Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
čau už dlouho mě trápí nějaká plísen a nemůžu se jí zbavit, už jsem pročetl kde co a když to vypadá stejně jako něčí problém a použiji stejné postupy, kterýma se toho jiní zbavili tak mě to prostě nepomůže. Jedinej můj problém bych viděl ve větší vlhkosti v pěstírně. Hnojim AHčkama a měřím pH i Ec. Zkuste mi někdo poradit co by to mohlo být a jaký postřik či postup mě toho zbaví. Odměním toho, kdo mi pomůže a to myslím vážně !
Typnul bych si absenci fosforu a dusíku vlivem pH. Skus změřit kalibrační roztok, kolik Ti bude měřák ukazovat. Plíseň to nebude, máš načervenalé řapíky listů což ukazuje na ten fosfor a ty fleky na listech rovněž. Jaký médium používáš? A jaké hodnoty máš na výstupu z média?
Zdravím, sice nemám radu, jak se toho zbavit, ale přesně toto se mi právě děje na growu, postihlo to 2 z 5 rostlin a stále pokračuje.
Zajímalo by mě tedy, jestli ti tyto "flíčky" postupují také od spodu, nové listy vypadají být ok. Dneska jsem se vzbudil a mám odrovnané další páry listů, dolní žloutnou. Pěstuju v substrátu pro pelargonie + perlit a hnojím Plagrom alga grow. Zalejvám 2x denně, ráno a večer. PH vody okolo 6,2 - 6,5
Píšu to jsem proto, že se možná v něčem shodujeme, co děláme ? špatně ?
Dělá se ti to na normálních listech při růstu, nebo jen na těhle co rostlina odhazuje při květu? Protože jestli jen na těch vycuclejch, tak na nich se plíseň chytí velmi lechce, jelikož je to defacto už mrtvá hmota. Tam pak stačí aby jsi měl prostě jen zárodek té plísně někde poblíž a už to jede.
Původní příspěvek od Mystery Zdravím, sice nemám radu, jak se toho zbavit, ale přesně toto se mi právě děje na growu, postihlo to 2 z 5 rostlin a stále pokračuje.
Zajímalo by mě tedy, jestli ti tyto "flíčky" postupují také od spodu, nové listy vypadají být ok. Dneska jsem se vzbudil a mám odrovnané další páry listů, dolní žloutnou. Pěstuju v substrátu pro pelargonie + perlit a hnojím Plagrom alga grow. Zalejvám 2x denně, ráno a večer. PH vody okolo 6,2 - 6,5
Píšu to jsem proto, že se možná v něčem shodujeme, co děláme ? špatně ?
jestli to nedela ten substrat po pelargonie....... maji myslim jine naroky nez cannabis
citace:
Původní příspěvek od pyroman80 čau už dlouho mě trápí nějaká plísen a nemůžu se jí zbavit, už jsem pročetl kde co a když to vypadá stejně jako něčí problém a použiji stejné postupy, kterýma se toho jiní zbavili tak mě to prostě nepomůže. Jedinej můj problém bych viděl ve větší vlhkosti v pěstírně. Hnojim AHčkama a měřím pH i Ec. Zkuste mi někdo poradit co by to mohlo být a jaký postřik či postup mě toho zbaví. Odměním toho, kdo mi pomůže a to myslím vážně !
cauvec,taky sem mel neco podobnyho na matkach,tipl bych to na plisen pokud hnojis spravne a kalibrujes roztok. zkus championa ten znici vetsinu techto sajrajtu nebo neco na padli,je to takovej odolnejsi druh plisne,zvys ventilaci aby nikde nestal vzduch,hlavne ve spodnejsich castech a vystrikej okoli savem,to uz by melo zabrat.doufam ze to zabere,mej se. kombík
edit: ted sem se koukal na moje vino ktere rado napada kazdorocne padli a vypada to uplne stejne,list zacne zloutnout chvili na to se na nem udelaji hnede fleky ktere se rozrostou a list se zkrouti a zhedne.
pokud se list nekrouti pokud je jeste zivej ukazuje to ze to neni deficit zivin,pokud se zacne kroutit az uz odumira je to nakej externi skudce. nasadil bych tezkou chemii.
vsem moc dekuju. mam to v hline,meraky mam spickovy a zkalibrovany. dneska me napadlo,ze vlastne pokazdy,kdyz delam roztok,tak musim zvysovat ph hydroxidem. cistou vodu mam 6,15 a ec totalni 0 a kdyz do ni prdnu AHcka(doporucene davkovani),tak mi ph spadne na 5,1 a ec je 1,2. Myslim,ze to neni uplne v poradku a tak jsem dnes zkusil vodu ze studny a ph cisty bylo 7,1, ec 0,3,to znamena,ze uz v ni mozna budou nejaky dulezity latky. no a po pridani hnojek ph 6,6 a ec 1,5. vubec jsem to pak neupravoval a zalil jsem,tak uvidime za par dni. budu ted pouzivat jen vodu ze studny. taky premyslim o zmene hnojek na general hydroponic. co vy na tyhle hnojky? nekde jsem cetl,ze tahle spolecnost dela hnojky pro nizky i vyssi ec vody. taky zkusim zmenu hliny za kokos,koreny v kokosu si urcite libujou,maji spoustu kysliku
Podle příznaků to opravdu vypadá na PH, jenže. Dneska jsem opakovaně měřil a došel k tomuhle: PH vody z kohoutku 7,8, PH vody po úpravě 6,8 a PH vody po protečení substrátu 6,7. Takže podle mě by mělo být OK, ovšem stále pokračuje. Možná bych měl hnojít více než jednou týdně, co myslíte?
no to samý mám taky...když nechám odstát kohoutkovku...zkoušel sem jiný pH,jiný dávky rustovky až na 2 násobek kvulli dusíku nic,přesazení nic až z jednoho pramenu co teče nonstop to vypadá že se zpravuje.je fakt že upravuju vodu ale spíš mě napadlo že máme dost minerální a tvrdou vodu že by to mohlo hrát roli páč to prostě opdává jak na podzim na rustovce a 18/6
jak člověk přestane ostatní chválit a vybočí z řady ovcí hned to smrdí K-
Původní příspěvek od WERD no to samý mám taky...když nechám odstát kohoutkovku...zkoušel sem jiný pH,jiný dávky rustovky až na 2 násobek kvulli dusíku nic,přesazení nic až z jednoho pramenu co teče nonstop to vypadá že se zpravuje.je fakt že upravuju vodu ale spíš mě napadlo že máme dost minerální a tvrdou vodu že by to mohlo hrát roli páč to prostě opdává jak na podzim na rustovce a 18/6
nnemaš to samy jsi slepej ? tobe to hnedne (nejspiše vlhkosti v roomu)a teplem bych řekl
Původní příspěvek od WERD no to samý mám taky...když nechám odstát kohoutkovku...zkoušel sem jiný pH,jiný dávky rustovky až na 2 násobek kvulli dusíku nic,přesazení nic až z jednoho pramenu co teče nonstop to vypadá že se zpravuje.je fakt že upravuju vodu ale spíš mě napadlo že máme dost minerální a tvrdou vodu že by to mohlo hrát roli páč to prostě opdává jak na podzim na rustovce a 18/6
jestli to mas ze spodnich casti tak to neres. kytka prebytecne listy co ma na hovno odhazuje a zacinato nejak takhle.