Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
To je přeci jen na tobě, kdy svítíš já jsem v růstu svítil tak, aby mě to nerušilo když usínám, čili mi lampa spínala asi o půlnoci, jela do šesti a pak jsem měl klid, abych mohl usnout Jinak jestli tou možností myslíš nějakej spínač, tak na alze za 200 digitální topovej spínač. mají tam pak ještě analogovej, ale ten neber, ušetříš 50, dělá to hluk a neni to přesný. Tenhle má i svoji vnitřní baterku, že když ti vypadne proud tak stejně furt ví kolik je a spíná pořád přesně, že ho to nijak nerozhodí
Ne ne já myslím jestli je nějaká možnost jim přestat svítit přes den a začít svítit přes noc aby to nějak nevystresovalo kytky atd..jak co nejšetrnějš přehodit místo od 6:00 - 0:00 ... Na 18:00 - 12:00 dop...
Posouvej to třeba po hodině, to je asi nejméně stresový. Nicméně já když jsem to chtěl posunout, tak jsem prostě nevsvítil 18 hodin, ale jednou jsem jim svítil asi 25 hodin v kuse, abych dorovnal ten 7 hodinovej posun a nemůžu říct, že bych pozoroval nějaký pochybení na kytkách
No takže když to teď mám od 6:00 do 0:00 dneska to o půlnoci vypne a nechal bych to vyplý 18hodin a zapnul teda zejtra v 18:00 a nechal jet do 12:00 dopoledne a už to tak nechal tak by sem jim nic stát nemělo?
Potřebuješ to posunout o 12 hodin, to je docela dost. Jako podle mě, když jim dáš jednou 18 hodin tmu tak se určitě nepřepnou. Ale pokud to chceš udělat nějak méně stresově, tak to posouvej třeba obden po 4 hodinách a já osobně jsem posouval na druhou stranu - myslim, že je lepší svítit víc, než mín, aby si nemyslely, že je čas přepnutí čili za mě asi lepší nechat na to svítit 30 hodin a pak normální režim. Ale nevim, je to jen muj názor, posouval jsem to jen jednou, počkej si určitě na radu někoho zkušenejšího, ale já bych to udělal 30 hodin radši, než 18 tmu
Tak jsem je přehodil vypadá to že jim to vůbec nevadí...svítil sem teda 30h pak 6h tma ... a teď jedou přes noc ... 18/6 .. dneska je to 18.den
vypnul jsem CFL a rostou teď jen pod HPS .... rostou teď mnohem rychlejš
každopádně zdá se mi že jim něco je/chybí maj divný listy pokroucený .. zalejvám je jen vodou z kohoutku a podle mě je špatná a mohlo by to být tím... nebo stresem,výkyvama teplot x vysokejma teplotama .. fakt nevím .. možná budete vědět vy ? každopádně přepnutí na noční svícení se vyplatilo
Teploty teď - 29°C - den .... a 23°C noc ...(předtím sem měl den 32°C a 24°C noc.. takže bych řekl že pro teď je to lepší? :-D )
//Edit -- obě jsou už zastřižený a u jedný se mi to asi vůbec nepovedlo sem lempl a vyrostli tam takový dva retardovaný výhonky a rostou strašně pomalu nevíte co s tím teď ? fotku dám zítra ... (druhá kyti je bez problému... :/ )
21.den 18/6
Teploty: den 29°C ...noc 23°C
dneska jsem poprvý zalil s Playgron Grow
mohlo by to pomoct těm listům :/ přidávám fotky a na posledních dvou sem označil ty dva retardovaný vyhonky po zastřižení :/ tak nějak se to zpamatovává ale je to divný ... na druhý je to OK ... :-)
25.den 18/6
Teploty: den 32 - 34°C..noc 24°C
Slušný tropy se mi tam valej bohužel s tim asi v nejbližší době nic neudělám :/ .. ale zatim to roste hezky tak snad to tak bude i dál ...ale spíš asi ne... No nějak se to pokusim dojet
Dávám 4ml/L Plagron alga grow... Většinou obden někdy každej den docela to v tom vedru vysychá..leju jim vždycky 1litr... Odstátý vody s tim růstovým hnojivem
30.den přepnuto na 12/12
nandaná síť
momentálně svítím hpskou a cflkou květ
teploty: 34 - 35 °C přes den a 24 - 25 °C v noci
vlhkost kolem 40%
odtah jsem nakonec vyměnil za ten TT100 nasadil filtr a kvalitně zaboxoval a je docela klid
síť je cca 16 cm vysoko od zeminy
na fotkách je ještě CFL na růst ale už je vyměněná
a myslíš že je tam můžu dát za sebou jo ? jakože jedna hadice a v ní ten tt100 a kousek za něj ten vents jo ? nebudou se nějak prát mezi sebou ? :/ ... přemýšlím jestli nekoupit teda https://www.growshop.cz/katalog/det...-silent-m-125mm