Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
ja sem predevcirem koupil EC meter Truncheon, na ebay.co.uk za 21 liber (800 kc) i s postovnym. neni potreba zadna kalibrace, automaticke on/off, jede na 3 baterie. k nahlednutiTADY
__________________________________________________________________________________
- K tomu, abys žil svobodne a štastne, musiš obětovat nudu. Neni to vždy snadná obět’-
takze kdyby nekdo mel zajem o ten truncheon, tak cena za kterou to mel cajovniuk je fakt exlusivni, je to novy a proste 21 i s postovnym, a jak sem koukal tak postovny do cr je jen o neco drazsi takze za 25 liber je to nadhera, jeste ted kdyz kurz libry jde dolu. ebay link zde
takze nevahejte a kupujte, asi si koupim jeste jeden
Původní příspěvek od Mičurin 666 Jak píšu ve svém threadu, pořídil sem od Klecky Hanna Grocheck combo (HI981405N).
Nyní něco informací o tomto přístroji převzaté z webu prodejce:
Perfektní měřící přístroj pro neustálé sledování hodnoty pH a EC (Electro conductivity - elektrická vodivost) v živném roztoku pro vaše rostliny. Měřící elektroda je na delším kabelu a tak můžete mít tento přístroj na viditelném místě poblíž nádrže. Kalibruje se manuálně a automatická kompenzace teplot od 5°do 50°C zaručuje ještě větší přesnost měření.
Rozsah: 0,0 - 14,0 pH; 0,0 - 9,99 EC
Přesnost: ±0,2 pH; ±2% EC
Rozměry: 165 x 110 x 35 mm
Váha: 300 g
Můj vlastní komentář:
Přístroj přišel v nenápadné krabici. Popravdě sem čekal u takhle drahý srandy trochu výtvarně zpracovaný obal. Po otevření vyskočí pufrovací balíčky na Ph 4, Ph 7 a Ec a malý šroubováček. Dále je tam jakési potvrzení o provedené kontrole přístroje, záruční list se sériovým číslem a návod. Zde ale nastává problém, který mě osobně trochu sere a kazí tak dobrý celkový dojem. Všechny dodané dokumenty jsou totiž v němčině. Dodavatel se neobtěžoval vybavit měřák ani anglickým návodem, se kterým už bych se dokázal seznámit a stačil by mi. Prodejce se navíc neobtěžoval vybavit přístroj návodem českým, což je fatální chyba, když si vzpomenu, že sem český návody dělal i na takový kraviny jako média nebo baterky (ne protože by se mi chtělo, ale protože to vyžaduje zákon). Německy umím asi jako nepravidelný žák dvojice Karl und Egon von Lekce německého komunálního humoru "Alles Gutte", takže můj pohled na divoká německá slovíčka způsobil akorát další zmatenost. Nemluvím ted o základních funkcích, které při troše dobré vůle a pozornosti dokáže každý rozeznat sám, ale třeba takový informace o pravidelné údržbě, kalibraci atd, což je pro správnou dlouholetou funkčnost takovýho zařízení asi nejdůležitější věcí.
Když odhlédnu od tohoto nedostatku je combo měřák moc fajn věc. Kabely se sondama sou dostatečně dlouhý (asi 1,5 - 2m), kabel napájení je cca 3m dlouhej. Veškerý ovládání spočívá pouze v ponoření sond do roztoku a kouknutí se na displej. Na změny PH i Ec reaguje v řádu vteřin. Rozlišení displeje Ph na 1 desetinné místo, u EC na 2 desetinná místa.
