Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nebyl by to problem pomoci stahovacich ''rolet'' teda spis nejakyho platna na jezdci. Ovsem tyto motorky pracuji tusim jen na 230V s mensim vykonem by to asi neslo utahnout.
Dalsi moznost bych videl v obic roletach-jejich obraceni je pomocí ''snurek'',ktere by utahl i motorek napriklad z auticka.Pote by stacilo uz pouze nainstalovat casový spinac a hura na to.
VIm neni to zadna slava, ale kdyby se to nejak vychytalo mohlo by to byt funkcni.
myslim ze mas dost kruty napady marashi to si zaslouzi k+
a myslim si ze by nemel byt takovy problem pro vetsinu lidi mit greenhouse u rozvodu el. proudu tedy ne pro ty ketri bydli v rodinych domech.. jelikoz otec a matka vlastni firmu na vyrobu garazovych vrat a roletovych systemu tak si troufam tvrdit ze to neni nejlepsi napad z hlediska financniho... jen tezko se vam do rukou dostanou rolety o velikosti vhodne na greenhouse to je 1. vec a druha je instalace... neni to sranda a od firmy byste si asi nenechavaly nainstalovat horizontalni roletu nad sklenik.. myslim ze by se jim to moc nezdalo.. takze rolety bych vynechal
myslim ze by tam asi najlepsie bolo dat aj autobateriu na motorcek a solarny panel na dobijanie autobaterie. videl som v niakom katalogu, myslim ze conrad solarne panely. bolo to na zimu aby nemali auta problem pri startovani. keby sa ich dalo paralerne viac tak by nebol problem s energiou (no ale pre minimalizacia nakladou bude lepsie ked ju budes dobijat doma = riziko ze sa ti uplne vybije a par dni to nepojde).
hydraulika bude urite draha a urcite pojde na 220. neviem si predstavit motor nahydrauliku na 12V.
zrkadlo ako reflektor je moc napadne. skor ten mylar.
ALCOOL: já chápu že se tady snažíte postavit skleník, ale nechápu co těm kytkám, když nepočítám teplotu vylepšíte..když ty sativy kvetou někdy do prosince tak ti skleník bez vytápění bude na howno...
mozna ze by to slo udelat tak aby krajni strany byly zatemneny a svetlo by bylo jen kdyz sklunce prochazi nad sklenikem... takze kdyz prejde tak je venku proad svetlo ale ve skleni,u uz by s mohlo stmivat, nevim myslite ze by to bylo realny?
ahhaaaa už sem to pochopil:-) tady de o to že jim prostě zkrátíte růst a zatemněním přejdou na fázi květu...ALCOOL neva sem člověk tolerantní a uznávám svý chyby:-) to iq sem dělal ještě když sem nehuli takže ted to asi nebude mít tyhle hodnoty:-) páč sem tady nad tím 3 minuty přemejšlel jak že to vlastně míníte:-)
tož tak ogaři, prostém vidláckém rozumem sem došél k temu, že co venku nedokvete bez jakéchsi vymyšleností, to tam nepatří...tož to radší sméknu do skřině a hotovo.....
no a eště neco ogaři, já sem slyšél, že pré ty satývy, či jak temu říkáte, že rostó moc do véšky, tož to by mosél byt pařeňák jak sviňa, aspon 3 metry na véšku, a to by sósedi asi špekulovali na co máte na zahradě takové kolos, dyž na papriku a rajčata stačí metrosumdesát, a eště dyby po tém pařenáku jezdili v srpnu jakesi roletiska či co....
tož já kdybych neco takovéhu uhlídl u sóseda, tož mi asi v lebeni bude hučát jak v piliňákoch, a asi bych si myslél, že tam sósed pěstuje ten herojín nebo co to ti mladí dneska kóřijó....
Zdravím Maharsiho
Máš vyzkoušeno v praxi to zatemňování,chceš jet 12/12 celou dobu květu?Já sem pár kytek nutil do květu,nejlepší byl Jack Herrer.Po 14ti dnech na 12/12 kvet jak sviňa a už jsem nezatemňoval.Nestačí jen tropický sativy nabudit mnohem dřív do květu?Začít třeba v červnu,aby dostaly pořádný sluníčko?Pak bys nepotřeboval automat ,ale stačila by ti plachta přes skleník a 14dní pravidelných návštěv.
bum bambulé
teraz na tak napadlo ze budes pravdepodobne potrebovat 220V. n 12 nezozenies casovac. musel by si ho vyrobit a to neviem ako. islo by to spravit ako si pisal, na jenu stranu to natacat a z druhej to tahat. na tej plachte by mohli byt na kraji (v smere pohybu) niake ocelove gulicky (loziska???), ktore by behali v kolajnickach.