Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Elektronika a Technika » Hlučné Ufo ?? jak tomu zabranit ?? Airrock rockwool ??
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 2 3 4 5 6 »
Autor
Téma 
jipi
Stálý Člen

Karma uživatele jipi - 65% Pěstitelská

Příspěvek č. 49

cau,

ja som akurat tiez riesil a stale riesim svoju skrinu a napr. aj hlucnost

vec je taka ze vyrobcovia low-endovych ventilatorov ako je napr. moj (sunon 160m3) chcu stiahnut cenu na co najnizsiu, cize vyrobia zariadenie na hranici vykonu motora a vobec ich nezaujima hlucnost

takze pokial nemas problem znizit vykon ventilatora, t.j. nie si na hranicnej teplote, poradil by som ti skusit fakt jednoduchy napatovy delic napr. s 25w ziarovkou, ktoru zapojis do serie

vykon ventilatora sa znizi trebars na polovicu ale hlucnost na tretinu-stvrtinu

vykon ventilatora mozes jednoducho znizit na polovicu ked pred neho zapojis usmernovaciu diodu

Naposledy upravil jipi 18-02-2008 v 13:44 PM

Old Post 17-02-2008 v 18:34 PM
jipi je offline   Profil uživatele jipi   Find more posts by jipi   Foto galerie člena jipi   Click here to Send jipi a Private Message   Add jipi to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
The Pooh
Stálý Člen

Karma uživatele The Pooh - 95% PěstitelskáKarma uživatele The Pooh - 95% PěstitelskáKarma uživatele The Pooh - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 50

tak s rockwoolem to moc nevyso...sel sem se zepta na stavbu jestli bych si nemohl nejake zbytecky vzit...chvilku sem tam coural kolem..ale nemohl sem nikoho najit...jen ukrajinci a ti name koukali jak na vola...sel sem na stavbu a najdnou hlidac....co tam delam a co kradu!!!lolnez sem se snazil neco rict a vysoukat ze sebe alespon jedno slovo...mel u ucha telefon a volal name policajty...no to sem vubec necekal ze se mi muze stat...
poslal sem ho ...a sel sem pryc...takze mam po rockwoolu...kur*a nemate nekdo zbytecky?

Old Post 21-02-2008 v 15:15 PM
The Pooh je offline   Profil uživatele The Pooh   Find more posts by The Pooh   Foto galerie člena The Pooh   Click here to Send The Pooh a Private Message   Add The Pooh to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cix
Stálý Člen

Karma uživatele cix - 84% PěstitelskáKarma uživatele cix - 84% PěstitelskáKarma uživatele cix - 84% Pěstitelská

Příspěvek č. 51

citace:
Původní příspěvek od Calzone
Zkuste si koupit třeba takový to rockwoolové plato na řízky a tím omotejte to ufo, určitě to bud lšpí než deky, bundy apod věci. Ty mezery budou sice způsobovat jisté ztráty, ale výsledek budei tk odost lepší, protože ten rockwool ten hluk doslova pohlcuje. Nebo to klidně roztrhejte na jednotlivé kostičky a ty pak nějak uchyťe k tomu UFU. Asi bych použil látku, nebo něco takového jako obal.
to si děláš srandu trošku né? jako v nouzi největší - ale to už je lepší vypláznout 1.5k za ten blbej rokwool v obi...

(-1||
UŽIJTE SI SVOBODU !!
oběF nultého století
╠═╬╩╦╩╝
╠═╬╦╝

Old Post 21-02-2008 v 15:28 PM
cix je offline   Profil uživatele cix   Find more posts by cix   Foto galerie člena cix   Click here to Send cix a Private Message   Add cix to your buddy list     Navštiv homepage uživatele cix! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Calzone
Stálý Člen

Karma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% Pěstitelská

Příspěvek č. 52

cix:
jo já mluvím o nouzi největší, to plato nestojí 1500...

