Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Dwarf Vingette jasny zelezo ale co stim? PH nemerim, ale asi zacnu, zelezo se vztrebava pri ph5,5 a nad 7 uz zpusobuje deficid.....v podstate jsem si sam odpovedel dekuji:-)
čau všichni, už jsem se do toho tak zamotal, že sám nevím...můžete mi pls pomoci s určením:
Takto vypadá několik spodních listů. Sem tam se nějaký objeví ve středu rostlin. Vršek je vcelku OK, barva zelená, ale stejně, celkově starší listy mají fialový řapíky... a to mě děsí...
hydrosystém
Květ 28dní
Hnojky Atami ( A+B, Bloom, Atyzyme, Clean, PK )
EC 1,5 (ECmetr+kalibrace+údržba OK)
pH 6,1 ( momentálně jen pH kapky, i tak, pH určím v rozmezí +/- 0,2pH)
Vlhkost 57%
Teplota 25 °C
Teplota roztoku 22 °C - kořeny vypadají OK ( barva sametově-bílá )
Co myslíte? Čeho mají málo anebo příliš
Předem moc díky
bezdechu: koukl jsem a jj, vypadá to hodně podobně...ale proč?
Trochu jsem se zarazil u noční teploty...Přes noc mají né úplně ideální teplotu cca 16 °C ,,,nemůže to být i tím?
cb600hornet:
Že by to bylo řezama? to se mi nezdá,,,to bych vyloučil,,,v růstu žádný problém až do 24dne květu,,,pak to začalo...
Mr.Nobody:
tj, ale z jakého důvodu mají řapíky fialový??? Pochybuji že by to bylo daný odrůdou...( je to WR )
°°°°°co nedostatek fosforu? Přemýšlím že celý roztok vyleju a dám nový, jen upravená čistá water + Atyzyme...nevím, babo raď
: Dr@m: Proč... to netuším. Měl jsem od něj řezy a na nich to samý, ale až po přepnutí na květ. Úroda celkem v pohodě, přesně jak píše, jen ta kytka vypadala bídně až strašidelně. Tak teď mám řezy odjinud tak uvidím, jestli to třeba není řezama. Ale protože tyhle problémy začali až v novém sklepním setupu, a předtím jsem jel jen ze semínek, nejsem si ničím jistý. Uvidím po dalším kole WR ve sklípečku..
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
Obsahuje to celou galerii, fotky 1-4 ukazuje žloutnutí spodních listů, 5. fotka objevující se fleky na listech a poslední fotka kroutící se horní listy směrem dovnitř.
Můj problém s listy je takový, že spodní listy u kytek žloutnuli, což by měla být nějaká přirozená výměna, takže jsem je ostříhal a neřešil, jenže u pár kytek žloutnutí přechází i na další listy (horní směrem odspoda) a na jedné kytce se dále objevují divné fleky, vše je na fotkách v galerii. Mám je pod 250W na růst, zalévám jednou denně, párkrát denně kropím kvůli zvětšení vlhkosti, PH lehce pod 7, EC nevím jak změřit, teplota 28C, substrát mix hlíny pro sazenice (z menší části) + pro zelené bylinky + sem tam něco ze zahrady.
Druhý problém je, že se listy kroutí směrem dovnitř, viz poslední fotka. Usoudil jsem, že jsou vršky moc blízko lampě, tak jsem je dneska poradil o pár cm níž.
Netušíte někdo, kde by mohl být problém? Jak s prvním problémem tak druhým? Přeci jen se tu najde určitě hodně "skilled" Growerů, co už pár takovýchto problémů zažili. Ještě taková poznámka, ve FAQu jsem hledal, ale žádné podobné symptomy jsem bohužel nepostřehl, pokud je to tam někde rozepsané, tak se omlouvám :-)
Edit: Hnojím jednou týdně Alga Grow + 2x týdně phytamin, kytky jsou staré cca měsíc stále v růstu. Díky moc
že by řez z femky takhle zlobil? No ta feminizace neni dělaná na matky,ale na pěst bez selekce samců. Takže těžko říct co to je když nemáš kvalitní základ.
Takovy rizek jsem uz mel ... spatna genetika - vsechno vyhodit, protoze uz se to nespravi. Furt to bude mutovat a moc to nepokvete - koukni se na muj prvni pest.