Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Mimochodem tim padem budeme muset resit i nejakej lepsi napajeci zdroj asi, ale to se uvidi az podle vyvoje. Kazdopadne pro to budu mit UPS, na kterou pobezi nejen Arduino, ale i PC na ktery to bude napojeny. A mozna i cerpadlo zalivky, ale to bych ted neresil, to az pozdeji... UPS bude 1KVA, to by melo na par desitek minut stacit :-)
hardiron > no ono programování Ardiuna je báječně podobné Céčku a strýčkové Kernighan and Ritchie jsou mi blízcí.
Styl knihoven, struktura jazyku, to je pouze upravené "C" (jazyk vytvořený k napsání UNIXu. ;-).
Programovací prostředí je free, stačí koupit Ardiino, připojit, nainstalovat vývojové prostředí a jupííí :-D
Jen je k tomu třeba mít to zařízení, senzory a efektory a pak jen ladit a ladit. (Senzory - to je to co snímá hodnoty, Efektory - to je to co spíná a reguluje)
takže já se klidně hlásím do možné skupiny vývojářů, ale doma mám jen Arduino UNO (ne Mega) a peněz je málo, snad jen na pár senzorů. Ono je to krapet "vošajnstlich" koupit celou sadu a snažit se. Takže pokud má někdo zkušenosti s Arduino Mega ...
Jeste bych tam dal
MQ-5 Smoke Gas Detector Sensor Module :-)
Drzim palce, at se tim prokouses. Ja delal par veci na na PIC jednocipech (to je konkurent atmelu) ve strojaku a v C. Tohle taky nevypada spatne.
Zatim to vypada, ze se tehle legrace bude ucastnit vic lidi. Vic hlav vic vi, budu rad, kdyz to budeme sdilet v tomhle threadu.
Dosavadni clenove co se chytli:
Hardiron
Zefram Cochrane
Koles
...a moje malickost
Vsichni ted asi brouzdame po netu a sbirame dostupny informace. Dalsim krokem bude nakresleni schematu a logicky postupy jak se ma program chovat. Nasledovat bude nakup soucastek, ktery z toho vyplynou. A pak nastoupi programovani.
takze ja bych to videl treba takhle , ze zacatku napsat slovne, jaka je predctava rizeni, takze teploty kterych je dobre se drzet, vlhkost, pripadne , co vsechno se bude sledovat. Jsem ochotny to naprogramovat objektove, ten program by slouzil jen pro vizualni predctavu, protoze je v nem krasne videt jak se obvody rozpojuji a zapojuji. A pak by to nekdo mohl zacat resit v Ccku.
S arduinem jsem taky koketoval par jich mam doma. ale zatim zadne velke projekty .) skoncil jsem nakupem ruznych shieldu a zkousel nejaka vzorova zapojeni ted sem to dal k ledu pac mam pred vanoci fofry v praci
Rád bych se zúčastnil té programovací části (třeba jen review kódu nebo i jako contributor). Elektrotechnice vůbec nerozumím, programování snad ano
Edit: ještě mě napadlo, že asi nebude vhodné všechno psát sem do threadu. Sem bych dával spíš nějaké dílčí výsledky. Jestli máte účet u Googlu, tak jejich Apps jsou skvělá kolaborační platforma. Pokud na projektu bude nějakým způsobem dělat víc lidí, je něco takového nezbytné...
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
Ja si na google ucet zakladat neodlam....teda pokud to neni uplne nutnost. Stejne na to zprace nemuzu a doma tolik casu taky nemam.
Pls neposilejte mi to vsechno do PM, ja t stejne davam sem...:
Hardiron:
vis co , mohl bys me napsat vsechny veci ktery chces ovladat a ja bych to naprogramoval objektove, v softwaru logo, tam je to krasne videt a pochopi to i lidi co to neznaji, v tom softwaru jde primo spustit simulace jak se to chova. Podle toho by se zacalo programovat v tom Ccku, i kdyz Arduino pracuje ve Wiringu (http://wiring.org.co/) , coz je jazyk odvozeny s C. Bude to sice beh na delsi trat nez to bude delat neco kloudneho, hlavne spojit vsechny parametry tak aby to pracoval trochu inteligentne, protoze se budou navzajem ovlivnovat(vlhkost , teplota atd. )
R-Man: - ano, to udelam.
Sysoft:
Arduino Growrobot
mohl bych udelat na svem serveru stranku projektu pripadne na nejakem hostingu nejakou wiki nebo neco obdobneho at se thread nestane neprehlednym jsem ochoten zapujcit nektere arduino a moduly na pokusy
Petr
R-Man:
To by bylo super, ta stranka projektu!!! V jakym meste jsi? Jaky arduino mas a jaky moduly?
r-man: no právě ta kolaborační platforma (Apps) je dobrej způsob, jak všechno neřešit přes PM a zároveň nezasírat thread
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
mam one,mega a nano, ale pro nas "projekt" by se nejvic hodilo to mega. moduly RTC,teplota,svetlo, LAN, rele, display, servomotor a ultrazvuk a hromadu IO a soucastek bydlim kousek za brnem ale jezdim skoro po cele republice
Kousek za Brnem je idealni. Ja jsem sice v Praze, ale z Brna mam pribuzenstvo. Zefram je v Brne a jakozto asi zatim hlavni programator to bude potrebovat mit blizko k HW.