Calzonova odhlučněná skříň - návrh a stavba
Můj první indoor (sklizeno)
Calzonův balkón 2008 (sklizeno)
Calzoneho druhý grow (sklizeno)
Calzoneho třetí indoor (sklizeno)
Calzoneho balkón 2009 (sklizeno)
Krásně to začalo, krásně to skončí, lidi a zvířata, budou si rovni.
Stres - Lidé a zvířata

Old Post 21-02-2008 v 15:33 PM
Calzone je offline   Profil uživatele Calzone   Find more posts by Calzone   Foto galerie člena Calzone   Click here to Send Calzone a Private Message   Add Calzone to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
The Pooh
Stálý Člen

Karma uživatele The Pooh - 95% PěstitelskáKarma uživatele The Pooh - 95% PěstitelskáKarma uživatele The Pooh - 95% Pěstitelská

Triakový regulátor Příspěvek č. 53

taaak....konecne....uz ho ma...nechtelo se mi ho kupovat nekde v obchodech ze strasne penize...tak sem si ho vyrobil...a prisel me na pakatel...vyskousel sem ho na mesim motorku co sem mel doma a parada....sme zvedavej jak bude fungovat na tom obrovskem ufu...jeste musim nastavit na citlivosti triak a je to ok...

Old Post 22-02-2008 v 16:33 PM
The Pooh je offline   Profil uživatele The Pooh   Find more posts by The Pooh   Foto galerie člena The Pooh   Click here to Send The Pooh a Private Message   Add The Pooh to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tng
Stálý Člen

Karma uživatele tng - 93% PěstitelskáKarma uživatele tng - 93% Pěstitelská

Re: Triakový regulátor Příspěvek č. 54

citace:
Původní příspěvek od The Pooh
taaak....konecne....uz ho ma...nechtelo se mi ho kupovat nekde v obchodech ze strasne penize...tak sem si ho vyrobil...a prisel me na pakatel...vyskousel sem ho na mesim motorku co sem mel doma a parada....sme zvedavej jak bude fungovat na tom obrovskem ufu...jeste musim nastavit na citlivosti triak a je to ok...

Čus, tak tak tuhle skládačku mám taky doma a funguje dost dobře. Jedinej problém jsem měl s tím pískáním. Tak jsem si koupil transformátorový regulátor a nemůžu si ho vynachválit. Vše funguje tak jak má a zapojení bylo velice jednoduché. Sice stál i s poštovným a balným kolem 1200 + ale mám jeden zásadní problém vyřešenej. Pro toho kdo nemá skříň vedle poslete je triak velice dobré řešení regulace otáček

Old Post 23-03-2008 v 16:33 PM
tng je offline   Profil uživatele tng   Find more posts by tng   Foto galerie člena tng   Click here to Send tng a Private Message   Add tng to your buddy list     Navštiv homepage uživatele tng! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rastafan
Stálý Člen

Karma uživatele rastafan - 98% PěstitelskáKarma uživatele rastafan - 98% PěstitelskáKarma uživatele rastafan - 98% PěstitelskáKarma uživatele rastafan - 98% PěstitelskáKarma uživatele rastafan - 98% PěstitelskáKarma uživatele rastafan - 98% PěstitelskáKarma uživatele rastafan - 98% PěstitelskáKarma uživatele rastafan - 98% PěstitelskáKarma uživatele rastafan - 98% PěstitelskáKarma uživatele rastafan - 98% PěstitelskáKarma uživatele rastafan - 98% PěstitelskáKarma uživatele rastafan - 98% Pěstitelská

Příspěvek č. 55

jedno z možných řešení...
možná akorát místo tý skelný vaty použít rockwool
v kombinaci s isoflexem je to asi nejlepší řešení

můj 1.indoor
rastafan´s fun two, Philips 400W Son-t Pro
3.runda od Rastafana
Orange Bud by Rastafan
Rastafanův malý boxík pro radost
***Great White Shark by Rastafan***
IP2000 vs Jack Herrer under 250W

Old Post 01-05-2008 v 06:03 AM
rastafan je offline   Profil uživatele rastafan   Find more posts by rastafan   Foto galerie člena rastafan   Click here to Send rastafan a Private Message   Add rastafan to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

kde koupit rockwool Příspěvek č. 56

kluci muzu se zeptat kde se da koupit ten rockwool nejak rozumne v Brne bauhausu maji jenom baleni za litr (prilis moc ) a v Hornbachu podobne a jeste horsi kam bych mohl zajit?
je nejaka jina hmota dobra na utesneni ufa zvukove jeste ?procetl jsem vlakna ale vsude se mlouvi pouze o rocwoolu bohuzel neda se koupit

