Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Je přece vcelku jedno od kdy si začneš počítat dobu květu- jestli ihned po přepnutí nebo od prvních nákvětů.
Důležité je aby kytka dostávala všecko co potřebuje aby narostla do dospělosti a v té nejsilnější fázi začla plodit. Podle mnoha threadů jde jasně vidět, že je dobré kombinovavat růstová a květová hnojiva ještě nějakou dobu po přepnutí. Tím kytce neubíráš dusík, který je v růstu ( i když už jedeš 12/12 ) důležitý.
Já osobně počítám květovou fázi ode dne přepnutí. Je to jednodušší, protože každá odrůda začne nakvítat jindy a fakt bych neměl nervy počítat dny každé kytce zvlášť. :OD
Dobrý den, mám dotaz, když je u nějaké odrudy fáze květu např. 50 dní tak se těch 50 dní počítá od prvních známek květu na kytce nebo od změny periody svícení? Moc děkuju za odpověď
Předně tak, od přepnutí na 12/12. A co se týče hnojení, tak moje zkušenost je taková, že výrobce hnojiv (já teď jedu APTUS) udává hnojení růsťákama ještě 2 týdny po přepnutí.
jinak jak vyše poznamenal šeeef... co u outdooru? Tam to snad ani jinak nez od prvnich znamek kvetu pocitat nejde, kdyz neberu v uvahu zatemnovacky. A taky sem to tak roky pocital...
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
koukám že téma je poněkud starší, ale stejně se vložím. V lednu jsem dala naklíčit semínka, na začátku března jsem dostala pár řízků, od té doby moc nepovyrostly, ale začaly hnát na květ. Existuje něco jako "moc brzo na květy"? Je možný, že prostě dělám něco blbě - nechtěla jsem nic extra, prostě zkouším, co vyleze a když vůbec něco sklidím bude to jen fajn bonus. Mám otevřenej box (tři stěny s odrazovou folií, zbytek je zakrytej lehkou látkou), světlo s nastavitelnou výškou (momentálně cca 15 cm od vrcholků rostlinek) - studená ledka 6000K, cca 75W. Známky schnutí nebo přelití nemají, stonky poměrně silný (na to že původně některý řízky měly u sebe tyčku aby se nelámaly), nemám tušení co je to zač (jedna s největší pravděpodobností White Russian - vydloubla jsem semínko kamarádovi z pytlíku, jedna možná Nebula - a zbytek nemám páru - zajímavý mi přišlo, že všechny mají matný listy a jedna je má výrazně lesklý jako povoskovaný a je o dost vyšší a silnější), hnojím hoštickým bio hnojivem na bylinky s guánem, jen pár kapek do zálivky, ale nepřeháním to, protože jako substrát jsem použila zeminu pro řízkování, která má být předhnojená. Ten květ mě překvapil, jsou už z dálky znatelný malý paličky a to jsem čekala, že začne kvést nejdřív ta nejsilnější tak v červenci, většina těch rostlin nemá ani 30 cm. Svítím s přirozeným denním režimem, vstávám do práce v šest a automaticky zapínám světlo, večer jak zapadne sluníčko tak zas zhasínám. Mám změnit svícení? Víc světla? Jiná doba?
I don't care about someones
politics, nationality or skin color. I
just hate everybody.
jo ještě dodám - většina má tak 6 poschodí, řízky byly zřejmě pilně zaštipovaný, zbytek obstarávám já a zatím jsem je nechtěla svýma zásahama likvidovat:-)
I don't care about someones
politics, nationality or skin color. I
just hate everybody.