Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Kutas No koreny vypadaji zdrave, ale jak rikas... nechapu, ze mi to v zahradnictvi nedoporucili rovnou. Dokonce tam byl rostlinolekar a ten me poradil velke kulove, ani nepoznal z ceho ten list je Ted jsem koupil 50ml toho Proplantu a vecer to vsechno proleju a zakropim...
Tak odborníci na konopí jsou zde, že :-)
Druhy plísni, kde se rychle tvoří fleky a schnou listy jsou pro kytky celkem velký problém, končící postupnou smrtí. Tam ta plísen je v rostlině a obírání listů nepomáhá, pokud nepomůže tento přípravek, tak potom už nic. Ono po aplikaci těchto přípravků do zálivky nastává změna k dobrému postupně, ještě než zaber léčba, tak se to bude chvíli projevovat a po několika dnech by to mělo ustat a vyléčení bude trvat 1-3 týdny. Klidně přidej i na postřik široko spektrální fungicid , třeba Ridomil Gold atp. Tuším, že se jedná o bramborovou plíseň . Toto jsou zkušenosti z praxe s úspěsnou léčbou.
copak by to mohlo byt - hodne divne tvarovany listy, skoro jako krepovej papir? muze to byt od toho ze sem je strikal a mam docasne vypnutej ofuk (jakoze spaleny od svetla)? Teplota 29°C když do skříně moc nekoukám, vlhkost kolem 50% (už si řeším klimačku, ve skříni nemůže být logicky mín °C když v pokoji mam i třeba zrovna teď 27,5°C)... Tenhle problem je totiz na par kytkach v pseudoaeru, ale i na rizku, kterej je hline od ctvrtka (zdibec hnojiv na ec 0,7-0,8, root + enzymy) a v aeru nikdy nebyl (tam je EC 1.0 a nizsi PH)
Původní příspěvek od BigBangCannabis Zdravím, mám nejspíš problém s nedostatkem dusíku, když jsem přepínal na květ tak jsem hned první den začal hnojit květem. mám hnojky Canna růst 3/1/4 květ 2/2/4. Nehnojil jsem to moc ec jsem začínal od 0,9 a teď jsem v 25.dnu na 1,3 ale kytkám světlají listy a pak žloutnou vypadá to na ten dusík...druhou várku kytek co jsou ve 13. dni jsem ještě první 4 dny hnojil růstem a problém u nich zatím není...jak mám dodat kytkám dusík?? mám přidat květového hnojiva nebo tomu stříknout růst který má dusík vyžší?? Díky
po přepnutí hnoj ještě rustově asi 1-2 týdny, po zastavení vytahování už květově. Jinak vzniká deficit dusíku, takže pro nápravu dej rustovou zálivku a dávej ji do ukončení rustu. Květový poměr ted ještě nepotřebují, když rostou a květy se netvoří.
pokračuj v rustovém hnojení, jsou zdravé, to se srovná samo. Tečky už zustanou, pozoruj už jen nové listy, ty ti ukážou, kdy se to už srovná, starší listy už tak zustanou.
Paráda díky za info , já to dneska zalil růstem ono jedny kytky mám ve 20.dnu květu a šišky už tam jsou, na těch mladších už jsou taky palice, já to dneska všechno zalil růstem s ec 1,3, mám pak pokračovat květem nebo tomu dát ještě ten růst?
Hlavne nechapu, kde se to vzalo, to musi byt proste ve vzduchu, vsiml jsem si, ze na spouste stromu je neco podobneho... Jako moje kytky prezily horsi deste a s nicim podobnym jsem se nesetkal 3 roky. Listy uz jsem prestal otrhavat, myslim, ze to je zbytecne, kdybych mel otrhat vsechny, kde jsou nejake naznaky, tak nezustane skoro nic...
Myslis, ze vic pomaha zalivka nebo postrik? Tech 50ml stacilo podle obalu na 25l, jelikoz mam 25 kytek doma a 25 v prirode, tak to padlo jak nic... zustalo mi jeste trochu na postrik a ten budu provadet jeste par dni. Snad to bude dobre, letos takove megapripravy na out a zeby mi to ukoncila bramborova plisen uz v cervnu??? To teda ne...
zacali se mi objevovat na listech hnede fleky zatim jsou jen na par listech tak by me zajimalo co to je . neco podobneho jsem tu videl ale nenasel odpoved .
Ahoj pánové..
potřeboval bych radu, typ, nasměrovat... mám problém s listy. Zálivka 6,4 pH, hlína All mix od BioBizz. Zářivka 250W růst. Růst cca 23 den. Rostli z řízků, řizky byly zdravé a první dva týdny nevykazovali žádné známka nemoci.
Vlhkost nevykazovala přes 30stupňů (průměrně jen 25stuňů) i přes použití ultrazvukové zvlhčovačky (ofuk silný honeywell), teploty kolem 28st.C u vrchů a 25 u hlíny.
Zálivka každé dva dny, nikdy nestojí ve vodě (přebytečnou odsávám), Z počátku jen stimulátor na kořeny (BioBizz), nadále jsem přidal Alg-A-Mic (biobizz) cca 2ml/litr.. a minulý týden jsem začal přidávat Grow do BioBizz (2ml na litr).
Nově jsem začal používat phytamin (každé dva dny! 1ml na litr) a tímto postřikoval. Následně se mi asi po 10ti dnech začaly tvořit takovéto skvrny u krajů listů. Nejdříve světlejší zelený a následně pomalu do svělé hnědé. Viz. fotky.
Samozřejmě jsem hledal, ale nic úplně podobného jsem nenašel, moje typy jsou tedy:
1. nějaká plíseň (zkusit tedy postřik proti plísním?)
2. přehnojení (tím phyt-aminem? - tedy nasadit enzymy a propláchnout a začít znovu)
3. nedostatek makro/mikro živiny (nevím jaké) způsobené přehnojením, ale hlína musí být ještě čistá, kytky mají 23dní)
Prosím o radu...nebo lépe zkušenost s tímto ... jinak kytky vypadají dobře, ale nechci to podcenit.
Díky moc..