Old Post 06-12-2008 v 19:13 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fruddy
Stálý Člen

Karma uživatele Fruddy - 92% PěstitelskáKarma uživatele Fruddy - 92% PěstitelskáKarma uživatele Fruddy - 92% PěstitelskáKarma uživatele Fruddy - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 57

hele taky sem z brna a taky potřebuju rockwool.. třeba kdyby se nás tady nazbíralo 5 a jeden by koupil to balení za litr tak by se podařilo to rozkoupit.... kdyby si ho šel kupovat tak napiš PM já ten rockwool taky chci ... mám pocit že je to balený po
40mmx600x1000mm
7,2 m2
56,66kč/m2
407,96 Kč - 605,88 Kč balík
zdroj http://www.vase-stavba.cz/p2091/Tep...oduct_info.html
tebe by stačilo na odhlučnění třeba 2m2 tak by si na tom ješte vydělal...

ale kdyby si to kupoval tak jedině ND koukni se třeba na Calzoneho grow... to je as inejlíp odhlučnění co je tady na Groweru....

jinak teď sem to počítal a v tom balení je 12 rockwool desek při ceně 600kč za balení to vychází na 40 korun za desku... i kdyby si prodal jednu desku za 60 tak to ješte tady někdo v brně koupí kdo nepotřebuje velký balení .-) třeba já

Můj život je světlo
.
.
světlo je můj život
.
.

==>Kompletní měření veškerých světelných zdrojů PAR metrem<==

Old Post 06-12-2008 v 19:27 PM
Fruddy je offline   Profil uživatele Fruddy   Find more posts by Fruddy   Foto galerie člena Fruddy   Click here to Send Fruddy a Private Message   Add Fruddy to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Fruddy! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Calzone
Stálý Člen

Karma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% Pěstitelská

Příspěvek č. 58

Když se podíváš na oficiální stránky rockwoolu, tak tam najdeš seznam všech prodejců rozdělených podle krajů.

Stres - Lidé a zvířata

Old Post 06-12-2008 v 19:28 PM
Calzone je offline   Profil uživatele Calzone   Find more posts by Calzone   Foto galerie člena Calzone   Click here to Send Calzone a Private Message   Add Calzone to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fruddy
Stálý Člen

Karma uživatele Fruddy - 92% PěstitelskáKarma uživatele Fruddy - 92% PěstitelskáKarma uživatele Fruddy - 92% PěstitelskáKarma uživatele Fruddy - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 59

mě to nedalo a zase sem hledal... je to sice trochu OT ale našel sem asi njáký "řešení" http://stavebniny.baushop.cz/peny/m...a-pena-42-litru je to taková ta pšna která se dává mezi okení rámy aby vám nefučelo do domu... píšou tam "výborný tepelné a zvukové odhlučnění... napadlo mě hned plno výhod... "skoro žádná práce, žádný bordel od Rockwoolu a dokonalé vyplnění prostoru... napadly mě aji nevýhody " nejspíš bude přenášet vybrace, a ventilátor by se musel zajistit a to nejlíp obalit molitanem (stlumý vybrace a zamezí prostupu té pěny do ventilátoru)
máte s tou pěnou někdo zkušenosti? já jenom vím že se po nanesení rozpíná...

Můj život je světlo
.
.
světlo je můj život
.
.

