Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj. Mě se to moc líbí, ale jen jestli bych mohl něco doplnit ze své zkušenosti. Pěstoval jsem pár koleček s ufíčkem s teplotním čidlem a je to prostě nuda, nic nehlidat :-) O naprosté nutnosti těchto větráků v prostorách větších než metr na metr vůbec nepochybuji. Přesto mě v menších projektech baví používat tahle pc šmudlátka, osobně napajim tři nezávisle nabíječkama do mobilů a dalších asi 5 z přemostěnýho 350w pc zdroje :-) Baví mě to ladit, ale fakt v malým prostoru do pěti kytek, aby totiž vůni dozrávání dokázal neutralizovat nějaký pohlcovač pachu. A tím jsem se trochu komplikovaně dostal tam, kam jsem chtěl vlastně dojít a to k zápachu, kterej v případě použití pc fanu nesmí vadit, protože tyhle větráčky dokážou sice vyměnit hodně vzduchu, ale nesmí se jim funkce ztížit jakoukoli překážkou, protože nemají žádnou sílu a tlak vzduchu je okamžitě nula. V boxu metr na metr a víc si to prostě neumím představit, protože pachovej filtr neprofouknou ani náhodou. Když se jich zapojí pár za sebou, tak jakžtakž utáhnou mini homemade filtr z pet flašky. A to nestačí. V případě, že jednou z pestebnich priorit je naprostá eliminace zápachu. Kluci z vesnice, nebo někde z klidnýho místa, kde se smrad neřeší, to jistě vidí jinak, než typek z paneláku. Jen jsem chtěl podotknout, že tyhle větráčky jsou super, ale ve městě použitelný fakt jen do malinkyho prostoru, dle mě tak max do 250w a standardního rozměru šedesát na šedesát. Moc díky za příspěvek! Je vidět, že hračičkové ještě nevymreli a to je dobře. Z nudy a ze zvědavosti, jestli to bude fungovat si doma bastlim, co se dá a nekupuju co nemusim a to snad ne, že bych na to neměl. Nic proti plně plně automatizované ventilaci. Bohužel se tím dost výrazně zúží manevrovací prostor pro pěstební experimenty v této oblasti. Pokud někdo doporučené teploty, jejich stálost a doporucený objem výměny vzduchu bere jako neměnné dogma, kde není dále co zlepšovat, ochuzuje tím sám sebe. A proto: Ať žije 12voltova kultura!
Hovno smrdí od konce.
Když nejde o život,, tak jde o hovno.
Kritizovat, urážet, zesměšňovat a všelijak slovně, či fyzicky napadat kus hovna je plýtvání energii, protože, je už ze své podstaty splachovací.
No a vovovovovovovovotom to je.
Vo hovně
Naposledy upravil "Piece of s**t" 14-04-2013 v 05:18 AM
ty větráky fakt maj svoje výhody. a to že aktivní člověk, může mít zadarmo, a taky dělaj fakt menší hluk, než to VKo, jelikož ho mám doma, a hluk je to dost větší než od pc větráků. a možná proto že to moje vko je stary a stary jsem ho už koupil. a pc větráky protáhnou i pachovej filtr, ovšem ne obyč filtr, ale uhlíkovej filtr do digestoře, takže pro lidi který to jedou na tajnáka. nemůžou si dovolit utrácet a mít to hlasitý jsou pc větráky dobrá volba. já sám jsem na pc větrácích začinal jako¨chudej student, a snažil se na všem ušetřit. a jel jsem 70w v paneláku v praze. bez pachovýho filtru, a smrad se držel jen u mě v pokoji, dveře do pokoje jsem měl odizolovaný i klíčovou dirku zacpanou a prostě , pokud někdo z bytu nezap digestoř v kuchyni, tak to v ostatních častech bytu cejtit nebylo.
Původní příspěvek od Smart Ahoj,
myslíte že jeden 7cm PC větráček bude stačit jako odtah na skřín:
145cm-Výška
50cm-Široká
55cm-hluboká
a 250W sodík?
Dík
Pravděpodobně ne.
Musely by tam být tak 2-3, ale taky záleží, kolik toho vzduchu přepraví, to nepíšeš.
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
Já mám TT125 a TT160 a jsem s nimi spokojený. Velmi dobrý poměr výkon/cena. IMHO jsou docela tiché.
Na PC větráčky rovnou zapomeň, to je slepá ulička. Nemají totiž potřebný tlak, který potřebuješ, abys profoukl tu masu listí.