Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Hydroponie » prosím o pomoc
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3
Autor
Téma 
Moltres
Stálý Člen

Karma uživatele Moltres - 93% Pěstitelská

Příspěvek č. 33

Ph odpadu pisu vys, Ec jim dam teda mensi. Ec zdrojove vody je 0.1. Hnojkama to neni, taky me to napadlo. Zacal jsem na AH a zloutlo to, tak jsem presel na Atami a zloutne to stejne. Mozna vim, kde se stala chyba. Kdyz jsem poradne vcera nahnul truhle, tak z nich vyteklo skoro 20 litru vody. Pravdepodobne v dome, kde bydlim, neni podlaha v rovine a proto nevyteka vsecka voda ven. Jestli to takhle bylo cele 3 tydny, tak koreny budou pekne ve srackach. Ted jim nedam den vodu a lip vyspaduju truhliky. Pak namicham novy rozumejsi roztok a uvidime. Dik za tipy.

Huliči a posilování

Grow 06 Passion 1 x Swiss crypto hashberry 2008 v obrazech

Old Post 21-05-2013 v 12:01 PM
Moltres je offline   Profil uživatele Moltres   Find more posts by Moltres   Foto galerie člena Moltres   Click here to Send Moltres a Private Message   Add Moltres to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
LonGermaX
Stálý Člen

Karma uživatele LonGermaX - 98% PěstitelskáKarma uživatele LonGermaX - 98% PěstitelskáKarma uživatele LonGermaX - 98% PěstitelskáKarma uživatele LonGermaX - 98% PěstitelskáKarma uživatele LonGermaX - 98% PěstitelskáKarma uživatele LonGermaX - 98% PěstitelskáKarma uživatele LonGermaX - 98% PěstitelskáKarma uživatele LonGermaX - 98% PěstitelskáKarma uživatele LonGermaX - 98% Pěstitelská

Příspěvek č. 34

Taky tak vypadaj chudery maly. nech je vyschnout a pak bych namicha vodu + e a prolil koreny at vsechno svinstvo vytece pak bych namichal novy nalev a modlil bych se. ty koreny musi bejt nasrac, ale snad to rozdejchaj drzim palce,)

A teď nastal chaozz...

1. grow GWS

2. grow POG

3. grow MAZAR

4. grow CM

Old Post 21-05-2013 v 12:15 PM
LonGermaX je offline   Profil uživatele LonGermaX   Find more posts by LonGermaX   Foto galerie člena LonGermaX   Click here to Send LonGermaX a Private Message   Add LonGermaX to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Bárt
Stálý Člen

Karma uživatele Bárt - 96% Pěstitelská

Příspěvek č. 35

citace:
Původní příspěvek od Moltres
Ec 2.0 je podle Tebe malo? Svitim 600W. Vubec se to za ten vikend nezlepsilo. Jedna to navic zase nedala a uschla. Je to dojeb. S takovou nema cenu svitit

No EC 2 je určitě dost , ale to EC 1 je na prokořenění málo, pokud ti to zežloutne při zakořenování, tak se to spravuje celkem dlouho a kostky musí být stále vdušné, pak se dusí kořeny. Na kostky bys měl mít 1,3 klidně.

Grow Max 150W

Old Post 21-05-2013 v 14:53 PM
Bárt je offline   Profil uživatele Bárt   Find more posts by Bárt   Foto galerie člena Bárt   Click here to Send Bárt a Private Message   Add Bárt to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Moltres
Stálý Člen

Nápad Zajímavé zjištění Příspěvek č. 36

Pánové, po delším cyklu bez vody jsem přišel na zajímavou věc. Truhlíky byly dlouho nahlé tak, aby vytekla všechna přebytečná voda. Voda už neteče cca 4 dny a pořád je RW vlhký. Chtěl jsem proto vytáhnout rohože a umožnit přístup vzduchu i zespodu tak, aby vyschly více.

Při odpojování kapilár mi zůstala kostka s holkou v ruce! Vůbec teda nezakořenily do rohoží! Přitom z kostky čouhá kořínek, který je fajn bílý. Vůbec to nechápu. Rohože jsou sice vlhké, ale ne tak, aby do nich nemohly prokořenit z kostek. Všechny kytky vlastně nezakořenily vůbec do rohoží a sekly se.