Řekl bych, že při ceně 5700 by si určitě někdo mohl dát práci návod přeložit, ale to už je boj prodejce a dodavatele, protože jestli se to rozbije, není díky tomu téměř možný zamítnout reklamaci. Což doufám nebudu nikdy potřebovat ;-) Pokud máte zájem o kvalitní přístroj umožňující soustavné měření a váš rozpočet neskýtá cca 8-12tis na profi značku Milwaukee, bude Hanna tou správnou volbou. Jen se musíte vzdát automatické kalibrace (neplést s teplotní kalibrací, tu Hanna umí), kterou ale zase nebudete dělat tak často ;-)
Cau, prosim te, pouzivas ten zemiaci kolik aj pri kalibracii? Kalibrujes ho kazdy mesiac? Uz mas dost dlho ten merak, nezbadal si ci sa rozladuje hodne?
ja sem majitelem checkeru a distu 4 dist jsem nekalibroval tak rok.....pak sem to cvicne zkoukul a ukazoval presne checker kalibruju tak jednou za 3 mesice a vzdy se rozhodi tak o desetinu.......merim tak jednou dotejdne cca 16 bubalku.........jinak kupoval sem to tu..........http://www.thermofisher.cz/eshop/hl...metry_hanna.htm
to.loofan mam ph metr salinger uz 2 roky a tez jsem na konci s kalibraci.jeste chvili a budu muset koupit novou sondu,a jak pises stoji okolo1500kc..ec mam obyc.adwu a slape bez problemu
Ahoj lidi, momentálně váhám jestli si mám koupit Adwu nebo Essential (Hydrogarden), najde se nekdo, kdo by si byl temer jisty, ze jedna varianta je lepsi nez druha? Moje growy jsou pro prdel a velmi male, takze nechci utracet hodne penez za meraky... a v growelectric maj tedka akci ze na nakup nad tri tisice davaj 4power hnojiva od Industrial, tak jsem si rikal, ze prave nejak zkombinuju oba meraky(ph, Ec) a snad i nejake ph- a budu mit do zacatku i hydro hnojiva
to:josef kolkik stojí sonda na slinger tak to nevim,ale většinou sou to 2/3 z ceny celého přístroje, jak u které značky.Já osobně vlastním SHARP PH-51 a sem sním naprosto spokojen,už šlape přes 4roky akorát sem loni musel koupit novou sondu.Třeba Adwy a Essenti... nemji výměnou sondu vubec,když přestane fungovat tak se hold musí koupit novej přistroj
Pepsin jsem nikdy nepoužíval a nevidím v to ani žádny smysl. Mám laboratorní elektrodu za 3000 kc. Z nerozbitného skla, protože sem už jednu levnou rozflákal. Nejde tak ani o PH metr jako o kvalitu elektrody. Zkalibruju ho jednou za 3 měsíce a víc neřeším. Samozřejmě je neustále v Kcl.
Jeste k tem Adwa, mam ph i ec, resi se tady ta vodotesnost.. je treba si stim trochu pohrat a kvalitni lepenkou zalepit vicko na baterky a u ec taky dirku na kalibrovani. Jako vzhledem k tomu ze je na to zaruka 24 mesicu tak bych se toho nebal.. za tu cenu
Zdravim potreboval by som radu.xem rozbehnut aero a potrebujem merak co bude 24 hodin vo vode.co vravite na toto.
Portable Aquarium 6 in 1 multi parameter Meter Monitor
The PH-TDS-EC-CF-TEMP Continuous Monitoring System Meter gives you the ability to monitor pH level, Total Dissolved Solids (TDS), conductivity (EC), CF and Temperature all at the same time. It features fast response probe and is easy to calibrate. This multi-parameter instrument tests for the most important factors in the growing environment. Calibration is quick. It is very reliable, stable and transportable. The operation is simple and comfortable. The values are readable within few seconds and usage is easier to handle than with droplet test and color chart.
Specification
Range:
PH:0.00~14.00PH EC:0.00~19.99EC
℃:-50℃~70℃ ℉:-58℉~158℉
CF:0.0~199CF TDS:10~19990ppm
Resolution:
PH:0.01PH ℃:0.1℃ ℉:0.2℉
EC:0.01EC CF:0.1CF TDS:10 ppm
Accuracy:
PH:±0.1 PH ℃:1.0℃
EC、CF、TDS:±2%F.S
Operating Temperature:0℃~50℃
Automatic Temperature Compensation:0℃~50℃
Power Supply:220/240 VAC to DC adapter or 4X1.5V(AG13)
Dimensions:155mm×86mm×22mm