Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
->deThomas : uz je to asi trochu passe ale jako alternativu k cerny folii sem nekde pochytil trik posypat policko mezi kytkama natrhanejma koprivovejma listama, prej by to melo fugovat obdobne (nekdo naka zkusenost??)
tak nak se mi libi myslenka pestovat to co nejprirodnejc... proto si myslim, ze ty vyse zminovany chemky ( hebricidy a jiny idy) sou pekna prasecina. . . gana je preci jen vlastne plevel, zwlast kdyz budes mit pripraveny policko a/nebo predpestovano z domova, tak se proste prosadi i v konjurenci dalsich rustuchtivejch kytii. . .pokud to teda neni naka chudinka tu stejne nema cenu pestit
Hodne zalezi na tom jestli je primarni puda na poli dobra a nemjeniš ji , jestli to nepreoravaš pred zimou tak staci i par dnu pred sadbou.Samozrejmne je lepsí nechat ot chvíli poležet ale ja sem už delal i polia tak že sem to preoral a dal okamžite rostliny a nic na nich nebilo poznat.Stačil rýl a trochu chuti a mnel sem pole.
hm k tomu ryti - nekde sem zaslechl, ze kompletni preryti policka neni uplne zadouci. jako lepsi varianta je pry jen kyprit ( a nepomichat tim padem svrchni cast pudy s tou, co je dole. kazda z nich je trochu jina, zijou tam jiny organismy probihaj jiny procesy a kdyz to kompletne prerejes, tak tohle narusis. zda se mi to celkem logicky.(napsal sem to tu hodne laicky, najde se to v nakym foru . . .kdyz je zajem))
ja to budu sefit asi tak, ze pri kypreni do pudy pridam nakej substratek, kterej kytkam pomuze k adaptaci na novy prostredi, a zbytek necham na prirode. stejne se o odory budu starat minimalne, tak at si zvykaj od zacatku...
zapaleny
Naposledy upravil motor tvor 01-05-2006 v 18:59 PM
zdravim... s kámošem sme včera poryli naše nové políčko a byla to celkem makačka
na délku ryče (25cm) sme to proryli tak, že sme to trávou otočili dospod... (to vymyslel on - kdyby nešel se mnou, tak já tam ještě teď hloubím díry do země ). Další nadcházející dny máme v plánu to motykama rozmnělnit a vytahat z tama kamínky...
Ale je tu "jeden" problém... hlína (asi hnědozem - soudím podle barvy) při zvlhnutí je taková plastelina a je tam i jil... stačiloby na 1m^2 přidat 20l substrátu pro pokoj. rostliny + písek, popel a dol. vápenec??
Nebo jen tam kde budem sazet rostliny vyhloubit díru a do ní nasypat tu směs?? děkuji
edit\\ jo a kolem v lese je strašná spousta zajičích bobku... sou lepši ty čerstve nebo ty starši ??
Naposledy upravil Young Buck 07-05-2006 v 09:25 AM
young buck: ja bych to delal spise pomoci tech der, dira tak 50cm siroka a do hloubky kolik budes chtit... bylo by zbytecne davat ten subst. jen nahoru kdyz si ty koreny po case zacnou brat vsecko z te plasteliny :P
Ja sem vubez nedelal polia predem a je to v poho z 80 kytek my zustalo nejakých 75 tých 5 schrumli slimáci.Tam si myslým ze to není až tak nevihnutný delad pole predem,,,,,,,,,,,,,,,,,,
El_Liberal: ok... ale když sme to začli tak to teda všechno rozmělnime... vyberem šutry... odhrnem zhurba těch 30cm prokypřene hliny a vykopem ještě 20cm... nasypem substrat... promichame a snad to bude dobre... jinak ty zajiči bobky cele nebo se to nějak drti (stači to hodit sem tam do pudy??)?
Suri: buď jedině rád... ale třeba bude rozdíl poznat později... třeba ty v připravené půdě budou mít lepší kořenový systém nebo tak:) co bych pro svoje holky neudělal*:)
Naposledy upravil Young Buck 08-05-2006 v 09:25 AM
Jasne ja netvrdim ze je lepsi pole nepripravit,urcite je predpriprava velice vhodní ja len ze kdyz mas dobrou pudu tak to stací preorat a malo by to bejt ono............... si myslim
ahoj, mám takovej problém... na místě kde chci pěstovat tak pod ním teče podzemní voda a všude okolo sou potůčky.. bojím se aby to tam nezačalo uhnívat.. nemáte někdo nějaké zkušenosti jak třeba daleko od vody pěstovat atd..?? díky
Karri: ... No pokud tam ty vody neni nijak extremne moc, nemelo by to vadit. Ja planuju policko taky u potoku, ale asi tak 7m od nej. Pokud bys to mel podmaceny nejak hrozne, tak by nejlepsi bylo asi najit si jiny misto, ale jak sam dobre vim, najit dobry misto je peklo. =o)
Ale prinejhorsim bys moh treba pestovat v takovym tom pytly na prumyslovy odpad, jak je tuzsi nez ty normal pytliky do kose. Pytel by se zakopal do zeme... Nebo treba i nejakej barel ci neco velkyho, ale ty prace... =o)
Nekdo tady resil dokonce i pestovani nekde v bazinach na nejakych plosinkach, ale to mi prijde taky naprd. Kytky maji malo mista a jsou strasne videt. A hlavne, stavet nejaky konstrukce... Nato jsem moc linej. =o)
Keep your brain safe.
Mama mi poradila, ze bych mel vysadit. Mama je mama, nechal sem si poradit. A nestacil se divit, co vsechno se da sklidit...
Karri: Měl jsem kytku asi půl metru nad spodní vodou, taky tam byl ptůček a asi metr od kytky i jezírko. Rostla výborně, jako z vody. Nemáš tam náhodou kopřivy? Je to dobré znamení.
Karri: já měl kytky přímo u rybníka,asi tak cca 1m od hladiny a rostly jak z vody,svítilo na ně ale celej den slunce a tak se není čemu divit,bylo to kruté místo než ho našli myslivci.Jesli to místo máš dost podmáčené tak bych to tam nedával,kytky by ti akorát zežloutly a vůbec by neroslty jak se mi to už jednou stalo a ta mokrá hlína stojí za.....V tvým případě je skvělej nápad s těma pytlema,udělat díru a do ní dát kus igelitu z pytle,aby tam nešlo tolik vlhkosti a případně je lepší tam dát i nějakej ten substrát než obyčejnou hlínu.Já jsem to takhle tento rok udělal na svém políčku,udělal jsem díru a dal tam igelit z těch kontejnerových pylů a přidal do toho cca 20litrů substrátu smíchaného s perlitem a ještě jsem tam přidal 50 - 70 g hnojiva Guanokalong.Mám to tak u 15 kytek a jsem zvědavej co mi to s něma udělá
díky moc.. to sem přesně potřeboval.
Chemik: jj, kopřivi tam sou, to by znamenalo že to má hodně dusičnanů a takže by to mělo být v poho, nee?? jinak sem s kámošama vybral ty nejsušší místa a udělali sme okolo takový přehrady, máme tam takovej závlahovej systém.. něco asi jak měli v mezopotámii, takže o vodu se nebojím, svítí taky na to celej den, snad jen nebude dělat problémy ta spodní voda, kdyby jo, tak zkusíme ty pytle, to je dobrej nápad, ale uvidíme, donesu vám pak foto;-)