Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
mam dva 2 vyvodove startery a 2 trojvyvodove tlmivky,2xkondik a 2*son-t. Dalo by sa to nejako zapojit trebars na 1tlmivku alebo iba na jeden starter? Pretoze ak zapojim kazde osobitne do jednej zasuvky,tak ide iba jeden komplet.Co s tym?
Chcel by som ťa požiadať o radu.
Nedávno sme rozoberali jednu svetelnú reklamu. Bola plná neónov
a ešte toto:
Vec č. 1: asi 30 cm dlhé, 5 vysoké
HIGH VOLTAGE TRANSFORMER
PRIM: 235 V, 50 Hz, 1,4A, 165 W
SEC: 4000-0-4000V, 37mA, 280VA
vstup: N, zem, L
výstup: 2 hrubé vysokonap. káble.
Mám tento hread prečítaný na 80% a myslel som, že je to tlmivka, zmiatlo ma to PRIM a SEC!
Mám v pláne postaviť si box 150W SON T PIA, a chcem sa opýtať,
či to viem na niečo využiť.
Vec č.2: asi 20 cm dlhé, 5 vysoké, TRANSFORM NEON
PRI: V230, HZ 50, A 0,65
SEC:KV 1,5-E-1,5 MA37
cau mam problem koupil jsem si vybojku philips sont-t pia plus,tlumivku philips s 3 vyvodama a starter zrm 6-es/b 100-400 220v.a neumim to zapojit skousel jsem to podle schemat uvedenych tady i na tech co jsou na starteru a tlumivce.kdys to zapojim tak pořad neco šusti ale žarovka ani neblikne.vse je nove koupene v elektru janca prosim o pomoc celkem to spjecha dik
zapoj na tlumivce jen dva dráty, já mám tu samou kombinaci, ale jiný startér. Co máš za dráty??? Banální chyba je někdy právě v dotažení drátu a lampy!!!!!
Vyfotit to fak nejde ,protože já to mám , ještě pres stykč a pojistku .Navíc to mám na liště z boku skříně , a podle toho bys už vůbec nevěděl co s tím. V podstatě to je jednoduché zapojení, jdi drát podrátu a objevíš chybu, nebo tu dej nákres jak to máš, Určitě máš něco přehozené, ale takhle na dálku to je těžko radit, spíš to vyfoť ty.
Něco sem tu našel o tlumivce se třemi vývody, ale nic konkrétního sem bohužel nenašel... (mnoho druhů zapojení, ale kdo se v tom má vyznat, když nejsem elektrikář...)
Dneska mi přišly(pro mojí výbojku):
Tlumivka,Startér,Kondenzátor Tlumivka
Layrton 70W (made in spain)
230V 1A 50Hz "Lambda"0,38 tw130 "3úhelník"t65
pak sou tu nějaká zapojení (vyfotím)
a dole je:
C=12microF 250V "lambda" = 0,95
pak jsou očíslované 3 kontakty (beru to zleva):
4,2,mezera,1
Startér
IGNITOR TRZ 10
NaH/HPS: 35-50-70W
UVN - max. 2500V
I=1,5A
U=220-240V 50-60Hz
a použití od -30 do +100 stupňů Celsia
kontakty:
B,LP,N
B=zem?
LP=fáze?
N=nulák?
toos: To druhé schéma na tlumivce (to vpravo), schéma na zapalovači i ta dvě zapojení v odkazech jsou v podstatě jedno a totéž, liší se jen v označení svorek. V tomhle zapojení máš označení shodné se zapalovačem, takže ho kdyžtak použij.
B = vývod č.4 z tlumivky
L(LP) = vysokonapětový kabel ke středovému kontaktu objímky
N = nulák (zapojit do zapalovače a na závit objímky)
Do vývodu č.2 tlumivky přijde připojit fáze
Jo a to 12mikro na tlumivce je jen informativního rázu, aby zákazník bez hledání hned věděl, jaký bude potřebovat kondík... V tlumivce samotné kondenzátor obsažen není. Ten třetí vývod je určen pro speciální zapalovače, kdy se využívá část indukčnosti tlumivky k zesílení výstupního napětí, tam pak platí to první schéma, co je nakreslené na tlumivce.
4toos: kondík pripojíš na fázový vodič a nulák, ešte pred tlmivkou. Polarita na kondíku samozrejme nieje vyznačená kedže v sieti je napätie striedavé. Takze sa ani nepokušaj tam dávať polarizovaný kondenzátor lebo bude ohňostroj.
Inac obrazok ako a kde v obvode ma byt zapojeny kondik mas tu: http://grower.cz/home/potw.php?action=show&photoid=7656
pánové předem se omlouvám že sem debil a neumim pouzit HLEDANI nebo neumim cist ale mam v planu 4x25W Narva Oceanic colour zářivky. jsem naproste amater a ani s elektrikou a nejakejma drátkohejblatama si vubec nerozumim..ale..co vsechno jeste budu potrebovat koupit/udelat k tomu, aby mi to chodilo tak, abych to mohl "nejak" píchnout do zdi a proste a jednoduse svitit..? dííííkz
*-jestli máte někdo s tadytěma speciálníma akvaristickejma zářivkama zkušenosti,můžu mít pár otázek přes PM?? děkuju moc O
Já sem pako...
sme měli elektro stavebničky, kdysik před X lety a to bylo na zhruba těch 12V
Tam bylo + a -
Na to jsem zapoměl, že v síti asi těžko najdu + a - ...