Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zdarec G.majku -hlava ma pravdu!!! ale ja sem to delal malinko jinak: sem mel strach ze to zacne pozde kvist treba az vpulce zari tak sem zatmival od 10 srpna(prece jen v srpnu uz je kratsi den)zatmival sem asi tyden.12/12. a to tak ze sem si zjistil v kolik rano je svetlo(v 6h) tak sem kytky zakril v 6 vecer. a az sem se sel vecer spat kdyz uz byla tma tak sem kytky odkryl atim padem sem nemusel rano nic odkryvat a tim ze rano v 6 vylezlo slunko tak to bylo 12/12.zatmival sem pouze tyden ale to proto ze uz bylo min svetla a nemel sem strach ze to zase zacne rust,ale myslim ze kdybys chtel zacit zatmivat cervevec a driv tak bys musel zatemnovat po celou dobu kvetu. mejse. CERNOBYL
ne... musí mít pořád periodu květu... jakmile přestaněš kytka se přepne zpět na růst a to budeš koukat co to dělá za listový mutace atd... a to nemluvím o prodloužení celého cyklu o zhruba 2-3 týdny... musíš čekovat kolik je hodin světla... a to ještě zdaleka ne všechny odrůdy kvetou ve stejnym cyklu... proto je 12/12 optimální...
jeden tu na fore pisal :"Nezaleží na jakou dobu rostlinu zatemníte, nikdy sem neměl čas kytku po 12 hodinách přepnout. Dal jsem ji do tmy a az jsem přišel tak jesm ji vyndal na světlo. Maximálně tak 24 hodin udělal jsem to tak 3x. Rostlina změnila trošku barvu ale do týdne začala nahazovat blyzny a do zpětné fáze růstu se nedostala. Takže vím že režim zakrývání se nemůsí dodržovat. Pokud se kytka rozjede tak už i dojede."
Původní příspěvek od marek1308 jeden tu na fore pisal :"Nezaleží na jakou dobu rostlinu zatemníte, nikdy sem neměl čas kytku po 12 hodinách přepnout. Dal jsem ji do tmy a az jsem přišel tak jesm ji vyndal na světlo. Maximálně tak 24 hodin udělal jsem to tak 3x. Rostlina změnila trošku barvu ale do týdne začala nahazovat blyzny a do zpětné fáze růstu se nedostala. Takže vím že režim zakrývání se nemůsí dodržovat. Pokud se kytka rozjede tak už i dojede."
preto ma to zaujimalo či je niečo na tom pravda
Tak trochu to pravda je.. pokud na podzim nastatuješ tímto zpúsobem kytku do květu je velmi pravěpodobné, že se na rúst již nevrátí, neb délka dne s každým dnem klesá. Hodně záleží na genetice a tom jakou periodu ta konkrétní kytka ke kvetení vyžaduje.
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
Dotaz k zatemňování:
Jak dokonalé musí to zatemnění být? Když to přeženu, žádná skulinka nebo stačí přítmí? Lze to vyjádřit jako poměr mezi mezi plným osvětlením a zteměním, nebo v luxech?
Pro pochopení mého dotazu: Jiná bude situaci s plachtou na kroužkách, jiná na jezdicí kolejnici a úplně jiná přechodím-li silážní plachtu s reservou přes celý skleník, bednu nebo konstrukci. Asi se to bude taky lišit z hlediska účinnosti dle té které genetiky. Má s tím prosím někdo zkušenost a nebo odkaz? Předem díky
amper
Taky mensi amatersky dotaz...dopestujem outdoor nejaku dlhokvitnucu indoor genetiku a zacnem ju zatienovat dajme tomu mesiac a pol pred prirodzenym skracovanim slnecnej periody.Da sa finale kvetu cca dalsi mesiac a pol dotiahnut bez zatemnovania uz prirodzenym slnecnym cyklom?
26-03-2012 v 00:30 AM
zhuleny cap Stálý Člen
indor a outdoor venku mohu to drive zakryvat ??????
mam dve kytky schaman out mazar ind kytky jsou v kyblikach 40 l rostou moc rychle zasadil jsem je 1 dubna a uz ted jsou vysoke skoro 1 metr vubec to nechapu proc rostou tak rychle dokonce uz jsem je zastrihnul ale vubec to nepomohlo pokud to tahle pujde dal prerostou plot a to ja nechci a proto je chci zacit zakryvat treba uz zacatkem cervence takze bych mohl sklizet na konci srpna ale bojim se toho jestli tim neco neposeru kdyz kytky maji venku dobu sklizne zari rijen
prosim poradte zakrejvat nebo radikalne zastrihavat nebo nejake hnojivo vubec nevim
24-05-2012 v 21:07 PM
High Rumová víla
Re: indor a outdoor venku mohu to drive zakryvat ??????
Původní příspěvek od zhuleny cap mam dve kytky schaman out mazar ind kytky jsou v kyblikach 40 l rostou moc rychle zasadil jsem je 1 dubna a uz ted jsou vysoke skoro 1 metr vubec to nechapu proc rostou tak rychle dokonce uz jsem je zastrihnul ale vubec to nepomohlo pokud to tahle pujde dal prerostou plot a to ja nechci a proto je chci zacit zakryvat treba uz zacatkem cervence takze bych mohl sklizet na konci srpna ale bojim se toho jestli tim neco neposeru kdyz kytky maji venku dobu sklizne zari rijen
prosim poradte zakrejvat nebo radikalne zastrihavat nebo nejake hnojivo vubec nevim
a máš je na balkoně nebo venku?To bys pak tu kytku mohl zasadit do zemně.
mam je venku na zahradce a a hned vedle mam velkou garaz kde je muzu schovavat aby driv vykvetly ale jde mi oto jestli tim neco neposeru kdyz doba sklizne je zari rijen
jinak ohybani znam ale moc se mi dotoho nechce