Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jsem skoro ve čtvrtým týdnu květu a zatím to není cítit, když nemám puštěnou ventilaci a zajde sluníčko. Ale předpokládám, že v tak v pátým týdnu to už bude nezbytné, počítám s tím, ale zatím je to fajn..předpokládám a doufám, že to nebude cítit nikdy do bytu, bydlím s člověkem, kterému to zrovna nevoní a bylo to podmínkou stavby, chci být tolerantní.
tak z toho důvodu, že jsem chtěl snížit teplotu ve skříni (u vrcholků to dělalo cca 35°C), tak jsem udělal jedno udělátko.
Upravuji tedy návod. Toto je také třeba
Dalo by se to nazvat "usměrnovač toku vzduchu", ale "udělátko" je lepší. Je to vlastně jen korýtko z kartonové krabice, výše už je o tom psáno, ale zde jsem to ještě zvětšil a jede to fakt dobře.(ještě, až bude čas, udělám pokus s PET lahví) pěkně to fouká ze spodu na kytky, takže se plísně vůbec nebojím.
No a druhá věc byl ofuk, byl tam prostě nějaký třeba, jen se mi nechtělo investovat peníze, tak jsem hledal nejlevnější řešení, bylo by to asi za 168,-Kč větrák z Baumaxu, ale mě se tam nevejde a jelikož mám svou Pandořinu skříňku rád, tak jsem koupil klasický klipsňák. Mají je ale jen growshopech. Nejlevnější má Growshop.cz 390,-Kč, ale já chtěl vědět jak fouká, když má tak malý příkon (16W). Tak jsem ho koupil v Brně v kamenném obchodě (Bioplants) za 500,--Kč a zjistil jsem, že je dobrý. Fouká to pěkně nijak zvlášť moc, ale na můj prostor to bohatě stačí.
Chtěl jsem to přidělat na nějakou tyčku, co se používá na ručníky (takovou tu umělou), ale nemohl jsem sehnat nic levného a dobře použitelného a tak jsem koupil klasické dřevěné El-ko. Mají to všude, kde prodávají dřevěné lišty a to jsem tam prostě našrouboval. Je to levné (25,-Kč) a drží to na tom dobře.
Nyní je teplota u vrcholů 28-29°C
A pro PsYcHo84: myslím, že důkaz, že to funguje je ZDE .. snad se bude líbit
Kup to....postavit UFO opravdu aerodynamicky je dle mého názoru nemožné, udělat takový výkon .... to nevím pane ....
z dovolením vyberu jeden z growshopů...jde koupit i malinko levněji, když pohledáš pořádně...cena je vyšší, ale rozhodně srovnatelná s kvalitou!!! To mi věř..
Napiš mi ICQ a pokecáme, jestli chceš další info...ale s CO2 nemám zkušenosti, do toho bych nešel, být tebou řeším teplotu a ventilaci skříně a na CO2 se zatím vykašlu...
Najdi si k němu víc informací, ale dle mého názoru je to pro začátek dost extrémní, to je můj názor.
ud zdrav Ray.Wost....jsem uplny zacatecnik.....a je par weci s cim si newim rady....tady je takowa sestava co bych si chtel obednat..nechal jsem se inspirovat twoji skrini.....tak te chci poprosit o twou radu,kritiku...
jinak skrin mam 1 v155*š70*h55 a nad ti mam jeste skrinku na elekt.
myslis ze mi to bude spravne fungovat???pak jsem se chtel optat...nekde jsem slysel ze potrebuju vybojku,starter....jak to stim je??moc ti dekuju za jakoukoilv odpoved....
Hoj Ray.Wost jeste jedou jsem se koukal na to osvetleni a co kdybich to udelal takle???Pozmenil jsem tam ten ventilator na ofuk a to osvetleni.....muzes plz doporucit naky hnojivo?scim uz mas zkusenosti?diky....
Původní příspěvek od Pumpkin čau, máš to fajn, ohledně tý teploty, mnoho lidí řeší odtah od lampy ze zvrchu, má to prej mnohem lepší účinnost než z boku, tak se pokoukni po groweru a uvidíš ;-)
Cuss.
Odtah nad lampu je efektivnější už jen proto,že tah je přímý a vzhůru.
př.Minulý týden jsem jednomu známému pomáhal s novým boxem,kde jsme schválně vyzkoušeli odtah nad lampou i přes tubu.EURO 3 napojené mezi stínítko a 150ku pacháč spoko-spoko uchladilo 250W v porovnání s pokusem v tubě to vyšlo mnohom líp,protože z tuby to euro mělo problém profouknout ten filtr,při té větší délce rukávu a taky zatáčce hned u tuby a pochvíli se teplo začalo kumulovat,pomoha až výměna EURA za nejmenší 125kové UFO...(cenový rozdíl skoro dva litry)
Někteří co jsem viděl mají oddělený okruh zbytečně složitě do zatáček.třeba do U kdy jeden rukáv má i přes metr.
Což si myslím že je zbytečné plýtvání výkonem ventilátoru.
Je lepší plynulému proudění vzduchu v potrubí pomoct třeba tím,že necháme nasávat zespod.(o snížení hlučnosti nemluvě)
ahoj rad bych udelal pestirnucca.4m2a dal do ni 4kyti.aby mela kayda 1m.do vysky asi dva.co si o tom myslite?a nevim jakou genetiku popr.poradte.svetla budou ze zhora.ze spoda.i ze strany.jde my o to dostat z jedne kyti co nejvic.myslim ye takto by to mohlo jit ne?diky...