Navíc to ještě více zežloutlo. Přikládám foto kořenů pro ilustraci. Teď jsem z toho teprve jelen

Huliči a posilování

Old Post 24-05-2013 v 19:16 PM
Moltres je offline   Profil uživatele Moltres   Find more posts by Moltres   Foto galerie člena Moltres   Click here to Send Moltres a Private Message   Add Moltres to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Grazzl
Stálý Člen

Karma uživatele Grazzl - 69% PěstitelskáKarma uživatele Grazzl - 69% PěstitelskáKarma uživatele Grazzl - 69% PěstitelskáKarma uživatele Grazzl - 69% PěstitelskáKarma uživatele Grazzl - 69% PěstitelskáKarma uživatele Grazzl - 69% PěstitelskáKarma uživatele Grazzl - 69% PěstitelskáKarma uživatele Grazzl - 69% Pěstitelská

Příspěvek č. 37

čuz nechci ti do toho kecat pár dripů už máš určitě ojetých ale právě proto mě zaráží že nenecháš kostky plně prokořenit než je vůbec položíš na rohož viz. tohle foto
http://grower.cz/home/potw.php?...&photoid=460651

chlast je prostě chlast......

Old Post 25-05-2013 v 13:53 PM
Grazzl je offline   Profil uživatele Grazzl   Find more posts by Grazzl   Foto galerie člena Grazzl   Click here to Send Grazzl a Private Message   Add Grazzl to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Moltres
Stálý Člen

Příspěvek č. 38

A co by se tim zmenilo? Koreny uz vylezly ze vsech kostek. Chtel jsem hned prepnout na kvet, nemohl jsem cekat, az budou tak krasne zakorenene, jako na fotce. Myslite, ze kdyz je prepnu v takovehle fazi, ze by uz nechtely koreny dal rust? Dalsi vec je, ze zloutly hned po presazeni do kostek. Pritom PH i EC byly podle me OK. 5.9 a 1.1 priblizne. Napada me, ze tahle genetika je citliva a narocna. Neumim si to ku*va nijak vysvetlit.

Huliči a posilování

Old Post 25-05-2013 v 14:07 PM
HelpYeHard
Stálý Člen

Karma uživatele HelpYeHard - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 39

citace:
Původní příspěvek od Grazzl
čuz nechci ti do toho kecat pár dripů už máš určitě ojetých ale právě proto mě zaráží že nenecháš kostky plně prokořenit než je vůbec položíš na rohož viz. tohle foto
http://grower.cz/home/potw.php?...&photoid=460651

Šance, že je polámeš a budeš čekat na rozjezd, je v mým případě docela vysoká, nevím jak u vás ostatních... ale kostky na rohože, jen co vidíš vylejzat první silný roots..

citace:
A co by se tim zmenilo? Koreny uz vylezly ze vsech kostek. Chtel jsem hned prepnout na kvet, nemohl jsem cekat, az budou tak krasne zakorenene, jako na fotce. Myslite, ze kdyz je prepnu v takovehle fazi, ze by uz nechtely koreny dal rust? Dalsi vec je, ze zloutly hned po presazeni do kostek. Pritom PH i EC byly podle me OK. 5.9 a 1.1 priblizne. Napada me, ze tahle genetika je citliva a narocna. Neumim si to ku*va nijak vysvetlit.

Podle mě jsou prostě utopený hned z kraje... To, že žloutnou není hodnotou živin v médiu, ale tím, že není čím ty živiny vstřebávat. Navíc pokud bylo startovaní EC 2.0, nejdřív jsi se spálil. Pak jsi ty kořeny hned odjebal znovu tím, že byly rohože plný vody, nemá to šanci prosperovat. Žádný ani polozdravý kořeny, se nevyvynuli, nebo snad ano? Chce to čistou vodu a hlídat tu vlhkost RW, pro růst kořenů... což je mimochodem, to nejtěžší na celým RW DRIPU. Není tak?

Ec vstup 2,0
Ec výstup taky 2,0
Je jedno před jakou dobou to bylo, podle mě, je to hlavní důvod + moc velký množství zálivky.

Chce to pěstovat kořeny, listy jsou jen indikátory, toho co se děje s kořeny, big healthy roots = výnos... To je priorita.

