Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
JA jsem měl tejný problém a pomohlo mi postřik phytaminem a postřikem proti plísním a ještě sem gtomu dal poatřik proti zvířátkům a pomohlo. Myslel jsem že je to přehnojený , ale ne. Jinak hnojím AH a mám hlínu a kytky klidně snesou i plnou dávku těchto hnojim,,,zajivám 4x deně , asi vás to zarazí ,ale je to tak. Občas to nechám proschnout,ale jinak tomu valím dost a žadný příznaky přelití.:-)
SmallDudeZombie- jo přesně toto se mi objevuje na listech a ph je pro mě jediné vysvětlení. Snižoval jsem ho koncentrátem z citrónu,tak na 6,3ale pak jsem zjistil ,že po nějaké době se zase zvýší-6,9 . A když jsem ho zase neupravil ,tak tohle bylo asi výsledkem.Ale nevylučuje že to je nějakým nedostatkem živin, ale jsem přesvědčenej tim ph. Kyselina citronóvá 50 % by to měla už vyřešit nastálo.
Good luck
EDIT: kys. citronova pouziti pouze na pruplach, bez hnojiv. :]
Zdarec!
Když už je tu takovýhle thread, tak se tu taky poptám. Žloutnou mi na jedné kytce listy, okraje listů nejsou zkroucené a jsou tam hnědé skvrny. Podle toho, co jsem hledal by to mohl být nedostatek draslíku??? Přikládám foto, sice nekvalitní, ale myslím, že pro ilustraci bude stačit. Předem děkuji za odpověď. Peace
EDIT: Takže se to objevuje na všech kytkách a okraje listů se kroutí dolů
Naposledy upravil The Chemical 28-06-2007 v 19:49 PM
ZDarec tak ten můj průser byl způsobený asi postřikem za světla sodíku. Ph koumám a mám v normě takže v tom problém nevidím. Přestal jsem stříkat ostříhal postižené listečky a je po problému. ;-) .. jinak díky za radu
Zdravím všechni groweři stala se mě taková věc, když jsem přesazoval kytičky tak se mě na nich začali dělat suchá místa a nevím vůbec proč, pomůžete??? Nejdříve to začalo jednou pak začali dvě a ted začala 3 ale není přesazena ale od spodu začala mírně usychat takže fakt nevim čím to je
Jinak u jedné mě kořínky zalači praskat při přesazování a asi to bude tím ale nechápu proč to udělalo i u jiné které jsem nepřesadil a u další kterou jsem taky nepřesadil, takže nevím, myslíte že bych to měl začít něcím víc hnojit?? něco na růst?? Jinak je mám pod oknem
Jsou zasazené 28-30.5 a je to Satori a Kalichakra z Mandala seeds
Hlína je Plagron Growmix
a jako postřik používám Plagron Phyt-Amin
Foto č.1,2,3,6 je jedna rostlinka , č.4 je další rostlinka a č.5 ta začla dělat to samé co u první
a co máš za hlínu?...to by moch bejt nedostatek železa nebo jinejch prvků...nebo když při přesazování poškodíš kořenovej obal tak rostlina nedokáže příjmat tolik živin co potřebuje...
nevypada to skor ako spalene od hnojiv? pripadne ten postrek aplikuj ked nesvietis aby si nevypalil taketo miesta moze sa to tvorit v tedy ked ostane na liste kvapka voda ktora posobi ako lupa a list pod nou sa spali. alebo prehnojene.
Přehnojení to určitě není, postřik používám už 1 měsíc a žádná jiná rostlina s ním problém nemá a navíc dávám jen 4-5ml/1l a postřikávám to v noci, takže podle mě to hnojením není...
No caswko no viac poskodene listy okamzite odstrihni dalej ako casto striekas phytamin mal by si 1 krat tyzdene poprehrabuj sa trocha do hliny a kukni ci tam nems nejaky hmyz moze to byt problem s korenami ako casto to polievas vodou a hnojivo nepouzivas????,