema cenu , zkus postizeny mista ostrihat a umyt skrin a hlavne snizit vlhkost no takze treba pridat dalsi vetrak ??
Pridam ilustracni foto, at jde videt v jakym to je stavu. Myslis, ze to muze prejit na palice, jake jsou dalsi faze postizeni? Ofuk jsem hnedka pridal, snad to tomu trochu pomuze. Diky za reakce.
Zdravím,
mám tady dvě rostliny (jsou ze semen, které dostal kámoš k nákupu z jednoho shopu). Já si je chtěl nechat na venek a tak jsem je dal růst do "boxu" jsou v hlíně (Grow-mix), zalévané a kropeny odstátou vodou, svítí na ně dvě zářivky (2*18W a to periodou 24/0).
Problém: nejstarší listy se začínají kroutit a schnout následně se začnou ukazovat skvrny (viz foto) za kvalitu fotek se omlouvám, mám po ruce pouze mobil.
Můj názor: FAQ jsem pročítal a uvažoval jsem nad spálením světlem a problémem s teplotou ale spálením o zářivky? a teplota v boxu je stálá 20 stupňů C
Původní příspěvek od Tommy Alchy Zdravím,
mám tady dvě rostliny (jsou ze semen, které dostal kámoš k nákupu z jednoho shopu). Já si je chtěl nechat na venek a tak jsem je dal růst do "boxu" jsou v hlíně (Grow-mix), zalévané a kropeny odstátou vodou, svítí na ně dvě zářivky (2*18W a to periodou 24/0).
Problém: nejstarší listy se začínají kroutit a schnout následně se začnou ukazovat skvrny (viz foto) za kvalitu fotek se omlouvám, mám po ruce pouze mobil.
Můj názor: FAQ jsem pročítal a uvažoval jsem nad spálením světlem a problémem s teplotou ale spálením o zářivky? a teplota v boxu je stálá 20 stupňů C
No jasně,
kohoutková voda je zásaditá, pH vyšší jak 7.
Pokud máš k dispozici destilku či dešťovku (ne ze studny) tak ty mají pH mírně kyselé okolo 6-6,5 (ale pořád nedostatečný, hlavně tuto hodnotu nebudou moc držet a je to velmi slabá kyselina, což nebude stačit na úpravu pH tvé půdy opět do normální stavu okolo 5,7). Výhodou je to že mají nízké EC, případně ředit s vodovodní vodou v poměru 2:1 (záleží jaký máš hnojiva, jestli obsahují vápník, který je přítomen v kohoutkové vodě).
Každopádně si sežeň akvarijní kapky v rozmezí pH 5-7 a kyselinu fosforečnou na úpravu. Případně tužkovej pH metr (mám teď kontakt na borce z Brna co je prodává za 400,- a fungují spolehlivě, možná k tomu dodá i pufry na kalibraci - na to se ještě poptám).
Pokud neseženeš fosforku tak si můžeš nechat poslat od GHE pHdry.
pH je základ pro kvalitní pěstování, ovlivňuje příjem hnojiv, atd.
Hledat, hledat a opět hledat .
EDIT: A 24/0 je zbytečný, takže aspoň 20/4 či ještě lépe 18/6 (tolik světla dostanou na letní slunovrat 21.6. - přirozeně je to nejdelší fotoperioda).
Zdar lidi, Mám dotaz ohledně listů. jsem 25 dní v květu(SoG). cca 1,5l kvetniky, Zemina-Plagron roality mix, Hnojim Od druheho tydne Plagron-bloom A postupně zvyšuju dávky a ještě jsem dávál Phytamin 3x, Zalívám filtrovanou vodou cca pH6. Vlhkost mi lehce lítá. za svitu 30% v noci pak kolem 50%. Model White russian,250w slunce. No a zdá se mi že holkám chybí dusík....zajímá mě co si o tom myslíte? předem díky za rady a nápady?