Naposledy upravil HelpYeHard 25-05-2013 v 15:45 PM

Old Post 25-05-2013 v 15:23 PM
HelpYeHard je offline   Profil uživatele HelpYeHard   Find more posts by HelpYeHard   Foto galerie člena HelpYeHard   Click here to Send HelpYeHard a Private Message   Add HelpYeHard to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Bárt
Stálý Člen

Příspěvek č. 40

Jj, ty kosky jsou velké a dokud to pořádně neprokoření, tak se při nacucání udusí kořeny a potom se snaží znovu prokořenovat, ale to se už vysilují. Pokud je to moc mokré, tak to ani neprokoření, to chce nasadit nové a držet RW jen vlhký a vdušný, pak to prokoření za pár dní. Jistě to znáš ze sázení do hlíny, pokud je hlína mokrá, tak to nejede.

Grow Max 150W

Old Post 25-05-2013 v 16:46 PM
Bárt je offline   Profil uživatele Bárt   Find more posts by Bárt   Foto galerie člena Bárt   Click here to Send Bárt a Private Message   Add Bárt to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kalimist
Stálý Člen

Karma uživatele kalimist - 95% PěstitelskáKarma uživatele kalimist - 95% PěstitelskáKarma uživatele kalimist - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 41

Čest, měl bych pro tebe pár postřehů jak se vyvarovat nadcházejících chyb.

Po přesazení do RW kostek zalívej 1x za 1-2 dny naprosto to stačí.Kostky musí proschnout vůbec se toho neboj. Zalívej ec 0.9-1.2 + kořenák, pokud kořenák nedáš nevadí. PH výstupu moc neřeš, ale PH vstupu ze začátku radši více 6-6.2 po pořádném zakořenění můžeš jít níže 5.8-6. Dokud velké RW kostky neprokořeníš pořádně ani je na rohož nedávej špatně prosychají a natahují vlhkost z rohoží a je to nanic. Po 2-4 dnech ti to prokoření pak to dej na rohož cyklus zapni na 30 sec 1 maximálně 2 za den.Až budou holky větší cyklus můžeš prodloužit dle potřeb.Když jsou holky malé pít tolik nepotřebují je to spíše na škodu. Před tím než položíš na rohož oveř zdali máš dobrý spád a nezůstává ti v rohoži voda.

Ps: na těch tvých posledních fotkách je vidět jak jsou kostky totálně přecucaný.

Old Post 26-05-2013 v 11:11 AM
kalimist je offline   Profil uživatele kalimist   Find more posts by kalimist   Foto galerie člena kalimist   Click here to Send kalimist a Private Message   Add kalimist to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Moltres
Stálý Člen

Příspěvek č. 42

Dík za postřehy hoši, dneska jsem je pochoval :-(
Nemělo to smysl, tohle se mi nikdy nestalo.. Mám odjeto dost dripů, vždycky jsem to udělal tak, že jsem namočil kostky do roztoku a nechal je nacucnout, upravoval PH kolem 6,0. EC na 1,0. Nikdy z nich nechalo, byly prostě nacuclé a ani jsem je dodatečně nepolíval.. Vždycky to bylo OK. Jak říkám, udělal jsem všechno stejně.

Matkář mi řekl, že tohle není moc povedená várka.. Třeba to mohlo být i tím. Když jsem je ale sadil, nevypadaly zle. Nevím prostě... Příště to vyjde.

Huliči a posilování

Old Post 26-05-2013 v 21:16 PM
Moltres
Stálý Člen

Příspěvek č. 43

citace:
Původní příspěvek od Bárt
Jj, ty kosky jsou velké a dokud to pořádně neprokoření, tak se při nacucání udusí kořeny a potom se snaží znovu prokořenovat, ale to se už vysilují. Pokud je to moc mokré, tak to ani neprokoření, to chce nasadit nové a držet RW jen vlhký a vdušný, pak to prokoření za pár dní. Jistě to znáš ze sázení do hlíny, pokud je hlína mokrá, tak to nejede.