==>Kompletní měření veškerých světelných zdrojů PAR metrem<==

Old Post 06-12-2008 v 20:01 PM
Fruddy je offline   Profil uživatele Fruddy   Find more posts by Fruddy   Foto galerie člena Fruddy   Click here to Send Fruddy a Private Message   Add Fruddy to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Fruddy! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
space.pussy
Stálý Člen

Karma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% Pěstitelská

Příspěvek č. 60

Pokud jste někdo z Prahy, mám tady 1,8m čtver. Airrock ND (dost na odhlučnění UFA, já použil 1,2m2). Původně jsem to chtěl prodat za 480,- což by bylo přesně vycházelo podle rozměru (dal jsem zato osm kil bez dvou pětek a to nepočítám benzín a hlavně čas), ale leží mi to tady nevyužito a jsem ochoten to posunout i za 200,- (což je už opravdu symbolická cena). PM

Space.Pussy v tom jede zas [600W NFT EU/DG] (právě dojelo)| Space.Pussyho KONEC !!! | 15x Apollo 11 @ 2x NFT 400W >> 600W | 3xSAD & 4x ROX @ NFT 400W
Vysokotlaké Aeroponické pěstování (TAG) :: Úvod do problematiky

Old Post 06-12-2008 v 20:10 PM
space.pussy je offline   Profil uživatele space.pussy   Find more posts by space.pussy   Foto galerie člena space.pussy   Click here to Send space.pussy a Private Message   Add space.pussy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Calzone
Stálý Člen

Příspěvek č. 61

Fruddy:
no pokud o tom přemýšlíš sám, tak můžeš zkusit napsat výrobci/dodavateli jestli nemá nějaký graf/tabulku zvukové pohltivosti. To se pak dá porovnat s RW. Ale IMHO to že tam píšou že zvukově izoluje nic neznamená, to izoluje asi všechno, takže jenom na to bych nesázel. Třeba ten Airrock je dělaný primárně pro tlumení hluku. Na jeho obalu jsou dokonce škrtlé trumpetky.

Mě by spíš zajímalo jestli nejsou na tlumení zrovna ventilátorů vhodnější jiné typy přímo toho airrocku.

Edit:
600 > ne, skládat se nepotřebuji.

Stres - Lidé a zvířata

Naposledy upravil Calzone 08-12-2008 v 17:02 PM

Old Post 06-12-2008 v 21:25 PM
Host
Host

Příspěvek č. 62

tak tady kazdej zmeni vsehcno co napsal a co chtel udelat tak ja taky prepisu svoje prispevky at nejsu mimo takze objednam to pres net a neresim to kdybych byl v praze tak bych koupil tu nabidku hned to je to co potrebuju

Naposledy upravil 09-12-2008 v 09:16 AM

Old Post 08-12-2008 v 08:05 AM
space.pussy
Stálý Člen

Karma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% Pěstitelská

Příspěvek č. 63

citace:
Původní příspěvek od Calzone
Mě by spíš zajímalo jestli nejsou na tlumení zrovna ventilátorů vhodnější jiné typy přímo toho airrocku.

Materiál Airrock se vyrábí ve třech typech: LD, ND, HD, z nichž nejlepší zvukovoizolační vlastnosti má, dle ofic. stránek RW, Airrock HD.

Zvuková pohltivost materiálu při frekvenci 0,25–4 kHz:

• Airrock LD tl. 60 mm: 0,84
  • Airrock LD tl. 100 mm: 0,92
  • Airrock ND tl. 60 mm: 0,97
  • Airrock ND tl. 100 mm: 1.1
  • Airrock HD: v technickém listě není uvedeno.

Space.Pussy v tom jede zas [600W NFT EU/DG] (právě dojelo)| Space.Pussyho KONEC !!! | 15x Apollo 11 @ 2x NFT 400W >> 600W | 3xSAD & 4x ROX @ NFT 400W
Vysokotlaké Aeroponické pěstování (TAG) :: Úvod do problematiky

Old Post 08-12-2008 v 15:42 PM
space.pussy je offline   Profil uživatele space.pussy   Find more posts by space.pussy   Foto galerie člena space.pussy   Click here to Send space.pussy a Private Message   Add space.pussy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 64

Podrobná akustická měření ukázala, že nejlepších výsledků se dosahuje u materiálů z kamenné vlny s objemovou hmotností 50-70 kg/m3, mezi které patří např. materiál Airrock ND.

http://www.rockwool.cz/sw52626.asp

Old Post 09-12-2008 v 09:23 AM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 10:09 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 2 3 4 5 6 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás