Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od josef Néblb Hoj, kdyz sušim na půdě nevadí že tam proniká ze střešních oken světlo?
Obal yktku novinama nebo něčim (hlavně ne uzavřít do igelitu!), nebo jednoduše zacpi okno Čim větší tma, tim se ti kyti víc odvděčí na chuti a efektu.
Nějak extrémně to zase ale nevadí, pokud na ní nepraží sluníčko vysloveně.
Můj MaaaYský projekt 2012 Konec světa se nekonal, zázraky na zahrádce taky ne.. MaYa´s 1st AF grow 2012
Pokud u mě v threadu chcete cokoli komentovat, zkuste to neprve přes karmu nebo PM, uděláte mi tim rozhodně větší radost..
Čaute, má niekto pri oute skúsenosti so sušením priamo na mieste pestovania ? mám motemtálne trošku problémy s miestom sušenia a uŽ som rozmýšlal nad všetkým, aj nad tým žeby som tam postavil nejaký menší prístrešok, zakryl ho hrubou čiernou nepriesvitnou fóliou čo sa dáva na odvodnovanie, a z dvoch stran to zakryl z boku a z dvoch nechal otvorené nech to prefukuje, povešal konáre dolu hlavou a zabalil ich ešte napr do novín, myslíte žeby to šlo alebo to je blbosť ? poblízku čo ja viem 100m je aj voda a odtial môže byť nejaká ta vlhkosť, prímem každú radu alebo nápad
Cau mam dotaz : Proč myslíte že ta moje ganja skoro vůbec nezhuluje??
protože je to hermafrodit? takže bych to tím pádem sklidil moc pozdě - všechna energie rostliny šla do semen, nebo brzo - trichromy nebyly ještě pořádně zakalené, nebo proto že jsem to vůbec nehnojil, nebo možná protože máme na půdě dost vysokou teplotu?
Původní příspěvek od josef Néblb Cau mam dotaz : Proč myslíte že ta moje ganja skoro vůbec nezhuluje??
protože je to hermafrodit? takže bych to tím pádem sklidil moc pozdě - všechna energie rostliny šla do semen, nebo brzo - trichromy nebyly ještě pořádně zakalené, nebo proto že jsem to vůbec nehnojil, nebo možná protože máme na půdě dost vysokou teplotu?
Tak přesušená se drolí, nevysušená je furt taková až moc vlhká, prostě když je dobře usušená je to už vod voka poznat, a hlavně krásně voní, nedrolí se ale ani nežmoulá
Ahojte, mám menší dotaz. Už asi 4-tej den suším větvičky s paličkama zavěšený na půdě na natáhlých drátech, ale co dnes nevidím. Na některých palicích jsem narazil na plíseň. Myslím že je to tím, že jsou ráno u nás mlhy a prostě je na půdě vlhko. Myslíte že pomůže dát tam např. ventilátor? Nebo jak lze na staré půdě srazit vlhkost? Jsem to měřil vlhkoměrem a večer jsem naměřil až 85% vlhkost. To se mi zdá hodně. Co myslíte? Díkec
Původní příspěvek od mr.killer Ahojte, mám menší dotaz. Už asi 4-tej den suším větvičky s paličkama zavěšený na půdě na natáhlých drátech, ale co dnes nevidím. Na některých palicích jsem narazil na plíseň. Myslím že je to tím, že jsou ráno u nás mlhy a prostě je na půdě vlhko. Myslíte že pomůže dát tam např. ventilátor? Nebo jak lze na staré půdě srazit vlhkost? Jsem to měřil vlhkoměrem a večer jsem naměřil až 85% vlhkost. To se mi zdá hodně. Co myslíte? Díkec
Cau. Proudici vzduch je urcite nezbytna pomucka pri suseni ve vlhcich prostorach, pokud by se ovsem plisen sirila dal, nezbyde ti nic jineho nez material umele dosusit pri vyssich teplotach.
Původní příspěvek od mr.killer Ahojte, mám menší dotaz. Už asi 4-tej den suším větvičky s paličkama zavěšený na půdě na natáhlých drátech, ale co dnes nevidím. Na některých palicích jsem narazil na plíseň. Myslím že je to tím, že jsou ráno u nás mlhy a prostě je na půdě vlhko. Myslíte že pomůže dát tam např. ventilátor? Nebo jak lze na staré půdě srazit vlhkost? Jsem to měřil vlhkoměrem a večer jsem naměřil až 85% vlhkost. To se mi zdá hodně. Co myslíte? Díkec
Zdarek, přesně to jsem včera řešil taky. Měl jsem ventilátor velkej na to po půl hodinách vždy za světla, ale exSlepičíKurník byl dost vlhkej a po 3 dnech jsem měl na 30% libový úrody (viz thread) plíseň :/
Šlo to vystřihat dopiče, sice je to škoda, ale do plic , mastiček ani haše to cpát nehodlam..
Takže ventiltor taky neni spásnej všezachránce. Já to dávam přes den do pokoje, navečer vyvětrat a dát do špajzu. Do týdne bude hotovo..
Můj MaaaYský projekt 2012 Konec světa se nekonal, zázraky na zahrádce taky ne.. MaYa´s 1st AF grow 2012
Pokud u mě v threadu chcete cokoli komentovat, zkuste to neprve přes karmu nebo PM, uděláte mi tim rozhodně větší radost..
Já jsem to nakonec vyřešil tak, že jsem si koupil sušák na prádlo a rozvěšil jsem to na něj a šupnul jsem to z půdy do vedlejšího pokoje. Měřím tam vlhkost a je tam asi o 20% vlhka méně a cca 17°C, tak doufám že to tam krásně uschne bez plísní... Plísně jsou fakt velkej shit !!!
NO , já to vždycky dělal tak že sem vytrh kytku s kořenama ...žeáno , pak sem očistil kořeny a nechal jí houpat jemně obalenou hajzelpapírem na suchý temný půdě , a když už byla kytka relativně suchá , tak sem jí dosušil u mě doma ve skřínce se speciálně upravenou "minichladničkou" která vydávala chlad a zároveň se větráček staral o to aby nebylo vlhko a plíseň.
Potos skladuju ve velký zatavovacích pytloních ve skříni a pravidelně větrám a prohazuju...
Jinak slyšel sem že kvalita posklizňovýho materiálu se v příznivých podmínkách nechá zvednout až o 15% (nevim no) , ale každopádně by ta travka mohla vydržet v plný kvalitě tak zhruba půl roku +-..... :lol:
"Klucí , mě se motaj zuby"
Moje první plíce................................................................................................
Uskladnění:
Chtěl bych si uskladnit nějaký to huleníčko do mrazáku, protože to jen tak nespotřebuji a sekám se na jedný věci. Když vemu nějakou zavařovací sklenici, dám do ní pálení, které je mírně (fakt málo) nedosušené a hodím do mrazáku, vydrží mi to alespoň půl roku? Logicky mě napadá, že plíseň se vytvořit ani šířit v mrázáku nemůže. Ale radši se optám. Díky
Hele do mrazáku by to mělo jít asi 100% suchý , protože problém s plísní by moh bejt po vyndání....Jinak si taky myslim že plíseň se ti v mrazáku nerozšíří...To ovšem neplatí v ledničce
"Klucí , mě se motaj zuby"
Moje první plíce................................................................................................