Korenil jsem tak, ze jsem kostky napufroval v roztoku, nechal je okapat a zasadil prcky. Vlhke kostky jsem polozil do libra truhliku a cekal na vylezeni korinku. Uz tehdy zacly zloutnout. Pritom prebytecna voda mela kam utikat. Stale se neumim dopidit dusledku tehle spouste. Cim dal tim vic si myslim, ze to je genem. Tys nemel nikdy zadne problemy s Tvym Ultimate?

Huliči a posilování

Old Post 28-05-2013 v 12:33 PM
Bárt
Stálý Člen

Příspěvek č. 44

citace:

Korenil jsem tak, ze jsem kostky napufroval v roztoku, nechal je okapat a zasadil prcky. Vlhke kostky jsem polozil do libra truhliku a cekal na vylezeni korinku. Uz tehdy zacly zloutnout. Pritom prebytecna voda mela kam utikat. Stale se neumim dopidit dusledku tehle spouste. Cim dal tim vic si myslim, ze to je genem. Tys nemel nikdy zadne problemy s Tvym Ultimate?

Ne, problem jsem s tím neměl nikdy, že by chtěl Ultimate nějaké jiné podmínky a nebo hodnoty. Jednou jsem prokořenoval do velkých kostek známému, ale asi za 4-5 dní to bylo prokořeněné, dal jsem vlhké kostky na tácek a pod světlo a nebyl problém. U klonování ovšem , pokud kostku s malinkým kořínkem, co ještě neleze ven, stačí namočit do roztoku a RW si nasaje víc, tak do dokáže zapříčinit zhnědnutí kořínku a nové projedou až po částečném vyschnutí kostky, tam je vidět, že čím vzdušnější, tím lepší. Takže pokud musím navlhčit takovou kostku, tak používám rozprašovač, ale lepší je počkat den, až vylezou kořínky ven, pak už se to neudusí. RW je na nacucání citlivý, musí se s ním opatrně a u velké kostky to platí dvojnásob. Je to jak u malých, až lezou kořeny ze spod květináče, pak to ani nejde utopit. Ty když prokořenuješ pod 600w, tak je to vyloženě plýtvání, příště je dej třeba na tácek a až máš pořádné kořeny ze spod, tak to snese všechno, prostě neuspěchat to. Když si dal klony do kostek a měly dobré hodnoty, tak to zanamená, že to zežloutlo z duvodu udusených kořenů a následném vysílení, (pokud máš měřáky v pořádku) . Jo a jak pišeš, že jsi dal kostky okapat, to je stále málo, to chce vodu vymáčknout ven, ještě toho dost vyteče. Osobně už dlouho RW kostky nepufuji a jen rychle namočím a rychle ven a nebo namočím jen část a voda se rozleze sama, takto si natáhnou jen tak akorád, když jsem je namáčel, tak do bylo moc mokré a to občas vede k těmto problémům, prostě vzdušnost kostky je strašně duležitá, tady platí, méně je více.

Grow Max 150W

Old Post 28-05-2013 v 14:26 PM
Moltres
Stálý Člen

Příspěvek č. 45

Takze shrnuto: Tenhle strain je nachylny na vlhke kostky pri prokorenovani. Souhlas, Barte?

Huliči a posilování

Old Post 29-05-2013 v 12:56 PM
Bárt
Stálý Člen

Příspěvek č. 46

citace:
Takze shrnuto: Tenhle strain je nachylny na vlhke kostky pri prokorenovani. Souhlas, Barte?

Ne, tos mě nepochopil dobře, není náchylnější než jiné modely. :-) .

Grow Max 150W

Old Post 31-05-2013 v 14:56 PM
Moltres
Stálý Člen

Příspěvek č. 47

Jak rikam, korenil jsem timto zpusobem xkrat a vzdycky to slo jedna basen. Vsichni koreni tak, ze napufrujou kostky, nechaji je okapat a jede to v poho. Dal uz jsem nepolival. Takze podle me jsem od vas dostal na hovno klony. Priste to snad bude cajk, nerad bych vyhodil do luftu zase 4 litry a hovno z toho :-(

Huliči a posilování

Old Post 02-06-2013 v 08:18 AM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 21:58 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
19-10-2016 - Prosím o pomoc NFT - 3 odpovědí
24-09-2011 - prosím o radu - 1 odpovědí
15-04-2008 - PH pomoct - 37 odpovědí

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás